Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, v uterý jsem v noci jela na pohotovost, jelikož když jsem se zvedla ze záchoda vypadl ze mě krvavý hled, než jsme vyrazili ještě jsem se osprchovala a vypláchla a tak ze mě ještě něco málo odplavalo s růžovou vodou. Dorazila jsem na pohotovost, jenže jelikož jsem s vypláchla, tak krve moc neviděli ale na utz prý vše ok, nasadili mi Duphaston 1-1-1 a šla jsem domů. Jenže hned druhý den (tj. včera) ze mě při koupání opět vyplavali krvavé hleny a růžová voda. Ted nevím co, zda zavolat svému gyn, nebo čekat na to až zabere Duphaston, zkrátka v této nové situaci nevím kdy to ještě nechat a počkat a kdy už to opět řešit
Navíc včerejší den jsem divně cítila břicho (takové lehoulinké pálení a bolení),dnes v noci mám pocit že mi i nějaké píchání v noci budilo… Zkrátka nemám s tím zkušenost a tak prosím o radu co se to může dít a jak postupovat. Je mi trošku trapné volat na gyn, aby mi neposlali někam že to „moc řeším“ ![]()
No já tak v 4tt špinila, byla sem kvůli tomu dva dny v nemocnici ale nakonec všechno ok, já nevim já bych pro jistotu zavolala
může to být a nemusí v pohodě. Pokud jen špiníš tak bych to nechala ale jestli z tebe teče krev tak to radši nějak řeš
@zitushe zavolej svému gynekologovi, on ti řekne co a jak. Jen v 5tt těhotenství je moc brzy a je to bud a nebo
Takže asi s tím nic víc neudělají a budeš muset počkat, jestli se mimčo udrží. Drž se
Myslím, že se ani víc dělat nedá. Hormony na udržení si dostala i když si osobně myslím, že v téhle fázi je to buď a nebo. Nikam bych už nejela.
Nikam tě nepošlou, že to moc řešíš. Volej na gyndu a na nic nečekej. Držím palce ![]()
@zitushe urcite zavolej na gyndu, jak uz zda padlo milionkrat - radeji 100× zbytecne nez 1× pozde. jeste by ti mohli nasadit Utrogestan a na to spineni Ascurtin. nevahej a vyraz
Na té pohotovosti totiž chtěli vidět vložku ale jak je to hlenovité, tak ze mě nic neteče, občas při utření růžová ale až když to člověk vypláchne je to vidět
Tak na mě koukali na pohotovosti trochu jak na debila když jsem tam přišla zevnitř čistá (vypláchnutá) a vložka bílá ![]()
Ahoj, já řešila hned, poprvé když jsem otěhotnela začala jsem také špinit,DR.my předepsala Duphaston, ale bohužel v 8tt jsem musela ne revizi, podruhé jsem začala špinit taky, znovu jsem dostala Duphaston a vše bylo vpořádku a mám tu 4 letou holčičku, takže klidně si zajdi na gyndu, ať tě znovu prohlédnou, alespoň budeš mít klid a určitě bude vše ok ![]()
Já už bych asi nikde nejela. Jsi v 5 týdnu, takže je to buď a nebo. Nějak nechápu to koupání a vyplachování. Jestli můžeš, tak si lehni do postele a nic nedělej. Stejně teď nic udělat nemůžeš.
@zitushe pokud se to to nezdá, dojdi ke svému doktorovi a třeba ti nasadí další léky. Jinak odpočívat a doufat, ono je fakt ten začátek hop nebo trop.
@zitushe já taky krvácela na začátku (8 den po IVF) bála jsem se, že je to v pytli. Na kontrole jsem byla v 4tt+-3. Dr. mi zvýšil dávky Utrogestanu a nasadil ještě Estrimax. Holky na jiné diskuzi preferuji vypít citron s vodou na špinění. Léky mi myslím pomohly, ale v době ms jsem začala špinit, ale jen jednorázově dva dny a další týden zase. Ještě mi nasadit jen na zkoušku Ascorutin, ale to je stejně jenom vitamín C. Ten jsem po týdnu zase vysadila. I přes ten Ascorutin jsem špinila. Ale nakonec to všechno ustalo. Dnes jsem 14tt+1. A velmi se modlím, aby jsme už konečně došly do zdárného konce po těch dřívějších nezdarech. Jinak na kliniku jsem volala pokaždé, když se mi něco nezdálo. Po IVF nasazují ještě Anopyrin a sestřička mi hned, jak jsem tam na začátku volala, že ho mám vysadit, že to špinění může vyvolávat.
Já bych nikam nejela a nechala to na přírodě, ale já jsem už zkušená v týhle oblasti. Bohužel.