Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
celou dobu žiju v domění, že ukončený 6. měsích je vlastně, když je malé 7 měsíců. Dneska jsme o tom ale mluvili s jednou pani u dokrorky a ona zase říká, že je do v den kdy dovrší 6 měsíců. Tak nevim. Doktorky jsem se zapoměla zeptat
Díky za odpověď.
Lucka
Lucčina Rozárka už ukončila
Já myslela, že až jí bude 7m +0dní, tak je to ukončený 6.měsíc.No teď jsem z toho blázen ![]()
jojo, souhlasím s holkama, když bude 7m + 1 tak už bude začínat osmý měsíc…
Teda co to je za debatu, ukončený 6. měsíc je, když už běží sedmý ne? Proč by jako měl být ukončený až když jim je 7+, to je snad ukončený sedmý ne?
Omlouvám se, jsem dneska nějaká podrážděná, tak jsem neodolala.
Halka
Hezky si to spočítej na prstech po měsících a uvidíš, že šestý měsíc končí, když dovrší těch šest měsíců.
Ukončený třetí rok je taky přece, když jsou dítěti 3 roky.
Jeee, holky, musim se fakt smat, zrovna dnes jsem resila s pani v pojistovne, aby na me mluvila pomalu, ze jsem po roce a pul na MD ponekud tupejsi
, tak vidim, ze v tom fakt nejsem sama. Obcas premyslim i nad tim, jestli jsem dala malemu najist, takze otazka ukonceneho mesice mi vazne prijde slozita, kdyz se zadari den D:-))
Mejte se, snad se z toho dostaneme.
Neprihlasena Katka
Hihi, přesně tohle jsem řešila, když mělo dojít na příkrmy…a taky pomohly až prsty ![]()
Pokud se dobře pamatuju, tak ukončený 6. měsíc je opravdu dnem, kdy začíná sedmý měsíc. Když se to spočítá na prstech, tak to opravdu nevychází, ale je to tak.
Martina
Holky prosíííím. Tak jsem tomu nerozuměla včera a dneska teda už vůůbec ne. Když se juknete na náš metřík - kolikátej teda máme ukončenej?
Z hlediska příkrmů ( čistě teoreticky, jelikož my jsme již začli) - jsem myslela, že nám „táhne“ na 5. měsíc, čímž se jaksi ukončí ten 4.m a pak se začíná papkat.
Ale teď jste mě teda vykolejily
![]()
pehot píše:
Holky prosíííím. Tak jsem tomu nerozuměla včera a dneska teda už vůůbec ne. Když se juknete na náš metřík - kolikátej teda máme ukončenej?
4. ![]()
Jasně že čtvrtý.
Na tom přece není nic složitého.
Když ti doktorka řekne, přijďte po ukončeném 1. roce, tak přijdeš po prvních narozeninách a ne až po druhých.
No Pehot, je to jednoduché
, když se dítě narodí, tak začíná 1. měsíc (0+1, 0+2 atd.), ne ? Takže měsíc po narození už mu je 1 měsíc - ukončený a začíná tedy 2. měsíc
… zmatek, ale je to tak ![]()
Holky díky za vysvětlení. Hlavně Zizalce : na příkladu s 1.narozkama jsem to jasně pochopila. ![]()