Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
už jsem koukala co se tu vše píše o krvácení v těhotenství, ale nenašla jsem svůj případ.
Jsem v týdnu 13+6 a už 14 dní krvácím, večer občas jen špiním. Vždy za den na jednu až dvě slipovky.
Na pohotovosti vše v pořádku, na gynekologii vše v pořádku a na 1. screeningu mi Dr. řekla, že možná jen praskla cévka.
Neplaším, protože mi Dr. řekla, že je mimčo ok, ale cévka krvácí už 14 dní a tak bych ráda slyšela, že se to děje i okolo ( i když to nikomu nepřeji). Bolesti břicha nemám.
Moc děkuji za rady/ tipy co to může být a co případně pomohlo vám.
Zavolejte znovu na gyndu, že už to trvá 14 dní, vím, že po konzultaci s doktorkou se bere třeba Ascorutin atd. Já bych tedy po 14 dnech krvácení měla nervy i kdyby mi deset doktorů řeklo, že je to ok a určitě bych se nenechala odbít. Zkuste klid na lůžku, ale jestli krvácíte 14 dní, tak už je to sakra zvláštní.
A ta krev je stále červena? Nebo uz je to starší tmavá krev - ta by ještě mohla byt od te cevky, ale jestli je to porad čerstvá krev, taky bych mazala k dr rovnou
@Tichošlápek
Když je tam krev, tak mi přijde spíše tmavší, když je jen špinění tak světlejší. Na pohotovosti mi předepsal před těmi 14 dny Ascorutin, ale rozhodně to krvácení nezastavilo ![]()
Ve 2. tehotenstvi jsem krvacela od 17. do 21. tydne. Behem te doby jsem byla parkrat na gynekologii, vzdy pri zesileni krvaceni, na ruznych pracovistich. Vzdy vsechno v poradku, pricina nezjistena. V tom 21. tt mi jednorazove odtekla cast plodovky, byla jsem tyden hospitalizovana, tehotenstvi se udrzelo, rodila jsem 39 + 0. A tim odtokem plodovky krvaceni ustalo.
Při prvnim těhotenství jsem se doslova prokrvácela jasnou krví celým 1. trimestrem (byly dny, kdy jsem si musela dát klasickou vložku, protože intimku bych měnila co hodinu). Brala jsem 3×d. 2 Ascorutiny, ale pozitivní účinek jsem neshledávala. Se začátkem 2. trimestru krvácení ustalo.
@Fíbí 106
Děkuji za příspěvek, doufám, že je to můj případ. Teď začínám 2. trimestr, tak snad. Díky ![]()
@Fíbí 106 píše:
Při prvnim těhotenství jsem se doslova prokrvácela jasnou krví celým 1. trimestrem (byly dny, kdy jsem si musela dát klasickou vložku, protože intimku bych měnila co hodinu). Brala jsem 3×d. 2 Ascorutiny, ale pozitivní účinek jsem neshledávala. Se začátkem 2. trimestru krvácení ustalo.
Mela jsem to podobne. Od toho 17. do 21. tt denne jasna krev, intimka nestacila. Ascorutin nezabiral. A jeste predtim jsem spinila nejak od 5. do 11. tt. A jak to dopadlo, jsem psala vyse.
Dobrý den, včera večer jsem si dala teplou koupel, jsem tehotna 4,5tt ….rano jsem se vzbudila durch prpocena, jako by se semnou něco dělo, šla jsem na záchod a růžové Heleny, zacal me bolet podbrisek, během dne trošičku hlen krve, ale nic víc. jsem z toho hotova, myslíte, ze to muže miminko zvládnout, nebo jde o samovolny potrat?
@Lara1987 píše:
Dobrý den, včera večer jsem si dala teplou koupel, jsem tehotna 4,5tt ….rano jsem se vzbudila durch prpocena, jako by se semnou něco dělo, šla jsem na záchod a růžové Heleny, zacal me bolet podbrisek, během dne trošičku hlen krve, ale nic víc. jsem z toho hotova, myslíte, ze to muže miminko zvládnout, nebo jde o samovolny potrat?
To bricho jeste boli? Pri potratu by valila krev. Ale existuje i zamlkle tehotenstvi, kdy krev netece.
@Janča6 bříško mě lehce pobolivá, nic hrozného, řekla bych spíš vlastně levá strana třísla, stále špiním a jsem teda neuvěřitelně unavená.
@Lara1987 píše:
@Janča6 bříško mě lehce pobolivá, nic hrozného, řekla bych spíš vlastně levá strana třísla, stále špiním a jsem teda neuvěřitelně unavená.
No, asi bych zajela na gynekologii. Minimálně zkontrolují a třeba předepíšou Utrogestan.