Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu také stalo, že krvácel i při užívání antikoncepce. Změnila jsem značku (Tri-regol za Cilest) a po týdnu užívání jsem začala krvácet a krvácela jsem 2týdny, pak jsem dostala menstruaci. Byla jsem na kontrole u dr, jestli nejsem těhotná a testy vyšly negativní.
Příspěvek upraven 18.03.11 v 17:41
ještě jsem chta dodat, že jsem cilest před tím brala asi 2roky a nic podobného se mi nestalo
Tělo se mění, to že ti Cilest vyhovoval před otěhotněním,nemusí ti vyhovovat teď. Měla jsem to samé.. Příští měsíc zkouším 3.druh antikoncepce jestli mi sedne (a doufám že už jo!!) pac už mě neba mít to 2 týdny během 28 dnů ![]()
Samozřejme to chce nějaký čas na jeden druh antikoncepce (2-3 měsíce) ale jestli i po této době budeš krvácet aniž bys dobrala platíčko, tak asi taky budeš muset měnit..
no já krvácim zhruba po deseti dnech (užívám Cerazette, protože kojim) a trvá to týden. V pondělí to půjdu řešit na gyndu, protože děcko je z toho anemické - zjistila to jeho dětská doktorka (když nemám železo já, logicky ho nemá ani dítě)
Ahoj, já měla něco podobného, uřívala jsem Femoden a přešla na Tri-regol a trvalo mi měsíc takový nepříjemný špinění až krvácení, ale doktor mi řekl že to působí na každou ženu jinak a prý to bývá běžné
Po vybrání první platíčka Tri Regolu jsem dostala normálně menstruaci a pak už to bylo tak jak má ![]()
Dneska mi doktor tu antikoncepci vysadil, dal mi Ascorutin a kdyby to nepomohlo, mám přijít na ultrzvuk, jestli tam nezbyl kousek placenty. No, tímhle způsobem se toho krvácení asi zbavím, to budu zas rychle těhotná ![]()
Chtěla bych se připojit k diskuzi, ale vidím, že většina z Vás krvácela „na začátku“. Já beru novou antikoncepci asi už půl roku. Minulý měsíc jsem pokračovala bez přestávky a pak po dojezení pláta měla normální měsíčky. Když jsem začala brát nové pláto, jeden prášek jsem omylem zapoměla vzít a 2 dny nato mi začalo lehké krvácení, které už trvá týden. Myslíte, že je to normální? Je pravda, že jsem 2týdny hlídala synovce, který má rok a 4 měsíce, takže jsem byla i přetažená a unavená..... Ale stejně se mi to nezdá, díky ta radu ![]()
-verunka- píše:
Chtěla bych se připojit k diskuzi, ale vidím, že většina z Vás krvácela „na začátku“. Já beru novou antikoncepci asi už půl roku. Minulý měsíc jsem pokračovala bez přestávky a pak po dojezení pláta měla normální měsíčky. Když jsem začala brát nové pláto, jeden prášek jsem omylem zapoměla vzít a 2 dny nato mi začalo lehké krvácení, které už trvá týden. Myslíte, že je to normální? Je pravda, že jsem 2týdny hlídala synovce, který má rok a 4 měsíce, takže jsem byla i přetažená a unavená..... Ale stejně se mi to nezdá, díky ta radu
Ahoj, myslím, že je to normální. Já beru HA 11let a krvácím poslední rok (při nevynechané 7-denní přestávce a jednou jsem zapomněla tabletku). S dalším měsícem by se to mělo spravit.
ahoj, mam podobny problem,ktery me nedavno zaskocil, spociva v tom, ze nromalne beru prasky, mam tydenni pauzy s krvacenim, beru jiz 2krabicku stejne antikoncepce, a dnes po nejakych 6prascich z noveho platicka jsem spozorvala krvaceni, a nevím cim by to mohlo byt, trochu me to i-nechci rict videsilo-,ale zaskocilo urcite.
Strach z otehotneni ma snad kazda z nas,kdo na dite pomysli v budoucim case.
doufam, ze se to s pristimi dny spravi
![]()
Ahoj, je možný, že ti přestala vyhovovat, asi bych to probrala s doktorem. V podstatě žádný krvácení není jen tak a má důvod. Jestli bereš tak, jak máš, zkusila bych se poptat doktora.
ahoj, já takhle vyzkoušela už nějakou tu antikoncepci a pokaždé krvácení. Prdím na to, radši budu používat kondomy, ty mi neudělají takovou neplechu v cyklu… až se mi cyklus konečně obnoví (naposledy jsem zkoušela injekci tak může přijít kdoví kdy) tak zkusím nějaké nehormonální. radši.
ahoj…no,já měla MS 6.2 a opět jse,m začala krvácet,obevilo se mi to den po tom co jsem měla styk s partnerem…jako nebylo to jehké milování…:D no ,prostě asi tak..jsem 8 týdnů po porodu…a MS jsem měla v 6 týdnech…beru Cezarette…jako když mi psal prášky tak mi nic k tomu neřekl…tak jsem brala prášky 3 dny a spala s ním..a když jsem mu volala,tak mi řekl že se bát nemusím že bych byla těhotná..co si o tom myslíte??
Zdravím ženy,
prosím o radu… Několik let jsem brala antikoncepci-poslední Jeanine, vše dá se říct ok… Teď jsem byla měsíc bez antikoncepce… Prvni menstruace 8 dní
Při začátku další jsem si hned 1. den vzala prášek-Jeanine. Krvácím už 10. den, ale tak jinak, než při menstruaci, už jsem z toho celá špatná… Co mám dělat? Nikdy se mi toto nestalo, může gynekolog nějakým způsobem krvácení zastavit??? Moc děkuji ![]()
Je možné, že sis to způsobila vynechaným měsícem, ale píšeš, že i ta první byla 8 dní, což se mi nezdá a asi bych si zavolala dr., zda je to normální a nebo jestli je nutné přijít na kontrolu. Zastavit to lze - podáním injekce.
Ahoj, chtěla bych se taky zeptat, antikoncepci Artizii užívám teď po delší pauze 4.měsícem. Od posledního pohlavního styku sem měla dvě menstruace, z toho ta poslední přišla ještě týden před tím, než sem dobrala platíčko. Prášky nevynechávám a beru vždy včas, tak mě to zarazilo, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte s něčim podobnym zkušenost. Krvácení v průběhu braní prášků trvalo 7 dní a pak ještě následující dva dny v sedmidenní pauze. Poté už normální menstruace nedorazila. Docela mě to překvapilo abych pravdu řekla ![]()