Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem právě jsem se vrátila domů po laparoskopii…a nevím jestli je to normální nebo není, ale trošku krvácím. Jaké s tím máte zkušenosti vy??? Krvácely jste, případně, jak dlouho a jak moc???
Díky za odpovědi
Ahoj, nepíšeš teda co ti na laparce dělali. Mě, kvůli mimoděložnímu těhotenství brali celý vejcovod a řekli mi,že potom můžu slabě krvácet nebo špinit. Pokud by to bylo hodně,mám pelášit k doktorovi. A je fak,že jsem necelý týden lehounce krvácela.
Ale pro klid v duši - kdyby se mi něco nezdálo, tak bych šla radši k doktorovi, než něco zanedbat anebo se zbytečně stresovat.
No bylo toho docela dost…průchodnost vaječníků, odstranění srůstů a pak ještě taky drilling ovarii..těch srůstů tam bylo prý až běda…vlastně přes celé břicho… ![]()
evi a když ti vzaly vejcovod pak si otehotnela hned a přirozene ??
já mám jít taky zase na laparku..v listopadu sem mela mimo..na pravem..už mám podruhé za sebou i ovu na pravém..a mám jít na lapárku s tím levým aby se zjistila pruchodnost…když tam pujdu jak je to pak s ms..dostanu jí v termínu??..i ovulku..nebo se to rozháže…mohu po te laparce hned snažit nebo opet čekat??
Ileno -nenapsala jsi, který den jsi po LPS, nicméně pár dní se může špinit i slabě krvácet, obzvlášť, jestli ti dělali drilling. Kdyby se to nezlepšovalo, tak bych si pro jistotou k dr. zašla.
petruš - po diagnostické LPS se hned po MS můžeš snažit
já dostala MS v podstatě v termínu, trochu může MS rozhodit den cyklu,v kterém na LPS jdeš
boris..já mám žádanku jen nevím kdy tam jít..říkám si kdo ví zda se třeba ted nepovedlo..ale o tom silne pochybuji..takže ms by mela být příští týden..a asi pujdu po te ms…tak sem si říkala že kdybych šla po te ms..apak by byla ovu..no ale tak pak zase až po te další ms…a doufám že budepruchodný..me se na to ivf moc nechce…me tam poslalay z ivf…ješte mám jet 2-4 den cyklu na horm.profil..a náky 4 d uzv…u te ms…a já nepochopila..k čemu ten 4 d uzv je ![]()
petruš - tak to bych spojila ten hormonální profil s UTZ, když se vlezeš do toho 4. dne, jde jim o to, že potřebují zkontrolovat před případnou stimulací, jak jsi na tom, jestli nemáš cysty či něco podobného ![]()
já tě chápu, že se ti do IVF moc nechce, někdy opravdu si ten vejcovod lapne i na druhou stranu pro vejce, ale bohužel ne každé z nás… (znám případy kdy jo i ne)známá byla na kontrolním UTZ vejce opět na druhé straně než vejcovod a udělali z toho v tom cyklu nativ - opolodnili ty 2 vejce, 1 embryjo zavedli (bylo to bez hormonů a větší zátěže, toť výhoda, nevýhoda platíš si to sama a ne všude to dělají)
uvidíš, který DC půjdeš na LPS, určitě se chodí po MS, většinou do ovulace, nevím, jestli se to dá v jednom cyklu stihnout, já o tom ani neuvažovala…
Boriska:
na zákroku jsem byla v úterý…
Dneska máme odjet na víkend do lázní, tak bych nerada něco podcenila…ale zase se mi nechce tam vracet (myslím o nemocnice) protože včera jsem je skoro celý den přemlouvala, aby mě pustili už domů…oni by mě pustili teda dneska ráno, tak v tom asi tak velký rozdíl není…ale i tak se mi tam moc nechce hned jet… ![]()
boris aha…no a stou lapárkou bych to mela stihnout po te ms a mezi ovu
..no ona tadr totiž mluvila hodne neco o tom že se zavádí tekutina, pak do toho míchala lapárku,a ten 4d..a me už se nechtelo furvyptávat protože sme nerozumely více vecem..tak se pořád na neco ptaly
ješte paní dr byla slovenka a mluvila rychleji..
Ilenko jestli ti odstraňovali srůsti a ještě dělali i jiné věci,tka bych řekla,že krvácení bude normální,tak jako u mě. Zavolej k doktorovi a zeptej se ho na to, budeš klidnější. A držím ti pěsti,ať je všechno v pořádku!
Petra.Lovosice naštěstí jsem otěhotněla přirozeně. Jsem ale plodná jen každý druhý měsíc a tak šance na přirozené oplodnění,byla menší. Po laparce jsem nesměla otěhotnět 3 měsíce. Dělali mi ji na konci listopadu 2008 a v červenci 2009 jsem otěhotněla a mimi je vpořádku. Po laparce jsem měla klasické šestinedělí, protože jsem byla těhotná. I když mimo,ale byla. Menzes mi přišla cca za 4-5 týdnů od zákroku.
evi to je jako u me..v listopadu pak šestinedelí a ted začínáme..jenže sme zjistilyže ovu je po druhé na stejný strane a samo te bez vejcovodu
Ilenko úplně tě chápu,že se tam nechceš vracet. Já je tenkrát taky přemlouvala ať mě pustí. Tak si jen zavolej na svou gynekologii, mudr ti to vysvětlí.
Ale podle mého názoru to je v pohodě, jak jsi ji měla v úterý,tak jak říkám, já po zákroku lehce krvácela asi týden.
Petři a předtím jsi měla ovu na té správné straně? Jestli ti to prostě jen tak neblbne.
Tak holky díky, jste mě uklidnily…je fakt že ráno to vždycky vypadá hrůzostrašně…ale to bude tím že se to tam nahromadí a pak to najednou všechno vyjde…přes den pak už pohodička…
tak snad to je fakt v pohodě…;)
evi to já práve nevím, ale vždy sem hned otehotnela, jak v tom srpnu tak v říjnu
, já to neledovala od které strany to muže jít ani sem se práve neptala svého dr, ze které sem otehotnela…jen sem byla v tom genetu..a tak sem se tešila že v unoru už budelevá strana..a ona mi řekla že ovu jde z pravé ![]()