Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji pomoct, celý těhu mě trápí pálivý výtok a jelikož většina mastiček je v těhu zakázaná, tak fakt nevím, jak se toho zbavit. Jsem v 4. měsíci a nerada bych ještě dalších 5 měsíců trpěla jak zvíře. Poradíte někdo nějaký přírodní lék? Moc předem děkuji
A doktor tomu říká co? Měl by udělat výtěr a podle výsledků nasadit léčbu - záleží, o co jde. Já měla problémy s kvasinkami na začátku těhotenství 2× a pokaždé mi dal globule na zavádění. Výtok mám teda pořád, mívám ho i mimo těhotenství.
Ahoj,
a u doktora jsi byla?Palivy vytok neni jen tak a sama bych ho nelecila,kor v tehotenstvi..
Doktor udělal stěry a říkal, že je to normální. Doporučil Vitagy ce (ten nemůžu nikde sehnat). Jinak před těhu jsem výtokama trpěla taky dost.
Mě teda dali na gyndě čípky a potom i antibiotika a to jsem měla jen nepálivý výtok. Určitě by ti měli něco dát ![]()
A nemáš parfemovanej toaleťák? Já to měla z toho a než mi to došlo, používala jsem ho asi ještě měsíc, pak jsem ho přestala používat a okamžitě to přešlo.
Můžeš si zkusit udělat výplach Rosalginem a třeba koupit gel na intimní hygienu (já mám tento a už problémy nemám)
ja mazala canestenem, jinak se nedalo..ten to udrzoval v mezich..taky jsem mela macmiror globule a pod…ale to zabralo na tyden vzdycky…jinak doporucuje se z prirodnich..umyvat se octovou vodou - zmirnuje svedeni a paleni a zabiji kvasinky…jist probiotika…vyborny je mistne i bily kvalitni jogurt
na noc zavest nebo pri sexu..fantazii se meze nekladou ![]()
vyse zmineny rosalgin me nezabira…naopak me to po nem pali jak hrom…ale kazdy jsme jiny..chce to zkouset..drzim palec..snad neco zabere!!!
Ještě se dají koupit lactobacily na zavádění, tím se taky nic nepokazí a nejsou na předpis ![]()
Taky jsem měla v těhu tablety na zavádění a canesten krém. A nedoporučuje se umývat tekutým mýdlem. Dokonce mi řekl, že ani těma speciálníma gelama na intimní hyg. Mýt jen dětským nebo glycerinovým mýdlem. Pomohlo mi to a bylo po problémech až do konce těhu.
Mně nakonec pomohl kokosový olej. Má tuhou konzistenci, u stříkačky jsem upilovala hrot, nacpala jsem do ní olej a na noc zaváděla a hlavně je potřeba ho přijímat i vnitřně - třeba lízat z prstu. Obsahuje kyselinu kaprylovou, která zabíjí kvasinky. A omezit sladký!