Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anna766 píše:
Voli, jo známa vařila myšička kašičku, na zeleném rendlíčku, tomu dala, tomu taky, tomu málo, tomu nic a na toho se nedostalo.
To je sice pro menší děti, ale naší sedmiletou to baví moc, jí vždycky zlechtám.
Jooo, myšičku už ani nezmiňuju, tu praktikujeme se všemi dětmi dosud ![]()
@PapeJ píše:
Jooo, myšičku už ani nezmiňuju, tu praktikujeme se všemi dětmi dosud
Taky ![]()
A nebo kovej kovej kováříčku okovej mi mou nožičku…to se nějak ťukalo děcku do nožiček.
@Anna766 píše:
Nebo taky
táto mámo v komoře je myš
pošleme tam kocoura
on tu myšku vyšťourá
táto mámo už tam není nic
jo, tak tu jsem v létě učila tříletýho syna
A taky jsme blbly, že jsme zpívaly písničku „Holka modrooká“ a různě měnily slabiky "halka madraaká, holko modrooko apod. ![]()
@PapeJ píše:
jo, tak tu jsem v létě učila tříletýho synaA taky jsme blbly, že jsme zpívaly písničku „Holka modrooká“ a různě měnily slabiky "halka madraaká, holko modrooko apod.
Jojo
hilki midriiky nisidivij i pitiki ![]()
My jsme (kromě už zmíněných) hráli ještě „na mrkanou“ (Dvojice se „urovnají“ do kruhu, vždycky jeden stojí a před ním jeden dřepí, jeden stojící nemá dřepícího a mrká na jednoho z dřepících a ten musí rychle vyskočit, aby ho ten stojící za ním neplácl po zádech.) a hlavně na táborech na „elektriku“ (Dvě řady dětí sedí naproti sobě u stolu, hlavu položenou na stole, drží se za ruce. Krajní děti na jedné straně sledují minci, kterou někdo háže a když padne např. orel, tak vyšlou „spojení“ a zmáčknou ruku sedícímu vedle. Krajní na druhé straně po stisknutí ruky musí druhou rukou zakrýt např. krabičku sirek. Která řada prohraje, posunuje se o jednoho, který jde ze začátku na konec.) 90. léta ![]()
Kovej Kovej kovářičku, okovej mi mou nožičku, okovej mi obě, zaplatím já tobě, ještě není okovaná, ale už je oškrábaná.
Ditě se různě lechtalo a klepalo na chodidla.
@mado píše:
Kovej Kovej kovářičku, okovej mi mou nožičku, okovej mi obě, zaplatím já tobě, ještě není okovaná, ale už je oškrábaná.
Ditě se různě lechtalo a klepalo na chodidla.
To je ono.
A Generál Laudon
Generál Laudon jede skrz vesnici.
Generál Laudon jede skrz ves
Jede skrz vesnici má bílou čepici
Stůj
Kdo tam
Patrola
Jaká
Vojenská
Kdo ji vede
Ženská
Jaká?
A následovaly různé popisy-nosatá, kozatá, nahatá, pihatá…
Příspěvek upraven 21.02.20 v 23:44
Takových říkanek na blbnutí je hodně.
Antonín veze kmín, věže Káču na trakaču, posadil ju za komín.
Josefe, Josefe koza běhá po lese, za ní Josef s velkou holí, koza mečí, že to boli.
Leti, leti vrabeček, v zobáčku má drobeček, na hnízdečko sedne a křidýlka zvedne, čimčarara, čím, čím, čim, čím pak já tě nakrmim.
Kominiku, jsou komíny čisté, podívám se, není to tak jisté.
@Anna766 píše:
Vyprávěli jsme mé sedmileté vnučce o hrách našeho mládí. Krásná a sentimentální chvíle to byla.
Vzpomněli jsme si na -slepou bábu, Honzo vstávej, Cukr káva limonáda čaj rum bum, skákání gumy a panáka, na honěnou, na schovku, vybiku, míčová školka, tleskací hry, přebíraná, maso (to bylo fakt maso, my holky jsme to odmítaly hrát) Mrazíka, Zlatá brána, chodí Pešek okolo a taky krvavé koleno a další a další.
A teď…nastal problém, velký, nemůžeme si vzpomenout jak se vlastně ono krvavé koleno hrálo.
Neusnu dokud mi nepomůžete, tady se vibvsechnoví někdo jak se to hrálo?Příspěvek upraven 21.02.20 v 20:31
My jsme ji hrávali bez dialogu. Jeden byl krvavý koleno, ostatní se uskupili do kruhu kolem nej. Museli se držet kolem ramen a chodit okolo. A krvavý koleno říkalo „první hodina odbila a lampa ještě svítila atd. Dokud nedošlo k lampa zhasla“ a pak se vrhlo na ostatní.
@Anna766 píše:
To je ono.A Generál Laudon
Generál Laudon jede skrz vesnici.
Jede skrz vesnici má bílou čepici
Stůj
Kdo tam
Patrola
Jaká
Vojenská
Kdo ji vedeŽenská
Jaká?A následovaly různé popisy-nosatá, kozatá, nahatá, pihatá…
Příspěvek upraven 21.02.20 v 23:44
jojo a pokračovalo to prsatou, prsatou, tu já mám nejradši, prsatou prsatou tu já mám rád, já ji pomiluju ona zase mě mě mě, že je prsatá šálí srdce mé ![]()
A pak různý pochodový písničky, „vojáci jdou vojáci jdou… A pak jsme hodně zpívaly s babičkou- vysoký jalovec a naše oblíbená v lese na houbách "když jsem šel z hub“ ![]()
@PapeJ ztratil jsem zub, našla ho Johana s dlouhejma nohama, já na ni dup, dej sem ten zub, nebo ti vytrhnu z drdolu chlup! ![]()
Achjo, je mi do breku, babička už tu 10 let není
Ale ty vzpomínky jsou krásný.
@Anna766 píše:
@PapeJ ztratil jsem zub, našla ho Johana s dlouhejma nohama, já na ni dup, dej sem ten zub, nebo ti vytrhnu z drdolu chlup!
u drdolu jsme se většinou zasekly a děsně se smály, občas jsme totiž zpívaly…z prd.le chlup… ![]()
@Bábrdl píše:
My jsme ji hrávali bez dialogu. Jeden byl krvavý koleno, ostatní se uskupili do kruhu kolem nej. Museli se držet kolem ramen a chodit okolo. A krvavý koleno říkalo „první hodina odbila a lampa ještě svítila atd. Dokud nedošlo k lampa zhasla“ a pak se vrhlo na ostatní.
A víš že jo
asi tak nějak to bylo.
@PapeJ píše:No my taky,ale nechtěla jsem být vulgární.
u drdolu jsme se většinou zasekly a děsně se smály, občas jsme totiž zpívaly…z prd.le chlup…
@PapeJ píše:
Achjo, je mi do breku, babička už tu 10 let neníAle ty vzpomínky jsou krásný.
To je mi líto. Moje tu není už dvacet let.Ta mě naučila modlitbičku- andělíčku můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku, andělíčku strážce můj, dušičku mi opatruj.
Opatruj jí ve dne v noci, opatruj jí od zlé moci.