Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli mi poradíte:
osm měsíců po porodu jsem to dostala, ovšem první dva dny to bylo jen lehké špinění a teď je to normální menstruace, není to moc ale mám to už 13 dní včetně toho špinění
je to normální doba nebo je to dlouho? ![]()
díky za odpovědi
ja mela prvni MS po porodu taky asi 14dni, rekla bych, ze je to normalni
Ja mela doted 2 a pro zmenu neobvykle kratsi… ono se to vsechno upravi… taky myslim, ze je to normalni.
Rozjíždím znovu tuhle diskuzi, tak snad se někdo ozve. První menstruaci po porodu jsem dostala po cca 9ti měsících a mám ji doteď, dnes je to 39den
. Už jsem z toho otrávená a začínám být unavená i když to jsem teď s dětma pořád. Asi 14 dní beru ascorutin, chvíli to vypadalo, že už to končí, ale ani náhodou. Sestřička mi v pátek když jsem si byla pro antikoncepci poradila vzit si čtyři dny místo jednoho prášku antikoncepce dva, prý by to mělo menstruaci zastavit. Počkám do pondělí a pokud mi to neskončí, tak volám doktorovi, co s tím. Asi zkusím zdvojit i tu antikoncepci, ale až co řekne doktor. Neměl jste to už někdo a co s tím??? ![]()
Jak to nakonec dopadlo? Co pomohlo na zastavení MS? Já jsem 2 měsíce po porodu a MS mám už 10.den a místo aby slábla tak spíš sílí ![]()
Tak to mám to samé, první den jsem začla brát antikoncepci a už ji dobírám a pořád to mám, doktor má dovgolenou a už mě to začíná štvát. Dává se na to nějaká injekce, nebo prostě člověk musí čekat, až to prostě přejde??? ![]()
@Annnet píše:
Jak to nakonec dopadlo? Co pomohlo na zastavení MS? Já jsem 2 měsíce po porodu a MS mám už 10.den a místo aby slábla tak spíš sílí
Jestli je to slabčší než obv. MS, tak je to čištění, fyziologické, a MS nemusíš ještě dostat měsíce.
Tak ta moje první MS 2 měsíce po porodu nakonec trvala 16dní, další jsem dostala 6 měsíců po porodu a trvala už jen 13dní. A teď 8 měsíců po porodu mám 3.MS a zatím je to 8dní, ale ještě to nakonec nevypadá. No aspoň, že je to zatím jen jednou za čas.
Tak koukam ze nejsem jedina, moje rvni ms byla dva dny red ukoncením setinedelym a trvala 10dni tak nejak nic neobvykle ze by byla silna nebo tak ale 4mesice po prisla druha 12dni extreme silna moje spotreba za tech 12dni byla 150vlozek bez srandy!!! ted mam po mesici dalsi a taky teda silnou jako prase tak jsem na to zvedava.dr rikal ze tohle muze byt az do roka nez se to upravi ![]()
Já dostala první menstruaci 5měsíců po porodu (a to jsem nekojila), trvala 16dní, pak 2 měsíce pauza, a pak 7dní.. doktor řekl, že je to normální, že se tělo po porodu dává do kupy rok.. ![]()
Holky oživuji diskusi.
Jsem rok po porodu a dostala jsem první MS, kojím jen přes den tak na žízeň, v noci ne. MS mám už děsně dlouho, nejdřív 2 týdny velmi slabé špinění a pak se to rozjelo. No dnes je to 11. den + to špinění. Už mám z toho nervy, kdy to skončí. Nevím jestli bych neměla jít k dr. Ale co mi řekne, že je to normální? Měly jste to některá podobně?
Ahoj,
já jsem to dostala už před koncem šestinedělí. Ještě jsem ještě ani nebyla vyčištěná po porodu a už byla menstruace. Mám to už 14 dní Nejdřív mín, pak zase hodně a ted zase málo) a gynekolog mi řekl, že ta sliznice bohužel odchází pomalu a že zřejmě ještě měsíc budu krvácet, tudíž jsem nadšená. Včetně očistek tedy krvácím už sedmý týden v kuse a další 3 až 4 týdny budu. Jsem z toho na prášky, ale co nadělám
Prý to můžu mít hodně rozhozený i do budoucna. Myslela jsem, že když plně kojím a mlíka mám hodně, že MS trochu posečká. MYslím, že bohužel ta první menstruace po porodu je hold blbá a ještě jich pár blbých bude.
Vlastně jsem svého lékaře moc nepochopila, naznačil, že mohu vlastně přejít z jedné menstruace do druhé…což bych už asi nedala ![]()
No to jsi mě teda nepotěšila. Po prvním dítěti jsem měla MS dalo by se říct normální, ale teď po druhém, to je fakt síla. Tak snad se to už v takovém rozsahu nebude opakovat.
Jee, já nechtěla nikoho děsit…omlouvám se. Jen jsem chtěla říct, že se to stává a že bohužel můžou tyto extrémy být lékařsky v pořádku i když zrovna nadšený z toho jaksi nejsme ![]()
Ahojky také s tím mám bohužel problém. Dr. má dovolenou a nevím už jak dál. Začala jsem brát HA Daisenette ihned po šestinedělí. No a po 14 dnech se dostavila MS, na kterou jsem hleděla jak vyoraná myš, protože ještě i kojím co 3 hodiny. MS trvala asi 20 dní tak nějak středního krvácení. Pak chvilku klid asi týden a zase nastalo špinění, které trvalo snad 14 dní. Jenže mohl to být také vedlejší příznak HA, protože to bylo v letáčku. Tak jsem se naštvala a HA jsem přestala brát. Protože nebudu mít přece krvácení pořád. Jenže dostala jsem hned po špinění zase MS, která teda po 10 dnech zeslábla, ale pořád mám slabé krvácení, jakoby načervenalý hlen - špinění, vždy to vidím na toaletě na papíru a tohle už mám dneškem 18 den a nevím si už rady. Chtěla jsem s tím už zajít k Dr. ale když má dovolenou tak písnu sem. Snad někdo poradí, protože jak koukám problémy s tím má skoro každá.
Snad když jsem HA po 2 měs. opět vysadila se to dá brzy do kupy, ale připadám si jakobych měla teď MS každý den. Neměla jsem tu HA brát vůbec a byl by klid. Možná bych ani tu MS nedostala. Ale teď už nic nenadělám, jen se modlím každým dnem, abych měla čistý papír na WC ![]()