Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebuju radu.
Nechala jsem si Cerazette i po skončení kojení. Během kojení jsem nemenstruovala vůbec a naivně doufala, že to tak vydrží. Po skončení kojení přišla první MS za 2,5 měsíce, pak další 3 měsíce nic. Další MS jsem dostala před 18 dny a pořád to teče
. Sice ne moc, ale zato vytrvale
a už toho mám fakt plné zuby.
Stalo se vám to některé? Co s tím?
Díky za rady.
buď ráda, že jsi vydržela bez MS tak dlouho. já musela vysadit Cerazette už při kojení, protože jsem měla 10 dní menstruaci. 7 dní nic a pak nanovo.
čekala jsem tak 2 měsíce, jestli si to sedne a nakonec jsem vysadila a po ukončení kojení jsem si došla pro jinou antikoncepci. objednej se k doktorce a domluvte se na něčem jiném, co ti bude lépe vyhovovat.
jo, tak já mám stejný problém jako nozu, špiním opravdu celý měsíc bez vyjimky, do toho normální menstruace… takže antikoncepce na 2věci, na co mi je, když němůže být sex.
Ted jsem ze dne na den ukončila kojení a půjdu si pro jinou antik.
Etosho, já mám s Cerazette taky negativní zkušenost, měla jsem ji po prvním porodu (menses taky až po roce, kojili jsme 15 měs.), taky to teklo vpodstatě durch celý měsíc, řešila jsem to s doktorkou, prý mám vydržet a srovná se to, druhý měsíc to bylo to samé, tak jsem Cerazette vysadila, naštěstí jsme tou dobou přestali kojit a vrátila jsem se k původním práškům.
Někomu to holt nesedne ![]()
S dovolením obnovím diskuzi
Užívám tuhle antikoncepci 2 měsíce a už mě to opravdu nebaví, buď krvácím nebo špiním, ani nepoznám, kdy je další menstruace, doktor mi radil vytrvat, že se to po 3 měsících srovná a jíst ascorutin, jenže to je bez efektu, budu za chvíli prášky dobírat a moc se mi nechce kupovat další a doufat, že se to za pár týdnů srovná
Máte tady někdo zkušenost, že se to opravdu po těch 3 měsících srovnalo? Jako antikoncepce je to opravdu stoprocentní, protože s neustálým krvácením nejde nic ![]()
@monty.python mě se to srovnalo po 2mesicich. Teď nemám menstruaci žádnou s touto antikoncepci. Ale beru ji dost přesně časově.
@LP4 Měla jsi s krvácením také problémy? Měla jsem to bez špinění za ty 2 měsíce snad jenom 3 dny. A kojila jsi? Já nekojila vůbec, ale ze zdravotních důvodů jinou antikoncepci nemohu. Beru ji také pravidelně, mám rozdíl maximálně pár minut.