Krvavý pupík

28
28.4.12 20:50

Krvavý pupík

Potřebuju poradit. Malá má 11 dní a dnes jí začal jakoby krvácet pupíček. Předtím tam měla krvavý strup, který jsme poctivě čistily a odstraňovali, ale dnes má už na třetí plínce krvavé kolečko o průměru asi 1 cm a v pupíku krev - ne strup. Co s tím ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
28.4.12 21:01

Strup měl malý taky, ale nikdy mu to nekrvácelo. :think: Raději bych zavolala do porodky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.4.12 21:04

Prestala bych lihovat. Nas ucili, ze se nema lihovat, jelikoz pri hojeni jsou tam dobre bakterie a ty ten pupik hoji. Ale asi zalezi na tom, jestli jste meli pupek zastrihlej v porodce a nebo vam ho nechali a on odpadl sam.
Pokud netece krev proudem, ale jen se delaji fleky z toho jak strup odpadne, tak bych se nestresovala, kazdopadne bych si cinkla v pondeli k MUDr a zeptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.12 21:11

Ahoj. Mladší dcera to tak taky měla. Pěkně mě to vyděsilo,protože se starší jsem to nepoznala. Volala jsem doktorce, a ta řekla, že to může být, že pokud tam není vyloženě kaluž krve, tak je to OK. Trvalo to asi 2 dny a pak už se to jen lepšilo. Kdyby to začalo krvácet hodně, tak bych hned volala na pohotovost (nemyslím 155, ale do nemocnice a tam se zeptala, co s tím). Nebo přes den pediatrovi ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.4.12 21:52

Děkuju, já jsem z toho byla celkem vyděšená. Pupíček nám stříhly v porodnici caa 2 a půl dne po porodu. Pupík nebyl pořádně zaschlý, takže tam měla stroupek pokaždé, ale vždy to byl strup. Tak jsem čistila 3× denně lihem. Tak teď přemýšlím, jestli jsem to moc nepodráždila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.4.12 22:07

Já jsem měla 1× denně očistit lihem, pak zasypat framykoinovým pudrem, překrýt sterilním čtvercema přelepit tenoučkou papírovou páskou (z lékárny).

A hlavně, ohrnout plínu v pase tak, aby nepřekrývala pupíček a nedráždila to!!

Možná bude stačit, když uděláš jen to poslední. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
28.4.12 22:42

Taky jsme to měly. Je to i tím jak pláčou tak ho namáhají. Takže my jsme měli lihovat jen 1× denně, neštourat se v tom a ohrnovat plínku aby ho to nedráždilo a přelepit čtverečkem aby to dýchalo a něco se tam nedostalo. Po týdnu byl klid úplný. Nám ho nechaly ošklivej já se děsila toho že jí ten kus má upadnout sám a když jí to vyselo na kůžičce málem jsem odpadla. Nesmí z toho crčet krev, ale pár kapek- rozpité kolečko a pokud ji to fakt neteče tak je to v pořádku. Kdyby byly obavy zavolat mudře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.4.12 22:54

Díky moc, jsem klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
1.5.12 17:34

juu holky tady je nekdo komu nechali takovy ten velky kus na upadnuti??my to mame a ja jsem ztoho uplne vedle uz mame 15 dni a jeste to neupadlo a navic semtam trosku krve ale ne moc.rekli mi v porodce ze to nemam nicim osetrovat jen nechat ususit a upadnout,tak jak to vlastne je??kdy to upadne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.5.12 08:44
@parapampoli píše:
juu holky tady je nekdo komu nechali takovy ten velky kus na upadnuti??my to mame a ja jsem ztoho uplne vedle uz mame 15 dni a jeste to neupadlo a navic semtam trosku krve ale ne moc.rekli mi v porodce ze to nemam nicim osetrovat jen nechat ususit a upadnout,tak jak to vlastne je??kdy to upadne??

Nech tomu volny prubeh. Az bude pupik zahojeny, tak ten pahyl upadne.
Nicim neosetrovat, ohybat plinu, dokud nebude pupek uplne zahojenej, tzn. upadne pahyl, zahoji se pupik -bez stroupku.
Normalne koupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.5.12 08:45
@parapampoli píše:

Jinak je to individualni, nekomu upadne za par dni nekomu za nekolik tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
2.5.12 20:41

jupiiiiiiiii uz upadnul ten pahyl :-D ale ma tam par malinkych stroupku ted cistim takovou vodou co sumi :-D tady unas se to ma cistit tim :-D ale nevim co ty stroupky odploupat??asi spise nechat oni upadaji ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.5.12 10:19
@parapampoli píše: … ale nevim co ty stroupky odploupat??asi spise nechat oni upadaji ne??

Neloupat, nechat! Až přijde jejich čas (rozuměj, až to pod nimi bude zahojené), tak upadnou samy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
3.5.12 11:06

aha a teda naco to potiram tou vodickou kdyz tam jsou ty stroupky??stejne nic nevycistim kdyz je to stroupkovate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.5.12 13:04

Nevím, čím to potíráš. Já potírala lihem. 1× denně, aby se to okolo vyčistilo, nezůstala tam žádná špína, bylo to desinfikované. Sem tam se kousek stroupku odloupl, to je ok. Odloupne se většinou ten, když už je to podtím suché. Neloupala jsem mu to schválně celé, páč pak by to bylo zase „živé“, krvácející…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí