Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mám takový problém. Asi před dvěma týdny jsme byli na víkend na horách a já tam použila nějaký špatný sprcháč. Po příjezdu domů jsem měla svědění a i výtok asi 4 dny. Pak se to zlepšilo. A teď už zase asi dva dny urputné svědění a nepříjemný výtok. Výtok nezapáchá a je skoro bezbarvý, takže neplaším. K Terezce teď nemám hlídání tak ani na gyndu se mi hned nechce. Minule jsem měla pálení a výtok a na to jsem dostala takový ty globule. Ale zajímalo by mě, jestli jste s tím neměla některá taky zkušenost a nedalo by se to řešit bez návštěvy gyndy. Jinak doma používám intim sprcháč od Nivey ph 5,5 nebo tak nějak, takže s tím normálně problémy nemám. Nejraději bych nějaký bylinky z lékárny nebo tak, protože k dr. se mi fakt nechce. Prosím poraďte… ![]()
Ahoj tak tento problém mívám často, určo jde o kvasinky. Takže v lékarně kup tablety, řekni že chceš canesten 6 nebo pak je i jen jedna tableta a tu zavedeš a máš klid. Pak ještě zevně mazat krémem. Canesten normalka. Jinak Dr. mi vždy dává clotrimazol, ale canesten je bez problému a super.
http://www.lekarna.cz/…vni-tobolky/
http://www.lekarna.cz/…-1x35gm-apl/…
Měla jsem i krém i tablety a vyjde to na stejno akorát po tabletě nesmíš už vstávat z lůžka jinak ti to vyjede. Tak ať se to brzy spraví
S bylinkama neporadím, když se mi nehodí jít s pravděpodobným zánětem na gyndu, jdu do lékárny pro Canesten zaváděcí tabletu + krém. Ta tableta je skvělá, zabrala mi vždycky, krém účinkuje taky, ale dýl to trvá. Ale to je tak asi jediný, co seženeš na zánět bez předpisu. Jestli myslíš, že to není zánět, tak můžeš zkusit třeba Gyntimu čípky nebo mycí gel - podobných přípravků je spousta, jen si nemůžu vzpomenout na názvy ![]()
joooo to budou ty kvasinky - minule to taky byly kvasinky (teď jsem si vzpomněla, že to dr. říkal
) Zítra se stavím v lékárně pro ten Canesten. Už aby to bylo pryč. Děkuju za tipy!! ![]()
Ahoj, pouzivani gelu s ph 5,5 na intimni partie neni moc vhodne… Urcite je lepsi pouzivat specialni pripravky s kyselejsim ph (obsahujici kyselinu mlecnou).
Ja kdyz mam kvasinky, tak pouzivam Lactacyd plus (specialni gel na intim. partie)
Pak doporucuju nejist sladke - to je zivna puda pro kvasinky + si muzes v lekarne koupit tbl. laktobacily
A kdyz je nejhur, tak zavest na noc Canesten vag. globuli + zevne muzes mazat kremem Canesten nebo Clotrimazol (je to stejna ucinna latka) - jenom ten Clotrimazol v posev. tabletach je jen na predpis
Taky doporucuju, aby se prelecil Tvuj partner nebo Ti infekci zanese zpatky a nebudes se ji moct zbavit!! Tudiz po dobu lecby byste nemeli mit styk.
Tot asi nejdulezitejsi opatreni ![]()
AjkaZ píše:Taky doporucuju, aby se prelecil Tvuj partner nebo Ti infekci zanese zpatky a nebudes se ji moct zbavit!! Tudiz po dobu lecby byste nemeli mit styk.
Tot asi nejdulezitejsi opatreni
Holky, o tohle prosím svého gyn doktora už léta a on mi na to vždycky řekne, že to je hloupost, apředepíše něco šíleně drahého jen pro mě a pro partnera nic. Teda on nepředepíše, ale rovnou prodá
Takže mi je jasné, že z toho něco má. Lépe řečeno, že na tom rýžuje
Nevím, jak ho přesvědčit, že chci přeléčit i partnera. Poradíte?
NO TO SNAD NÉ!!! Tak se dívám na ty vámi doporučované léky a šílím nad tou směšnou cenou. Ten můj doktor mi vždycky prodá něco nejmíň za 400. Vlastně s tím počítá, že si to koupím. Nediskutuje. Prostě řekne, že tohle si musím koupit a hotovo. A jezdí si pak v jaguáru ![]()
Je dobré se zeptat na diskusi,viď?400Kč ???No to je síla.Mě doktorka předepsala i pro partnera léky bez řečí a doporučila nejíst sladké,ale to holky ti už psaly.Když ho nepřesvědčíš,tak ho vyměň,přeci mu nebudeš sponzorovat benzín,když už má jaguára ![]()
Doporučuji CANDIBENE za cca 47Kč. Rychlé, levné, účinné
Dr. někdy dokážou fakt dobře a výhodně poradit ![]()
ahoj za sebe můžu doporučit fermalac- stojí +-220 10zaváděcích tablet, ale dá se to brát i jako prevence - mě v těhotenství v kombinaci s lactobacily swiss 5 to pomáhá, a to jsem na ně před těhotenstvím trpěla jako kůň… vždycky, když mám jen pocit, že to „není ono“ dám si na dobrou noc fermalac ![]()
je pravda, že u rozjetých kvasin už to nemusí být dostačující ![]()
Lulje - stejne jako si muzes koupit Candibene nebo Canesten bez predpisu pro sebe, tak kup v lekarne i masticku s clotrimazolem pro manzu, at se tyden rano a vecer mazne ![]()
No, Candibene i Canesten vag. tabl. jsou bez receptu, ale v tehu bych to prece jen zkonzultovala s lekarem (myslim, ze se to dokonce pise v pribalovem letaku
)
V lékárně se dá koupit Femigel, je to přírodní přípravek bez hormonů s přídavkem Tea Tree Oil. Užívám a je super.