Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, treba mi poradite. Moje dcera, ktere je temer tri a pul roku miva obcas lehke krvaceni z nosu. Je to naprosto bez priciny. V dobe krvaceni nebyla ani nachlazena ani se neuhodila. Dvakrat se to stalo ve spanku. Dnes mi rekla ucitelka ve skolce, ze ji se ji to stalo tam a nikdo ji neuhodil. Mam docela strach, si rikam jestli to neni priznak nejake nemoci. Ale chtela jsem se zeptat vas jeste nez se vydam k doktorce.
Synovi se také čas od času spustí krev z nosu a jde mu těžko zastavit. Mudr nám na to dala nějaká homeopatika. Jak se mu spustí, tak je má nechat rozpustit v puse. Bohužel neznám název, protože nám je odsypala ze svých.
tady to nezjistíš .Může to být všechno a nic.já sama mám tyto problémy celý život ,ale neteče mi trochu nýbrž dost
. Poběhala jsem spoustu lékařů a nic se nezjistilo .Nicméně to nemusí být váš případ třeba dcer ajen potřebuje vitaminy ,má alergii ,špatnou srážlivost krve …je toho tolik ,lepší by bylo navštívit ORL tam se poradit. ![]()
To měl jako malý můj brácha, furt se mu bezdůvodně spouštěla krev z nosu a ukázalo se, že mu tam vždycky praskne nějaká cévka nebo co (omlouvám se, moc si to nepamatuju
). Bral na to pak nějakou dobu jakési prášky a úplně se mu to spravilo. Na podrobnosti bych se musela zeptat mamky, což by bylo až v úterý, jenom chci uklidnit, že to tehdy u něho nic nebylo…
Diky holky!!! Asi to nic nebude. Vypada zdrave a te krve je vzdy jen trosku. Asi to zatim resit nebudu. Stalo se ji to trikrat.
A nezda se vam vyska 97 cm na tri a pul lete dite malo? Moje prvni dcera je velika a ve ctyrech a pul ma 116 cm, zato ta druhorozena, ta co ji tece z nosu, je takovy drobecek. Kolik merily vase deti ve trech letech, jestli se muzu zeptat?
Ahoj. Anežka je spíš drobnější a ve 3 letech měřila 95cm. Teď má cca 106cm a podle rust.cz je kolem 50.percentilu, tj v průměru. Ovšem ve srovnání s vrstevníky spíš drobnější. Krev z nosu se jí taky občas spustí, ale ne tak úplně bez příčiny - v nose se šťourá
.
Mně tekla jednu dobu krev dost často - nejdřív na základní škole a naposledy v prvním těhotenství (s Anežkou). V těhotenství jsem byla na ORL, poslala mě tam porodní asistentka, ke které jsem chodila cvičit a jednou se mi krev spustila tam. Na ORL mi prasklou žilku „slepila“ (odborný název toho bude asi trochu jiný
. a od té doby byl klid. Takže já doporučuju zajít na ORL. Podívají se jí do nosu a poznají, jestli je to jen prasklá žilka. Na té základce jsem tenkrát na to brala Ascorutin a bylo mi doporučeno neužívat Acylpirin (tenkrát jsem Paralen neznala).
Na krvácení z nosu jsem trpěla já, jako malá. Čas od času to trvalo i dlouho, než mi přestalo téct z nosu.
Dřív se doporučovaly záklony hlavy, studenou plenu na týl a na kořen nosu.
Nakonec mi na ORL párkrát poleptali sliznici v nose (nebolí to, jen je to nepříjemné) a přestala jsem mít s krvácením problém.
Ahoj, ozivuji diskusi. Dceri jsou dva roky. Poprvé se ji spustila krev asi před 2 měsíci kdy se stourala v nose. Od té doby se ji spousti krev několikrát do týdne a to i samo od sebe nebo i když zaplace. Ale když si hraje, dělá blbostí, tak nic. Tak nevím co to spousti. Také by mě zajímalo jestli někdo z vás neví zda s tím mají souvislost velmi rozšířené zornice. Nebo to nic není ? Také má změnu chování k horšímu ale to se dá přiklonit i k věku .
Také doplním že je malého vzrustu. Nemá byt teda po kom velká ![]()
Nečetla jsem přízpěvky, ale zkušenost mám u dcery. Měla hodně žilek v nosu, které jí bez příčiny praskaly, v noci, nebo třeba když upadla. Ve fakultní nemocnici jí je nějak naleptaly a byl pokoj. je to už téměř 40 let, ale myslím, že to dělají i dnes. Zajdi s ní na ORL a nenech se odbýt.