Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nekam jezdit je zbytecny. Bud to ustane a vse bude ok nebo je to potrat oni stejne nic neuvidi a hlzvne tomu uz nijak nezabrani. V tomto tydnu jsem take potratila ale cekala jsem a telo si s tim poradilo. Kdybych hned jela do nemocnice stopro by me skrabali
@Gabrielaaa hele nikdy nevis, kazdy potrebuje pro svuj klid duse neco jineho - ja bych se treba zblaznila z nejistoty
Tak hlavně by měla být v klidu a né pořád někde lítat, tím si moc nepomůže.
@superandrysek jo ale podle mě lítáním po emocnicích si oc nepomůže… vím že čekánní je hrozá věc, ale v takhle brzským stadiu se stejně nedá nic dělat..
@Gabrielaaa já teda lítala při obou těhotenstvích když jsem špinila a jedno dopadlo štatně, druhý dobře
to nejde říct, ať sedí doma na zadku, že buď a nebo, třeba kdybych i u druhýho nedostala prášky na udržení, nemusela tu dcerka dnes být ![]()
@Majinka7 prášky na udržení při začínajícím potratu v takhle nízkým týdnu jsou jen jako placebo.. když je plůdek poškozený nebo ení správně uchycený, popř. má vv tak se odloučí tak jako tak…já neřekla ať sedí doma, jen že si myslím že lítáním po nemocnici nic nevyřeší
@Kili22 tak třeba jí na gyndě řeknou něco určitýho
a nebo si jí chce prohlídnout její Dr. aby věděl co a jak když jí předepsali prášky na pohotovosti a pořád z ní nějaké kousky jdou ven.Jen jsem napsala svou zkušenost, člověk nikdy neví jak by to bylo kdyby to udělal obráceně, u mě to taky mohlo dopadnout napodruhý dobře i bez toho Duphastonu, ale třeba taky ne a to mi ho ani napsat nechtěla, asi to chtěla nechat na přírodě, ale když my si doma to miminko po těch letech čekání tak moc přáli. A u kluka jsem ani nevěděla že těhotná vůbec sem, žádné špinění, nevolnost.
Na druhou stranu, jestli to vajíčko je zahnízděný od začátku špatně, tak tím duphastonem akorát nevyhnutelné odsune, případně než aby si tělo poradilo samo a mohla se rychleji snažit, tak jí poženou na revizi, která se dělá poslední dobou celkem plošně ač si tělo dokáže poradit samo.
V 5tt jsem nikam nejela, co se mělo stát, stalo se. To je pár dní od vynechání MS a kolik procent těhotenství odchází s opožděnou MS. V 7tt už jsem jela.
Je to blbý, ale bohužel je to tak.
@Gabrielaaa třeba jí na gyndě řeknou to samí co tady, ať počká a uvidí se, doma hezky nožky nahoru a zobat prášky. Já teda nevím co přesně jí řekli na té pohotovosti, psala to tu? možná jen napsali recept a nic moc k tomu neřekli, já bych taky byla vyplašená a na tu gyndu asi šla
tak hlavně aby jí to dopadlo dobře ![]()
@mammy taky si někdy říkám kolikrát jsem už mohla být těhotná když se MS zpozdila, jen jsem to netušila, protože jsem nedělala testy
Tak on by si ani doktor neměl dovolit říct to, ať nepříjde. Když mu řekne že krvácí tak ji řekne ať příjde, to se dá čekat i když nic nového už nevymyslí. Já taky brala prášky na udržení a i přes ně jsem špinila. Prostě jsem čekala co bude.
@Kili22 taky mi nezabránili ve špinění, ale prostě se naštěstí zadařilo, ani už nevím kdy přesně jsem špinit přestala
myslela jsem si, že budu špinit už u každého těhotenství, ale jak jsem později zjistila je to pokaždé jiné. A pokud vyloženě krvácí, tak s tím zkušenost nemám
Právě že tt je jen pár dní po vynechané ms, vězšina těhotenství tak končí i když to zakladatelce nepřeju, a @mammy má pravdu lékama na udržení v takto brzským těhotenství, když už jde o začínající potrat akorát vše oddálí a opak se pacientka většinou revizi nevyhne, a to už je jiý než samovolný potrat, kterým si tělo od toho pomůže samo, já jsem třeba otěhotněla hned po SP