Krvácení po šestinedělí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
579
17.11.12 07:54

Maminky, mám 7týdnů po porodu, do nějakého 5.týdne jsem krvácela, špinila, pak nic a předevčírem jsem začla krvácet opět, v domnění, že jde o menzes, ale trvalo to jen dva dny a zase nic, nemůže to být nic vážného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.12.12 09:49

Zdravím, chtěla jsem se zeptat: 3 týdny p porodu jsem přestala krvácet ale za týden se krvácení opět dostavilo, myslím že to byla menstruace, tak jsem tomu nevěnovala něják zvlášť pozornost. Krvácení odešlo asi po pěti dnech a vše bylo v pořádku a bez krvácení. Ale teď mám 7 týdnů po porodu a krvácení se opět dostavilo, nevíte co by to mohlo být??? Nemám žádné bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.6.14 14:57

Resim to same, tyen jsem mela klid konecne a dneska zase krev :nevim:..Zitra budu osmy tyden, nic me neboli ale vubec nevim, jakto ze se mi takhle troch spustila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
15.6.14 15:58

@gabča123 @Andy27 já to zažila po obou porodech, krvácení s přestávkama (u prvního 8 týdnů, u druhého 10). Pokaždé jsme byla po 6nedělí na prohlídce s utz, všechno bylo v pořádku. MS mi pak pokaždé přišla až 11m po porodu. K Dr bych zašla, ale pravděpodobně to nic nebude, jen se krev někde v děloze zasekla, u mě asi vinou zakloněné dělohy. Pokud by to bylo krvácení silné, tak by mohlo být, že tam po porodu něco zůstalo z placenty. Ale to se na utz pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.6.14 16:15

@Andy27 ja to mela tak, ze jsem sla po sestinedeli klasicky na kontrolu a kdyz mi doktor delal ultrazvuk, tak mi rikal, ze uz zraje vajicko a ze tim padem mohu byt plodna a nejspis pak dostanu menstruaci. Tak jsem si nechala pichnout antiko injekci na 3m. Asi tyden po kontrole jsem to dostala a krvacela asi tri tydny. Rikala jsem si ze to prejde ze se to zas srovna, mela jsem asi tyden klid a krvaceni zaclo nanovo. Chodila jsem kazdych par dni k doktorovi a on to zkousel ruznyma zpusobama zastavit, prvni mi dak tusim ascorutin, nezabral, pak injekci na zastavu krvaceni, nezabrala, pak mi konecne napsal mejake prasky na recept, ale uz nevim nazev, ty jsem brala par dni a krvaceni konecne prestalo. Uz to bylo namale jinak bych musela pry na kyretaz. Ale teda primo z ceho to bylo mi ani vvlastně nerekl. No po tech trech mesicich co prestala pusobit injekce jsem nasadila antikoncepci jelikoz jsem uz nekojila a tim se mi to zase krasne srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
15.6.14 16:33

@Andy27 Očistky jsem měla přesně 2 měsíce, pak jsem dostala MS a vše je OK, jak před otěhotněním. /nekojím/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.6.14 18:53

A muze to byt i slabsi ms? pora spinim krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.6.14 19:44

Rekla bych ze muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.6.14 19:50

Ms i kdyz kojim? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.6.14 05:56

@Andy27 na tom neni nic divnyho :-D ja taky kojila. Kojila jsem do tretiho mesice a ms jsem dostala hned po sestinedeli. Sam doktor mi rikal kdyz mi delal utz ze mi zraje vajicko a jsem plodna. Ptal se jak casto kojim zavisi to totiz na tom! Pokud budes mit vetsi mezery mezi kojenim (jako ja mela pres noc trebas i 5 hodin) tak to muzes dostat i znovu otehotnet…zkusim se najit o tom neco. Nedavni jsem o tom i neco cetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.6.14 06:05

Jo tak to rikam dobre. Má se za to, že během takzvaného, plného kojení‘, tedy přikládání dítěte k prsu v intervalech kratších než 4 hodiny, přetrvává útlum uvolňování vajíček z vaječníků. Je to ale mimořádně nejistá, antikoncepční‘ metoda."

Uvedený interval mezi dvěma kojeními by měl teoreticky stačit na udržení hladiny důležitého hormonu prolaktinu, který zabraňuje otěhotnění (prolaktin potlačuje produkci hormonů, jež stimulují vaječníky k ovulaci). Každá žena je však odlišně hormonálně vyladěna a spoléhat se na přesné časy jednotlivých intervalů kojení (podle rad našich babiček) může být velmi ošidné.

Většina žen po porodu nemenstruuje, což je dáno nastavením hormonálních hladin. Jedním z klíčových faktorů je i v tomto případě zmiňovaný prolaktin. Obvykle platí, že po první ovulaci se dostaví menstruace.

Zde je také jeden z rizikových okamžiků pro případné nechtěné otěhotnění – žena už může ovulovat a v tomto období také otěhotnět, aniž by se stačily objevit první „měsíčky“. (A takhle vznika spouuusty tehotenstvi, protoze si zeny mysli, ze kdyz koji a nemuzou otehotnet :roll: ) Žena, která přestane kojit, začíná zpravidla menstruovat 3 měsíce po porodu, může to ale být i podstatně dříve. U plně kojících žen se první „měsíčky“ objevují obvykle půl roku až rok po narození miminka.

Když si to přečteš je to z toho jasne. Jde hlavne o ty hormony co zabranuji ovulaci. Ty vznikaji pri kojeni. Kazda to mame ale asi trosku jinak a kazda z nas produkuje jine množství tech hormonu, kazda z nas jinak koji některá vic nektera min… proto nekdo nema mesicky rok a nekdo je ma hned po sestinedeli. Jakmile dojde k ovulaci a zrani vajicka, je logicke, ze prijde menstruace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.6.14 22:21

Určitě si zajdi k doktorce. Já to měla podobné. Po porodu se mi děloha naprosto skvěle zatahovala, vše probíhalo perfektně. Krvácení v šestinedělí ustávalo, ale po šestinedělí se mi vrátilo. Nic mne ale nebolelo, byla jsem jinak úplně v pořádku. Doktorka na ultrazvuku něco našla, ale nebyla si jistá, co to je. Takže mne z opatrnosti poslala do porodnice na lepší ultrazvuk. Tam taky nevěděli, co to je, dali mi injekci na zatažení dělohy (může se při ní kojit) a čekalo se, jestli budu silně krvácet a půjde to ven. To se bohužel nestalo. Takže jsem po dvou dnech musela na kyretáž a čtrnáct dní na to teprve histologie potvrdila, že to vážně byl kus placenty. S tímhle je lepší si nezahrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.6.14 05:19

V pondeli jsem mu dr volala a dal me az na dalsi utery ze ma ty ultrazvukove dny plny, ale vcera ze me vypadl takovy hlen ze na to prdim a dneska razim smer nemocnice na pohotovost..Slabe jsem krvacela dva dny a zase spineni. Navic mam takovej neustalej tlak v tom podbrisku.Ale tak porad doufam ze kyretazi se vyhnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.6.14 05:52

@Andy27 tak drzim palce! Napis jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.6.14 06:17

Urcite dam vedet.Diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie