Kšíry v kočárku/ Ano či ne

166
1.7.08 06:39

kšíry v kočárku ano či ne

Milé maminky, prosím poraďte. Malý poté co se rozlezl, začíná stoupat. problém je, že se mi přetáčí v kočáře, šíleně se kroutí a dělá scény, když ho nechám přetočit, tak se zvedne na kolínka a chce koukat, nebo mu to nestačí a chce si stoupnout, opřít se o sklopenou boudičku a koukat. Pak je hodný. Já už pár dětí takhle viděla, tak jsem myslela, že to je normální. (podotýkám, že mám sporťák, takže by mohl normálně sedět, je mu 8,5 m.) Včera jsem letěla koupit kšíry, jenže paní prodavačka mě přesvědčovala, ať ho nenechám, že by si měl toto odvyknout. že pak snadno převrátí kočárek a budu otrok a že proto výrobci dělají ty pásy, kterými má být připoután stejně jako v sedačce. Musím říct, že jsem jí dala za pravdu, ale co radíte vy - násilím poutat i za cenu řevu a kroucení nebo přidělat na kšíry a nechat lozit po kočárku a koukat spokojeně ven. Mám Janéčko a i když po:,–(ím jak to jde nejvíc, beztak by chtěl víc dopředu, proto jsem pouštěla aspoň ty pásy na zádíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
1.7.08 07:32

Ahoj, já bych koupila kšíry… Mě by teda taky nebavilo být připoutaná a nemoct si pohodlně sednout tak, jak chci :)
Tobíka poutám jen tříbodovým pásem (kolem pasu a mezi nožičkama), záda má volné, takže se může buď opřít o opěrku nebo o madlo (častěji).
Jsem zvědavá, co na to ostatní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
1.7.08 08:53

Já měla sporťák jen s dvoubodovým pásem přes bříško který byl na prd, takže jsem používala kšíry. Vůbec v tom problém nevidím … kšíry měl malej stažený tak, aby si nemohl stoupnout, ale samo že dělal kapánek vylomeniny. Od 4m jsem jezdila tak, že byl malej po směru posazen, a mohl koukat kde co lítá a nemusel porád koukat na matku kterou viděl celý den že;).
V novém sporťáku jsou pásy dělané tak, že je přes bříškou napevno a mezi nožky, ale přes ramena jsou volně (jako kšíry) takže malej se mohl libovolně opírat a otáčet (pootáčet) a bylo to v pohodě.

Mě se teda vůůbec nelíbí ty kšíry v kočárech, kde je dítě napevno připoutané k zádové opěrce jako v autosedačce, ale to je můj názor.

Takže já hlasuju pro kšíry ;).

• Citovat
  • Upravit
91
1.7.08 08:57

U nás chtěl synek taky stát v kočáře za jízdy, tak jsme kšíry na ten účel používali, a asi po měsíci ho to přestalo bavit. 8) Myslím, že když se nenechá stát nikde bez dozoru, že je to OK. Koneckonců, za našich mladých let měli kšíry všichni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
1.7.08 09:48

My jsme taky koupily kšíry, aby malej mohl jezdit v kočáře na bříšku, dokud ještě neseděl a pak následně klečet a stát opřen o opěrku. Kočárkové kšíry jsme vymontovali, protože s něma byl doslova přilepen k opěrátku a to nesnášel. Nedivím se mu, volnost pohybu musí být.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
1.7.08 10:06

hlasuju pro ksiry my jsme je uzili fajn uz jenom kvuli tomuze M byla porad na brise a pak se stavela presne jako dalsi ditka- proste zkousi nove veci- a otrok jsem nebyla a kocar se neprevratil- toz tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
1.7.08 10:28

První syn jezdil cca od 7 měsíců zá:,–(ně ve stoje s kšírama.
Druhý syn asi týden jezdí v kleku opřený o kraj kočárku a vyklánějící se ven - taky s kšírama :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
1.7.08 17:14

Hlasuju pro kšíry, malá občas i visela hlavou dolů, ale co, ono je to přece jen jednou přejde, teď už pěkně způsobně sedí.
Prodavačka je asi stará škola, hlavně ať si dítě nevyskakuje, pak bude rozmazlené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.7.08 23:42

máme sice teprve 6 měsíců a tohle nás nejspíše taky čeká, neboť už teď jezdíme v kočárku zá:,–(ně na břichu, abychom vše kolem viděli a nic nám neuteklo… Ale jsem taky pro kšíry - jednou si zvykne tam sedět na volno a už ho nikdy neupoutáš… a vypadnuté dítě z kočárku = žádná sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.7.08 07:39

Přesně tohle jsem řešila, protože mi dítě dřív stálo než sedělo samo, takže procházky jsme jeden čas omezili pouze na dobu spaní a pak jsme začali jezdit, jak se jí chtělo - vkleče, vestoje… taky jsem to tu řešila a kupodivu se mi dostalo opačné odpovědi, než tu teď čtu :-) , nicméně vyřešila jsem si to po svém, dokud neseděla, dávala jsem jí kožené kšíry, od doby, co sedí, poutám jen tříbodově a nechávám jí, ať si dělá, co chce (pokud zrovna nejedeme z kopce a její stání se mi faaaaakt nehodí…).
Na lidi, co říkají, že si dítě na něco zvykne a pak to budeš / budu mít těžký bych už vůbec nedala, protože pak jsem se potýkala s trablí, co když nechám dítě jednou přespat u nás v posteli, ono si na to zvykne, když jí budu utišovat, že křičí, ona si na to zvykne… nejlepší je dělat si to po svém, ale je to občas těžký (obzvlážť když se stojícím dítětem jezdím v okolí jediná :-) )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
2.7.08 11:10

Ahoj,

já taky občas zvažuju koupit kšíry. Malý totiž ve sporťáku nechce sedět opřený (ani když to max. zvednu), ale chce sedět úplně rovně nebo v lehkém předklonu. Takže jsem mu povolila ty pásy co vedou ze zad přes ramene. Ale tím pádem mu to zase padá a vlastně vůbec nedrží :cry:

Takže k tvému dotazu - pokud si tam stoupá apod. tak bych kšíry koupila. Souhlasím spíše s tím, ať si sedí tak, jak mu je pohodlné a ne přikurtovaný v nepohodlné poloze.

A ještě můj názor - myslím si, že ty kočárky na sezení moc pohodlné nejsou. I když jsou v maximálně zvednuté poloze, tak jsou furt trošku dozadu sklopené a to mi nepřijde zrovna pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.7.08 10:09

já mám teda pro Vojtu taky kšíry. je to hrozněj drak, už v 7m si stoupl atd. a navíc, nejradši leží v kočáře na břichu nebo právě sedí rovně, a to s pásy nejde. tak mi přijde bezpečnější, když má kšíry… a není nic jednoduššího, když začne dělat blbosti, než ho znovu po:,–(it a učit ho, že se to nedělá. aspoň tak to dělám já. je mi jasné, že to bude hodně trvat, ale podle mě je to lepší, než kdyby řval. a kočár nenechávám bez dozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.18 22:12

Připoutat dítko ve stoji!

Jako ten muj je taky neskutečný drak, v 7m byl taky prvý krát na nohou … teď je mu 10m a v kočárku nejraději stojí a kouká se tak pekně dopředu, cvičí si tak a zpevňuje nožky, rozvíjí stabilitu a tak .. vždy je to podívaná pro kolemjdoucí … nenávidí, když je spoután a chce se hýbat takže já ho určite týrat nebudu, ani spomalovat ve vývinu (ať si říká ňáká blbá cizí tetka v obchodě co chce) takže jsem určitě pro kšíry, aby náhodou nevypad z kočárku a tak … co se týče provrácení kočárku, to si nějak neumím představit, jak by se mu to povedlo, asi mám na to příliš těžký kočár…
Ono každé dítě je jiné a když má mamka akčné dítě měla by být ráda, že to není nějaký tloustnoucí knedlík, co jen tak kvaší, ale pořádne se hýbe a „nesere se s tím“ :D toť muj nazor … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.7.18 22:23
@retard píše:
Jako ten muj je taky neskutečný drak, v 7m byl taky prvý krát na nohou … teď je mu 10m a v kočárku nejraději stojí a kouká se tak pekně dopředu, cvičí si tak a zpevňuje nožky, rozvíjí stabilitu a tak .. vždy je to podívaná pro kolemjdoucí … nenávidí, když je spoután a chce se hýbat takže já ho určite týrat nebudu, ani spomalovat ve vývinu (ať si říká ňáká blbá cizí tetka v obchodě co chce) takže jsem určitě pro kšíry, aby náhodou nevypad z kočárku a tak … co se týče provrácení kočárku, to si nějak neumím představit, jak by se mu to povedlo, asi mám na to příliš těžký kočár…
Ono každé dítě je jiné a když má mamka akčné dítě měla by být ráda, že to není nějaký tloustnoucí knedlík, co jen tak kvaší, ale pořádne se hýbe a „nesere se s tím“ :D toť muj nazor … :mrgreen:

Až si rozrazí hlavu o beton, budeš taky nad věcí? Syn v osmi měsících stál a popocházel a přesto jsem ho kšírovala. Stačí moment…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
10.7.18 22:35

@Russet Vždyť ale @retard píše, že je pro kšíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí