Kšeftování s embryi?

16557
29.1.12 15:36

"Kšeftování" s embryi?

Ahoj holky :mavam:
Včera jsem byla u kamarádky na kafi.Jde už po druhý darovat vajíčka,aby si finančně polepšila a vypadlo z ní,že dostali „úžasnou“nabídku.Když si prej za 9 tis.nechají s manželem zamrazit vlastní embria,tak je pak můžou za 120 000 :cert: prodat nějakým zájemcům :nevim: :zed: Od včerejška mi to vrtá hlavou a říkám si co to je za blbost :think: Doteď jsem si myslela,že je darování embryí zdarma,že se na tom nesmí vydělávat a prodávat je :nevim: :oops: Ptala jsem se jí,kde jí tohle řekli a prej v CAR v Břevnově :think:
Co si o tom myslíte?Není to nějaká blbost? :nevim: Je to vůbec legální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
29.1.12 15:39

Pěkné přilepšení :mrgreen: jinak nic k tématu nemám.

• Citovat
  • Upravit
12947
29.1.12 15:49

bežně se v car dávaj vajíčka , spermie i embrya za peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
29.1.12 16:10

Tohle se bohužel opravdu dá, ale je nutné myslet i na ta rizika, která jsou spojená s odběrem vajíček. Jak pro ženu tak i pro vajíčka - nikde není řečeno, že budou schopná oplodnění.. navíc pro ženu nejsou zrovna zanedbatelná a pokud ještě neměla děti tak o to víc.
Jestli je tato částka etická nevím, já bych do toho takhle nešla, ale zase nikdy neříkej nikdy, nesuď.. ono životná situace, která může nastat může změnit dost názory a žebříček hodnot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.1.12 16:30

Je to hnusný. :?

• Citovat
  • Upravit
394
29.1.12 16:35

Tak to mi přijde velice neetické, taky jsem myslela, že z právní strany to není možné, ale jak zírám, tak asi je.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.12 16:35

Podle mě je to stejné jako s odběrem vajec - dárkyně dostane „kompenzaci“, tudíž to není platba za vejce, ale mělo by to kompenzovat její nepohodlí, co utratí při stimulce :nevim: Je to hodně peněz, cos napsala, nesoudím, peníze jsou součástí této společnosti naprosto neoddělitelně, někdy se zkrátka připletou i do věcí, kde máme pocit, že nemají co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
29.1.12 16:37
lucineeccka píše:

kdybs nemela svoje vlastní dítě tak by ti to hnusný nepřišlo, pro neplodné páry je to jedna z možností jak mít svoje dítě, tím myslím prožít tehu porod, a pak mít i to mimčo, neodsuzuji, jsem ráda že jsou ženy a muži co dokáži pomoct jiným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
29.1.12 16:45

KOmpenzaci beru, ale 120 000 mi přijde přeci jen trochu moc.. Ale je to samozřejmě každého věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
29.1.12 16:49

tak bežne když jde žena dostává za darování vajíček 20-25 tis,samozdřejme že klient platí daleko víc, s darováním nemám skušenost, jsem na te druhé strane, zatím bez dárcu,myslím si že když bereš od nekoho vajíčka tak je to kolem 40-50tis, + spermie, a další veci k tomu, takže ono to klidne udelá tech 120 tis, ale záleží taky jaký car, všude jsou ceny jiné…taky musíš být vhodným dárcem, mít deti,a myslím že vš školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.1.12 16:51

A proč né.Když se najde někdo kdo daruje klidně i za peníze nebo prodá své tělo k donošení tak mi to přijde hezké.Pro některé páry je to jediná šance.

Jen bych to nějak upravila aby mohli darovat atd.. jen určité ženy.Bohužel ty co znám osobně jako dárkyně jsou strašně hloupé až to bolí a berou to opravdu jen jako kšeft.Tak takovou dárkyni bych nechtěla a nejspíš si ty ženy nemohou vybrat a o majitelce vajíčku nic neví.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.1.12 16:51
petra.lovosice píše:
lucineeccka píše:
kdybs nemela svoje vlastní dítě tak by ti to hnusný nepřišlo, pro neplodné páry je to jedna z možností jak mít svoje dítě, tím myslím prožít tehu porod, a pak mít i to mimčo, neodsuzuji, jsem ráda že jsou ženy a muži co dokáži pomoct jiným

:? :? :?
Jestli jsi dobře četla nebo pochopila příspěvek Mahdalky,tak se ptala co si o tom myslíme - tom,že na tom takhle někdo vydělává.A to mi hnusný přijde. :roll: Zmrazit si embrya,protože za pár let na tom vyděláme 120 tisíc,tak to je fakt hnus.A jestli se ti můj názor nelíbí,tvůj problém.

• Citovat
  • Upravit
48576
29.1.12 16:52

petro v plzni berou určitě jen za základnim vzděláním :think: .Co znám ty holky s plzně co na tom byli tak jsou to vysloužilé prostitutky a zlodějky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12695
29.1.12 16:54

Nechtěla jsem reagovat, ale nějak mi to nedalo. Je to hnus! je spousta párů, který by pro miminko udělali všechno a ano-budou ochotní dát za to i tuhle sumu, třeba si na to půjčit a zadlužit se. Já a manžel jsme tomu příkladem. Upřímně po přečtení tohohle příspěvku se mi zavalili oči slzama-i když to třeba není pravda. Sama s manželem šetřím na IVF s darovanými vajíčky už přes rok a našetřit jsme zvládli jen asi jednu čtvrtinu ceny, kteoru za to musíme zaplatit. Naštěstí nám spousta dobrých lidí pomáhá a to se pomalu ani osobně neznáme :srdce: Já hluboce obdivuji ženy, které tohle všechno podstupují jen, aby pomohli někomu jinému! Vážím si všech dárkyň, protože to je šance i pro nás a vykompenzování určitou sumou za to, že to podstupuje si určitě zaslouží. Od nás jí prý jde částka 22tisíc korun a těchto peněz nikdy nebudu litovat, ani pokud případné ivf nevyjde!! Nicméně kšeftování s embryi mi přijde opravdu nechutné, ale dneska je už možné vše a ano-věřím, že se to děje. Proč si nepřilepšit, ne? :poblion: :,( :,( je mi z toho smutno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
29.1.12 16:56
Kamča.dalmatinka píše:
petro v plzni berou určitě jen za základnim vzděláním :think: .Co znám ty holky s plzně co na tom byli tak jsou to vysloužilé prostitutky a zlodějky :zed:

no na toto by mely mít nejaký pravidla, ale ono ani při adopci nevíš jací byly rodiče, :nevim: jáznám holky co darovaly a mely všechny vš :nevim: nebo bakaláře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí