Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wobludka píše:
to se zachraňuje ze zákona - nikdo neříká, že se nemůže zachraňovat i dřív, to záleží na posouzení lékaře a rodičíchPo této hranici se MUSÍ zachraňovat, ikdyž to je v rozporu s přáním rodičů např. vzhledem k velmi špatnému stavu dítěte a budoucí prognóze.
aha, já myslela, že do té doby nezachraňují.
Odpověď s prasklou cevkou by me zcela urcite nestačila..jela bych hned do nemocnice…
@Králičice píše:
@terinka4444 - nebo (pokud se nepletu) nad 500g.
JE to od ukončeního 24.tt nebo od 500g váhy plodu
Tak já třeba jela do nemocnice s naprosto identickým krvácením (bez tvrdnutí) naprosto klidná, že to bude jen prasklá cévka, a šlo mi o kejhák (dítě bylo mrtvé už dávno). Takže to že je mrně ok bych považovala za velmi pozitivní informaci. To že břicho v souvislosti s krvácením začalo tvrdnout dobré není a rozhodně to chce pohlídat, ale nemusí to hned znamenat nějakou hrůzu. Rozhodně by to ale doktor měl vidět - protože jak mi řekl ten můj „neřeš to, dítě v obdobném týdnu prostě na vzduch nesmí a já udělám všechno proto aby se na něj nedostalo“
@terinka4444 píše:
hranice je ukončený.24. týden, ne?
tak tak…já mám obě děti na 26tt. A říkal mi dr. že mám štěstí, že zachranují od ukončeného 24tt.
Jela bych do porodnice na kontrolu. Vůbec bych se, pro svůj klid, nebránila hospitalizaci.
@KajaZ fičela bych do nemocnice.. mi se v této době rozjel porod, a zastavovali mi to.
@KajaZ Já měla to samé akorát že ve 30tt a okamžitě jsem volala RZ. Krvácení není žádná sranda. Může dojít k odloučení placenty a to je pěknej průser, musí se porodit. taky se mi rozjely kontrakce. Okamžitě mě hospitalozovali i když krvácení nebylo veliké, dostala jsem kortikoidy na dozrání plic. I když krvácení ustalo jsem tu do teď na pozorování, už je to cca 14 dní. Nechápu tvojí Dr. že tě okamžitě nehnala do špitálu ![]()
Ahoj holky, tak jsem zpatky z porodnice. Nic mi neni, neobjevili, z ceho to krvacelo. cipek ok, delozni cinnost zadna a placenta taky v pohode
Dostala jsem injekci, magnesium a ascorutin a mam byt v klidu
kdyby neco, mam hned dorazit. A miminko je ok
moc Vam dekuju, jsem rada, ze jsem jela, mam aspon klid
diky
![]()
@KajaZ To je super! Tak možná měla tvoje doktorka pravdu s tou cévkou
. Držím palečky ať se malý narodí nejdříve ve 38tt ![]()