Krvácím měsíc v kuse, kyretáž?

Anonymní
17.3.25 21:08

Krvácím měsíc v kuse, kyretáž?

Ahoj holky, mam choulostivou otázku. Jsem neco pres pul roku od porodu, mela uz jsem jednu menstruaci - normalni 6 dni. Ted ji mam ale uz mesic. Prvních 14 dni jsem spis silněji špinila, ted 14 dni krvacim s kouskama sražené krve. Byla jsem na gynekologii a doktorka mi řekla ze by byla vhodna kyretáž, ze mam sliznici dost vysoko a sama asi krvacet nepřestanu. Ale taky mi nabídla léky na zastaveni a hormony, ale prý je to nejistý výsledek. Prošel jste si tím někdo? Prý to mam od toho ze jsem přestala kojit.
Opravdu se mi nechce na nějaký zákrok a raději bych to zvládla doma o lécích, ale bojím se aby to bylo něčemu platný teda. Je pravda že už mi není moc dobře, občas se mi motá hlava, mam polámané nehty a bolí mě často hlava. Takže jsem začala užívat železo.
Uklidnila to nějaká z vás hormonální léčbou nebo je opravdu nutná ta kyretáž?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75740
17.3.25 22:18

Norethisteron.
Ale to by Ti měla vysvětlit gynekoložka, ne ženské z eMimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 06:44

@sirikit ja se ale ptám na zkušenosti jestli to některá zastavila tema leky. Mne rekla vse potrebne a dala mi na vyber mezi leky a kyretazi.

• Citovat
  • Upravit
24665
18.3.25 07:21

Šla bych raději na kyretáž, než do sebe rvát léky se spoustou vedlejších účinků. Je to krátký ambulantní zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.3.25 08:56

Krvácela jsem měsíc silne, sice ne po porodu a zastavení kojení, ale při hormonální antikoncepci, kterou jsem měla doporučenou brát kontinuálně. Dostala jsem léky na zastavení (Orgametril), krvácení to zastavilo. Ale sliznici jsem měla nízkou. S kyretáží bych na Tvém místě otalela, vždyť zbytečná narkóza, zákrok… Pro jednou bych to zkusila hormony a příště bys viděla… Sice do sebe nacpeš nějaké léky, není to ideální, ale narkóza má taky svá rizika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.3.25 09:06
@lucad77 píše: Více

Tak ambulantní asi jak kde, mě teda z nemocnice ten den nepropustili 8o

Opravdu myslíš, že narkóza je šetrnější než pár tablet hormonálního léku? Proto si člověk předtím musí vyřídit předoperační vyšetření, je pak jak zmlácený, někdo zvrací… 8o To se vůbec nedá srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56091
18.3.25 09:16
@Catalinn píše: Více

Me pokaždé, měla jsem kyretáži asi 10 po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75740
18.3.25 09:16
@Anonymní píše: Více

Tak o. k., ano, měla jsem tyhle problémy několikrát a norethisteron vždycky zabral přesně dle očekávání: přestala jsem krvácet a po myslím 10 dnech (ty dny už si přesně nepamatuju) jsem normálně odmenstruovala.
Za mě mnohem lepší, než narkóza, ale to si musí každý zvážit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.3.25 09:22
@sirikit píše: Více

Přesně tak, navíc mnoho lékařů, pokud je tam možnost volby, od narkózy zrazuje. Vždyť člověk nemůže mít ani malý opar, aby bylo možné po zdravotní stránce na zákrok jít, takže to riziko je, a ne malé. A na riziko srůstů mě taktéž lékařka upozorňovala. Ale je to na rozhodnutí každého, jak píšeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 09:24

Ja jsem jeste ke všemu trochu nastydla a narkózy se opravdu bojím. Dekuju za vaše názory. Svoji doktorce plně důvěřuju, ale prijde mi ze každý lékař vzdycky upřednostní rychlejší řešení s jistym výsledkem, tak jsem chtěla slyšet spis zkušenosti. Zkusim ty hormony dekuju moc ????????

• Citovat
  • Upravit
24665
18.3.25 19:58
@Catalinn píše: Více

A ty si myslíš, že krátká narkóza na cca 20 min je horší než Norethisteron? To teda ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75740
18.3.25 20:45

Musíš se opřít o fakta, nějaké laické dohadování, co je horší a co lepší, je bez uvedené faktů vcelku o ničem.

https://www.pribalovy-letak.cz/…5-mg-tablety

Norethisteron se vcelku běžně používá k oddálení menstruace, což mně osobně připadá jako zbytečné cpaní se hormony kvůli banalitě a sama bych ho z tohoto důvodu nebrala.
Ale zas pokud jde o použití hormonu z léčebného důvodu, zvolila bych raději ten, než kyretáž.
Zažila jsem obojí a pro mě jasná volba: pokud se můžu vyhnout invazívnímu zákroku v nemocnici, byť ambulantnímu, udělám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.3.25 21:41

Asi jak píše sikirit. Taky jsem zažila obojí, dokonce hodnekrat, a je to nesrovnatelné. Nebo proč si myslíš, že se dělají před narkózou předoperační vyšetření, které nesmí být starší 14 dnů? Proč nesmíš mít ani náznak např. virového onemocnení? A ten fakt, že se u narkózy něco podělá, zanedbá… To riziko je tu vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.25 08:35

Dekuju vám za tuhle diskuzi, upřímně mě ta narkóza děsí mnohem víc než nějaké léky a chtěla jsem zvolit spíš neinvazivní léčbu, ale byla jsem nalomená z toho jak paní doktorka prosazovala spíš kyretáž a říkala že když mi dá léky stejně budu muset nakonec třeba na kyretáž. Ale jsem rozhodnuta, že zkusím ty hormony. Dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15421
19.3.25 08:54

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat