Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, včera se mi na noze objevilo toto, nestalo se někomu něco podobného? Vůbec nevím z čeho by to mohlo být. Díky
Fotka je rozmazana. Je to vystouple nebo v rovine? Zmizi docasne po zatlaceni? Boli? Svedi? Teplota? Jine problemy? Jak dlouho jsi po operaci?
Nene, vystouple to není., když zatlačím, tak se nic nezmění, když přejedu prstem, tak to trochu štípe. Teplotu nemám. Jsem 3 měsíce po oboustranné operaci kotníku.
Podle popisu asi ty petechie, duvod nevim, nemusis na kozni, ukaz to obvodni.
Nejspíš nějaká alergie. Si zaběhni k obvodnímu, ať na to koukne. Nic závažnýho to nebude
@Pruhovaný_mýval no nevím s alergií mám bohaté zkušenosti ale jestli se projevuje i petechiema to teda nevím… bývají to takové fleky a mapy, ale takové co při zmáčknutí mizí. Mě dr na pohotovosti upozornoval že pokud se objeví vyrážka která při zmáčknutí nemizí tak ihned k lékaři.
No i moje obvodni je dnes jen pro objednane, tak tam zajedu zítra ráno. Já dost trpím na ekzémy, tak nevím, jestli to není něco podobného.
@Haňulík Alergoložka nejsem, ale nevylučovala bych to. K doktorovi zajít určitě, ale hlavně si taky zapamatovat, co dělala a jedla. Mě se třeba petechie dělají, když přejíždím rukou po hrubším povrchu (neopracované dřevo). Prostě mechanický poškození. Nebo i po použití špatné pěny na holení. Stačí trochu tenčí cévní stěny, a je to hned.
Podle popisu petechie, to bych šla raději k doktorovi ihned, klidně obvodák. fotka je rozmazsná, ale tam mi ptoo přijde špíš jak alergická kopřivka, to by mohlo klidně nějaký ten den s návštěvou lékaře poččkat.
@curry12 píše:
Ahoj, včera se mi na noze objevilo toto, nestalo se někomu něco podobného? Vůbec nevím z čeho by to mohlo být. Díky
Podrazdeni po holeni. Pockala bych do zitra, pokud se to nebude lepsit nebo toho pribude, tak zajit k doktorovi. Jinak bych promazavala necim na zklidneni - fenistil gel, kalciovka, aloe vera.