Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, proc predcasne praskne plodova voda? Co to zpusobi?? Prvni tehu mi praskla ve 26tydnu u dvojcat.. Nyni jsem opet tehotna a bojim se, aby se to neopakovalo
Da se to nejak ovlivnit??
Ovlivnit se to určitě nedá, ale každé těhotenství je jiné.
Tvůj příběh znám a myslím si, že tělo neuneslo nápor dvojčat.
@NELOUS dekuji za reakci
Jak se bude blizit ten tyden, budu blaznit
Snad vse dobre dopadne
V popisku vidim, ze ti umrela dcera, je mi to moc lito
Muzu se zeptat co se ji stalo?
Ahoj, moc o tom nevím, ale řekla bych, že to asi nelze ovlivnit…leda možná úplně klidem na lůžku celé těhu, fakt nevím, možná plácám…Já sse třeba snažila naopak, aby mi praskla, už jsem chtěla rodit a pořád nic…píchali mi ji na sále
a at jsem to dítě ze sebe vyháněla jakkoliv, prostě nic… ![]()
prosím tě, promiň, že se ptám, ale jak to dopadlo v tom 26.týdnu?
Zanedbali to v nemocnici. Dcera v 33tt moc nepribrala, ale nikdo mi neudelal prutoky a selhala mi v 36tt placenta.
@bedruška1 ja cele tehu jen lezela, takze u me ani ten klid nepomohl..
Porodila jsem akutnim cisarskym rezem holcicku 34cm 900gramu a chlapecka 34cm 860gramu. Chlapecek za ctyri dny umrel, praskly mu plice
Dcera byla tri mesice v nemocnici..
@NELOUS paneboze, to je mi moc lito
Smrt miminka je to nejhorsi co muze rodice potkat
![]()
@kelynka jo kdo nezazije nepochopí, to jsem ji musela mrtvou porodit
a taky po x letech umeleho oplodnení(vzdyt to sama znas).
@kelynka to je mi opravdu hrozně moc líto…neumím si to představit…muselo to být hrozné…A holčička je v tedy v pořádku?
Vím, že to jsou kecy, ale snaž se být v pohodě…nervy tomu nepřidají
Určitě to tentokrát dopadne dobře a prcka budeš ještě vyhánět ![]()
Držím ti palce!!!opravdu moc…
@NELOUS ano mas pravdu..
Jsem tak rada, ze jste se dockali a mate krasnou vymodlenou holcicku
Preji vam jen to nejlepsi ![]()
@bedruška1 ano, dcera je v poradku.. jeste, aby se rozmluvila a budu stastna
Dekuji moc ![]()
@kelynka moc díky, taky jsem rada, jinak uz jsem v Bohnicich
Kelynka:jak praskne voda je konec a to proč praskne se mně zdá, že se evidentně neví nebo dojde k infekci. Takže mně ted kultivoval mudr zas a snad se chlapečka dočkáme koukám, že ti děti žili dýl než to moje.
Holčička to zvládla po 3 měsísích? Neboj já jsem už uplně na prášky chodící kalkulačky na počet dnů co zbývá do porodu
jak se to blíží a víš že už by ses tak mohla dočkat, tak se bojím, že se zklameneš.
držím palce a hlavně klidný nervy. Já je ted mám opravdu klidnější vím, že jsem pod maximální péči co může být a nezbývá než jim věřit ![]()
i cukrovku test mi mudr mohl udělat důlkladnější ale nepředpokládal to za nutné ![]()
Jak malého sleduje na ULZ je klid a uplně rudnu já to cítím jak se bojím, aby mu tam něco nenašel.
A nic mu nenadšel naštěstí plodové vody dostatek placentu mám v pořádku a už jen věřitm, že malý se k nám tak žene jak rychle se přihnal.
drž se a já už přemýšlím jak dojít na karneval dětí aniž bych měla debilní otázky lidi půjdu tam až na konec děti vyzvednout a manžel si to tam s nimi odskáče sám. Nejdu tam ![]()
Kely koukám teda nám miminko ve 27+0 nepřežilo a vám holčička o týden s měnšíma gramama a mírama ano.
A to mi daly korkoidy a nic no asi to tak mělo být jak tvrdí můj muž a čeká na chlapečka jako blázen denně mi hlásí neboj už se brzy dočkáš ![]()
opatruj se a tvrdili mi, že se předčasný porod neopakuje! A u tebe dvojčata jsou samy o sobě nápor na tělo 2 děti není tělo stavěné a víš jak záleží kdo má v životě štěstí…
Já se oddychnu až v 32 týdnu a pak začnu myslet nad tím aby nedejbože nebyla špatná rodička a nezřemlo při porodu
ale snad ne snad by to zvládly i s rozkucháním prostě ho potřebuju strašně moc ![]()