Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky, jsem v 7.tt a dostala jsem hodně ošklivej zánět močových cest (močila jsem krev). Máte s tím někdo zkušenosti? Na gyndě mi samozřejmě řekli, že mě nemají čím léčit, dokud nemám teplotu, pak mi hrozí antibiotika.
Moje první holčička má vrozenou vývojovou vadu, jelikož jsem měla v 1.trimestru blbou chřipku (horečky), máte některá zkušenosti, ať už pozitivní či negativní, s podobnýma nemocema v 1.trimestru?
Ahojky ![]()
Bohužel mám osobní zkušenost. Jsou to asi 2 - 3 týdny zpět, co jsem díky cystoskopii, na které lékař trval, dostala zánět močového měchýře. Doktor mi dal 24 hodin na to, abych zkusila brusinky a pokud se to nezlepší, musím začít brát ATB. Ke zlepšení trochu došlo ale brusinky by to nezvládly a tak jsem začala brát ATB. Minulý týden jsem byla na NT UTZ a vše je OK. Hodně holek a to né jen tady říkalo, že je lepší brát ATB, než mít zánět, který plod ohrožuje víc, než samotné léky. Lékař mi předepsal Zinnat 250 mg, které se v těhotenství smí užívat.
Snad ti to pomohlo… ![]()
Já osobně bych se asi bála, aby to neskáklo na ledviny a to by byl asi hodně velký malér.
ahoj, ja si prodelala v I.trim.tez tezky zanet mocaku, uz to slo i na ledviny…brala jem ATB a nedam dopustit na Uroval Mamosa/koupis normalne v lekarne/, je urcen primo pro tehotne…a kdyz jsem mela pocit, ze me to zas chyta, tak jsem si ho preventivne par dni brala…a je vse OK, a to pracuji v chladnem prostredi, kde jsem mela k zanetum sklony… jinak ja behem I.trim.brala ATB 3×/bohuzel, nevedela jsem,ze jsem tehotna/..tak se bojim a bojim, jestli je mimi v poradku… jenze ziji v UK, kde ti nejaka vysetreni moc neudelaji,a vse leci bud ATB nebo Paralenem… ![]()
Pozor na to co lékaři tvrdí. Já dostala v 5tt zánět ledvin s hospitalizací na 4 dny v nemocnici. Kapačky s antibiotikama a pak atb v tabletách..podle doktorů nic nehrozí..26.8. jsem porodila a chlapečkovi našli na halvě rozšířené mozkové komory s možnými vážnými následky… dejte si na to pozor a vše řeště v čas a ne jako můj gynekolog