Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych zkusila s doktorem probrat změnu HA. Stalo se mi to kdysi a prý byla slabá, proto ten cyklus neudržela a začlo krvácení (bylo to spíše špinění) v průběhu platíčka. Takže si dojdi k doktorovi. Může to být i něco jiného, asi bych to nenechávala být…
Chtěla bych se zeptat, beru antikoncepci jeanine, beru jí 2 týdny a hned 7 den kdy sem jí brala jsem měla pohlavní styk, druhý den sem začala mírně krvácet a krvácím tak už 4 dny a nevím co to znamená…
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je normální, že se u mě objevilo mírné krvácení během užívání antikoncepce. Antikoncepci beru pravidelně už pět let a nikdy se mi to nestalo. Sedm dní před běžnou menstruací se u mě objevilo slabé krvácení a bolest v podbřišku, jako u menstruace. Týden předtím jsem byla silně nastydlá a léčila jsem se Paralen Gripem. Vím jistě, že těhotná nejsem, ale i tak mě to docela vyděsilo. Děkuji za odpověď.
@Angelika91 píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je normální, že se u mě objevilo mírné krvácení během užívání antikoncepce. Antikoncepci beru pravidelně už pět let a nikdy se mi to nestalo. Sedm dní před běžnou menstruací se u mě objevilo slabé krvácení a bolest v podbřišku, jako u menstruace. Týden předtím jsem byla silně nastydlá a léčila jsem se Paralen Gripem. Vím jistě, že těhotná nejsem, ale i tak mě to docela vyděsilo. Děkuji za odpověď.
ano, stát se to může, zvlášť pokud jsi byla nemocná ![]()
Dobrý den,
mám obdobný případ, užívám antikoncepci artizia a je pravdou, že někdy z platíčka nějaký ten prášek bohužel zapomenu díky chaotickým dnŮm:/Také se mi objevilo lehké špinění a dnes i krvácení..:/Jak některé slečny říkají..je to nemilé překvapení z možného otěhotnění..Každopádně ted´ vím, že i v nelehkýchn dnech nesmím zapomínat. Hurá slavná antikoncepce:DUž jen z těchto obav a zbytečných problémů bych chtěla být muž!!!
Mějte se hezky
Seriozní přístup
Vy se chcete rozhodnout jen na základě toho co se tu dočtete… „někde někdy někdo taky říkal“. Děláte si legraci, že ano?
Uvědomujete si, že „chybou“ je lidská bytost, vaše dítě?
Napadla mě malá rekapitulace:
Přirozený přístup: (Dobré pro vás)
pánská ochrana
dámská ochrana
přerušovaná soulož
neplodné dny
nic nedělat ![]()
Vaše svobodná volba, ale i nesená odpovědnost za výsledek.
Drastický přístup: (Dobré pro výrobce)
antikoncepční pilulky
atikoncepční kroužky
antikoncepční náplasti
nitroděložní tělíska
injekce
Není nic lepšího pro výrobce, než „zobající“ 14ti leté holky.
Myslím, už jen to je na žalobu… a výsledek, Pilulkové náboženství… a všechny zobky si myslí, že je vše v pořádku. Prostě perfektně zvládnutá PR komunikace v posledních třech dekádách… nic víc, nic míň.
Měly byste víc myslet než zobat.
Ahoj, mám takový problém a nevím si rady…před Vánoci jsem byla na interupci, která proběhla v pořádku..prvních 14 dní jsem lehce špinila, pak to přestalo. První menstruaci jsem dostala přesně měsíc po zákroku a hned první den jsem začala užívat i antikoncepci..vše ok, až tento týden, kdy jsem skoro v půlce druhého platíčka jsem začala špinit a nevím proč. První sex proběhl minulý týden a ted beru tři dny vaginální globule/proti zánětu/..napadlo mně zda to není právě z nich ale zároveň se bojím že mi ta antikoncepce vůbec nezačala fungovat a třeba jsem zase těhotná, i když to mi přijde už jako paranoia, když beru prášky poctivě..můžete mi prosím některá poradit čím to krvácení může být? Děkuji moc.. ![]()
@because vzala sis prášek hned první den menstruace, takže ochrana by měla být ok, pokud jsi neudělala chybu v braní nebo jsi třeba nebrala ATB, které ovlivňují HA, tak by neměl být problém. Špinění může být způsobeno vším možným, od nemoci po stres a hlavně první 3 měsíce braní HA mohou být všelijaké, tělo si na ty hormony musí zvyknout a někdy prostě reaguje špiněním nebo krvácením, jestli bereš prášky poctivě, tak je šance opravdu mizivá…
@Verca1989 píše:ahoj, děkuji..ano, antíky beru opravdu pravidelně, protože mám už panickou hrůzu z dalšího otěhotnění..ale nedávno jsem slyšela že po interupci je možnost znova brzo otěhotnět mnohem větší, tak už z toho možná magořím..ale asi máš pravdu, možná je to tím než si tělo zvykne na antikoncepci a nebo to může být i těma globulema..za ty tři dny co je beru se mi pokaždé stalo, že jsem začala špinit právě večer po zavedení a někdy i ráno..každopádně ještě počkám a když to nepřejde tak si zajdu za doktorem, ať vím co se děje..
@because vzala sis prášek hned první den menstruace, takže ochrana by měla být ok, pokud jsi neudělala chybu v braní nebo jsi třeba nebrala ATB, které ovlivňují HA, tak by neměl být problém. Špinění může být způsobeno vším možným, od nemoci po stres a hlavně první 3 měsíce braní HA mohou být všelijaké, tělo si na ty hormony musí zvyknout a někdy prostě reaguje špiněním nebo krvácením, jestli bereš prášky poctivě, tak je šance opravdu mizivá…
@because a máš příbalovej leták od těch gloublí? Třeba to bude v nežádoucích účincích.
@Verca1989 píše:
@because a máš příbalovej leták od těch gloublí? Třeba to bude v nežádoucích účincích.
ten už jsem pročetla…nic o krvácení jsem tam nenašla…uvidím, třeba to mám jen nějak rozházené od té HA…
Ahoj chci se přidat že mam to stejne antikoncepci beru 2 roky. Měla sem normalní menstruaci a po 1 tabletě sem začala krvacet. mam docela strach a doufam že se to změní.
@ellenka691 píše:
Ahoj chci se přidat že mam to stejne antikoncepci beru 2 roky. Měla sem normalní menstruaci a po 1 tabletě sem začala krvacet. mam docela strach a doufam že se to změní.
POrad te mi prosím děkuju
@ellenka691 píše:
POrad te mi prosím děkuju
Ahoj, ráda bych ale sama nevím proč se to děje..Co bereš za Ha?