Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Měl jsem ženu, ta neměla mě ráda a ta druhá mi ukázala záda a ta třetí utekla mi s kovbojem, hej Joe, nalej whisky, dřív, než budem pod stolem…
A tleskaci hra, tleskalo se rukama o sebe a o kolena, rozdala se čísla a říkalo se třeba, jedna, jedna, tři, tři a trojka zase tři, tři, sedm, sedm a kdo spletl, vypadnul. Hrávali jsme to hodně ve vlaku, když se někam jelo, větší parta děcek.
@Janee19 píše:
Jj, zidlickovana je její stará nudná sestra
Tak to vůbec, s tím odebíráním židliček je to pekelně akční.
S těma kartama to člověk nemůže vůbec ovlivnit, jen si přesedává. Ale zas se mi líbilo, že si můžu sedat na klín klukům, takže taky to mělo něco do sebe ![]()
@laducha píše:
Jeden hází míčem, další sedí naproti vedle sebe a chytají. Zvolí téma, třeba květiny. Jeden hodí míč a řekne třeba macešky, dostane míč zpátky, pak hodí dalšímu se slovy růže, ten hodí zpátky a když se řekne místo toho Bumbrlíček, nesmí se míč chytit. Pokud se chytí, jde házet ten, kdo ho chytil. Můžou se hrát jména, věci, stromy, zvířata…asi něco jako Ludvík, co ho tu někdo zmiňoval.
Sorry, vysvětlování mi asi moc nejde
To mi něco říká.
O taká tetu gloria, omane, omane, oma neu, neu, tiky, tiky, teu, teu, tiky, tiky, o man džu fis. Taky jedna tleskaci písnička. Pamatuji si, že jsme říkali, že je to v cikánském jazyce. ![]()
@Svítící žárovka píše:
Un vaj vany vany vaximbo la unvaj kví a lunvaj kvo,
un vaj vany vany vaximbo la unvaj kví kva kvo.
Eskyma máňa kara kara káňa…Netušíte někdo, co to je a k čemu to bylo?
Taky to nevím, ale vím, že tam bylo taky:
přes řeku přeletěla kráva,
na písku zapískal slon,
prase je překrásné ptáče,
slepice snesla citron… Tím to snad končilo ![]()
@mado píše:
O taká tetu gloria, omane, omane, oma neu, neu, tiky, tiky, teu, teu, tiky, tiky, o man džu fis. Taky jedna tleskaci písnička. Pamatuji si, že jsme říkali, že je to v cikánském jazyce.
To jsme všechno říkaly, to je fakt.Ale už mi to z hlavy vypadlo všechno.
@Anna766 po čem prd, to si pamatuji. S podstatnými věcmi je to horší. ![]()
A slovní fotbálek -jeden řekl míček další pokračoval posledním písmenem kráva a tak dokola.
@Anna766 píše:čtvrtá už není, je tam…a když se vyspaly po kuse (nebo něčeho) chleba dostaly.
Povídám povídám pohádku že pes přeskočil hromádku
Povídám povídám druhou že pes utekl struhou
Povídám povídám třetí že na peci spaly děti
Povídám povídám čtvrtou…a už nevím.
Taky jsme často s babičkou říkaly říkanku:
Byl jeden domeček, v tom domečku stoleček, na stolečku mistička v té mističce vodička, v té vodičce rybička. Kde je ta ryba? Kočka ji snědla. Kde je ta kočka? Do lesa zaběhla. Kde je ten les? Na prach shořel. Kde je ten prach? Voda ho smetla. Kde je ta voda? Voli ji vypili. Kde jsou ti voli? Páni je snědli. Kde jsou ti páni?… a všichni jsme vykřikly: Na hřbitově zakopáni… to nás moc bavilo ![]()
@klamonožka píše:
@Janee19 Taky to máš i s návodem:
https://www.wikihow.cz/…A1j%E2%80%9C
Super, dík moc.
@Svítící žárovka píše:
Un vaj vany vany vaximbo la unvaj kví a lunvaj kvo,
un vaj vany vany vaximbo la unvaj kví kva kvo.
Eskyma máňa kara kara káňa…Netušíte někdo, co to je a k čemu to bylo?
To byla takova tleskaci hra, dva sedeli proti sobe a tleskali spolecne rukama, melo to presne dany vytleskavani. Ale ja to znam s vyslovnosti: umbaj vari vari va simbo, umbaj kvi a umbaj kvo, umbaj vari vari va simbo, umbaj kvi kva kvo. A pak to pokracovalo nejak pres reku preletela krava, na vezi zakukal slon nebo tak neco
Příspěvek upraven 21.02.20 v 22:59
@PapeJ píše: čtvrtá už není, je tam…a když se vyspaly po kuse (nebo něčeho) chleba dostaly.Taky jsme často s babičkou říkaly říkanku:
Byl jeden domeček, v tom domečku stoleček, na stolečku mistička v té mističce vodička, v té vodičce rybička. Kde je ta ryba? Kočka ji snědla. Kde je ta kočka? Do lesa zaběhla. Kde je ten les? Na prach shořel. Kde je ten prach? Voda ho smetla. Kde je ta voda? Voli ji vypili. Kde jsou ti voli? Páni je snědli. Kde jsou ti páni?… a všichni jsme vykřikly: Na hřbitově zakopáni… to nás moc bavilo
Voli, jo znám
a vařila myšička kašičku, na zeleném rendlíčku, tomu dala, tomu taky, tomu málo, tomu nic a na toho se nedostalo.
To je sice pro menší děti, ale naší sedmiletou to baví moc, jí vždycky zlechtám.
Nebo taky
táto mámo v komoře je myš
pošleme tam kocoura
on tu myšku vyšťourá
táto mámo už tam není nic
U nás byl snad nejoblíbenější panák. To jsem byli schopní skákat od rána do večera celý prázdniny. Každej měl svůj oblíbenej kamínek na házení, schovávali jsme si je na další dny.