Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem v osmém týdnu po porodu a neustále krvácím. Lépe řečeno jsem v pátém týdnu přestala krvácet a jen spinila, ale začátkem sedmého týdne jsem znovu začala krvacet. Po gynekologické stránce jsem prý v pořádku. Mám strach, jestli nemohl zůstat po porodu v děloze kousek placenty. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Po delším kojení se krvácení zesílí? Děkuji za všechny zkušenosti.
Ahojky!
Mám tú istú skúsenosť, nedávno som sa dočítala, že sa to stáva veľmi často, je to ako keby sa obnovila tak skoro menštruácia. Môže to byť ono, ale nemusí, doktorka mi tiež len povedala, že uvidíme, aká bude ďalšia pravidelnosť cyklu. Ja som mala len mesiac pauzu a odvtedy mám menštruáciu pravidelne každý mesiac, a to som plne kojila a dokonca veľmi často, aj v noci. Takže ťa môžem upokojiť, ten článok, čo som čítala, písal lekár, len žiaľ už neviem, kde to bolo
Bolo tam jasne napísané, že u veľa žien sa po vyčistení objaví krvácanie veľmi podobné menštruačnému. Ak nemáš bolesti, pravdepodobne sa nič nedeje, len vyčkaj a ono to najskôr prejde.
Ahoj Zuzlíku,
přidám svou zkušenost. po porodu jsem špinila 6.týdnů, přesně týden jsem měla pauzu a začalo to nanovo a krvácení trvalo cca 8 dní a víš o co se jednalo?! o „obyčejnou“ menstruaci…já se taky vylekala a nevěřila, že to můžu „dostat“ tak brzo, ale je to tak, i když jsem poctivě plně kojila 6.měsíců právě od toho 7.týdne po porodu mám pravidelně MS.
Nemyslim si, že bys měla problém s kouskem placenty, sice ani to nemohu vyloučit, ale podle mě se jedná o MS.
Měj se krásné a mimískovi posíláme pusu.
Zuzka+Em
Ahojky holky,
přidávám svou zkušenost. Já jsem špinila pouze 4 měsíce. Po šestinedělí jsem si nechala napsat antikoncepci a od 7 dne užívání jsem dostala menstruaci. Správně bych ji mít vůbec neměla, protože se tahle anitkoncepce bere bez vynechání 7denní pauzy, ale gynekolog me ujistil, že mírné špinění může nastat.
Jenže já špiním nějak moc…budu muset k doktorovi…pokud to za pár dní nepřestane.
Ahojky
Taky si myslím,že je to menstruace…Ne z vlastní zkušenosti,ale dost jsem již četla od starších a zkušených mamin…klííííííííííííííííííííííííííííííd… ![]()
Ahoj Zuzi,
já jsem po porodu krvácela asi 8 týdnů, ačkoli mi doktoři v porodnici říkali, že to během šestinedělí přestane. Jinak, pokud se dobře pamatuju - když zůstane kousek placenty, tak se opravdu začne krvácet , ale to krvácení se neustále zesiluje. Děloha se nezavinuje, nebo jen špatně. Takže podle mě to u tebe opravdu bude spíš MS, protože pokud jsi už přestala špinit a pak se to znovu objevilo, není asi možné, aby to byly zbytky placenty. Ta by taky asi krvácení způsobila mnohem dřív a tvůj gynekolog by na to musel přijít při kontrole dělohy.
Petra
JA jsem spinila asi 10 tydnu po porodu a myslim, ze to bylo tim, ze mi v deloze zbyla trocha plodovych obalu. Sama jsem si vsimla,z e cast se vyloucila asi 3 tydny po porodu, ale na kontrole po sestinedeli jsem to rekla Dr., a taky ze porad jeste spinim, a tak ze me vytahl dalsi kousek, ktery uz byl zrejme na ceste ven. Pak se mi teprve uzavrel delozni cipek uplne. Delali ti kontrolni UTZ? Tam se da poznat, zda v tobe jeste neco nezbylo. Nepodcenuj to, jinak bys treba casem musela na kyretaz!
H.
Ahoj. Chtěla bych se Vás zeptat, jak poznám, že se jedná o očistky a né o krvácení spojené po porodu a placentou ? Díky
Ahoj,
očistky by měly čím dál tím slabší,jen těsně po kojení je to krvácení silnější.A naopak krvácení kvůli zbytkům placenty a tak by se určitě zesilovalo.
Ahoj,jsem skoro pět týdnů po produ,už 14 dní jsem nekrvácela,jen odcházely očistky,už dva dny docela silně špiním,plně kojím tak nevím jestli je možné aby to byla menstruace,taky jsem o víkendu ze starší dcerkou běhala,což bych asi neměla,tak je možné že by to bylo tím.Měla jste některá menstruaci i když jste plně kojily?Nevím jestli si dělat znaménko do kalendáře ![]()
ahoj holky, jsem 14 dní po porodu a nekrvácím, jen mám slabé očistky, ráda bych si dala vanu, vím že se to ale nemá, ale zas když je to takhle… myslíte že to můžu zkusit nebo byste to raději neriskovali?? Díky
@Vrtul
já bych to neriskovala, čípek ještě nebude zcela uzavřený a mohlo by se ti tam skrz tu vodu něco zanést. Já ho teda nemám uzavřený pořádně ani teď a to jsem 10 týdnů po porodu. Doktorka mi na to řekla, že to potřebuje mnohem víc času, než šestinedělí. Každopádně vanu mám už povolenou ![]()
Ahoj Vrtul
,
já bych taky vanu ještě neriskovala.Krvácení se ti ještě může vrátit.Chápu tě,já se na vanu taky moc těšila,ale vydržela jsem.
Krvácení se zvlášť v teplé vodě může vrátit nebo zesílit, navíc hrozí „kontaminace“ vody a zanesení něčeho špatného např. na prsa, bradavky…radši bych to ještě nezkoušela.