Stejné jméno otce a syna

4270
20.6.08 23:30

Stejné jméno otce a syna

Zdravím všechny emiminačky. Chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost se stejným jménem otce a syna. Jestli to nedělá problémy. Manžel se jmenuje Petr a nám se Petr líbí (teda máme i jiné favority, ale toto je jedno z nich). Prosím o zkušenosti těch, kdo zvolili stejné jméno pro kluka po tatínkovi. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.6.08 23:49

stejné jméno otce a syna

Ahojky. Tak jestli můžu, zprostředkuju Ti zkušenost mého chlapa. Jmenuje se po otci - Petr. Od narození byl pro všechny malej a jeho táta ve 30ti starej. Prý jako dítě byl docela pyšnej, že se jmenuje jako taťka. Ale někdy kolem 10-12 roků začal mít na stejný jméno pořádnou alergii a má ji dodnes. Prý měl všude problémy - na úřadech, poště, když dostal milostnej dopis a rozbalil ho táta…
Mě se jméno Petr vždycky líbilo a docela jsem ho chtěla našemu synovi dát. Ale manžel byl razantně proti. Máme 3 syny a ani jednou jsem ho nezlomila. Po tátovi prostě nee.
Manža zastává názor, že jméno má být méně dávané, aby se nejmenovali všichni jako jeho děti. A musím mu dát zapravdu. Když ve školce zavolám, otočí se jenom on

• Citovat
  • Upravit
1762
20.6.08 23:56

Tak u nás se jmenuje stejně můj táta a brácha a myslím, že s tím jsou jen problémy. Telefony typu můžu mluvit s panem L? Kterým? Jirkou? Kterým? Inženýrem., to jsou taky oba atd. No hrůza.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.6.08 00:05

Jo, tak pozor, od kamarádky manžel má stejné jméno jako jeho dva synové, protože je má oba s jinou ženou a jeden z nich má příjemení po matce, takže to šlo. Vzhledem k tomu, že jednoho má ve střídavé péči a jednoho ve spol.domácnosti, tak se občas doma sejdou tři Petrové, a to je fakt problém se domluvit. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
21.6.08 06:06

To se presne stalo me, poslala jsem milostny dopis bejvalymu a otevrel to tata, pac sem v ty dobe jeste nevedela, ze se jmenuji stejne. :roll: Od te doby jsem psala dycky za jmeno ml. 8) :D
My jsme jmeno po otci nedali. Bydlime s nasima v baraku, muj tata je Petr, manzel taky. Ja jsem Lucka, bracha si privedl taky Lucku. A je to des. :roll: A to mame kazdy jine prijmeni. :lol: A ted jeste kdyby byl synek Petr, to by nam tu asi hrablo. :-)
Myslim, ze kazde dite ma narok na svoje jmeno a ne na nejakou kopii po otci. :nevim:
Kdyz se vam libi i jina jmena a manzel na jmene po sobe netrva, sla bych do jineho.
Hodne stesti pri vyberu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
21.6.08 06:52

Ahoj,já mám ségru, která svýmu synovi dala jméno Dalibor po manželovi. V jejich rodině se prostě dědí z otce na syna - praděda, děda, otec i syn, všichni jedno jméno. Taky je to u nich rozdělené na starý a mladý. A to si myslím, že je špatný. To samé mám ve své rodině, kde manželova sestra je Lenka a její dcera je taky Lenka. Jakmile přijede, tak švagrové se neřekne jinak než stará. Manžel chtěl našim dcerám dát taky jméno po mě,ale to jsem rezolutně zamítla.Přijde mi to, jak když jiná jména ani neexistují.To je můj názor. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
21.6.08 07:51

ahoj, moj syn ma meno po manzelovi, velmi sa nam to paci, sme spokojni :wink: angie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
21.6.08 07:52

Já se jmenuju po mamce a taky to nebylo zrovna příjemný, když jsme bydlely spolu. Pak se mamka znovu vdala, tak měla jiný přijmení (ale bylo podobný :? ), až jsem se vdala já, tak jsme si přestaly otvírat dopisy :lol:

Taky si myslím, že člověk v rodině má být originál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
21.6.08 07:56

Díky všem za odpovědi. Zřejmě asi zvolíme jiné, i když dopisy budou snad v budoucnu chodit jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.6.08 10:10

Tak nevím. U nás se jména dědí. Teda moje děti ne.Ale můj děda, táta, brácha a synovec se jmenují stejně. Já jsem po mámě. Teta má taky vššechny tři děti po někom v rodině. Niikdy mi to nepřišlo divný. Sem tam byla legrace. Jako, že malej Radek je větěí než velkej. Ale to snad neva.
Překvapuje mě, že tu jsou jen negativní reakce. Dej jméno, jaký se Ti líbí:-) Já chtěla, aby byl syn po tatínkovi. Ale ten nechtěl:-) Ale po strejdovi by mu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
21.6.08 10:23

Tak ani já nejsem v tomhle zastáncem… manžel chtěl pro synka své jméno, já byla ale rezolutně proti :oops: V manželově rodině se také dědí (babička, máma i sestra z manželovy rodiny jsou stejného jména) a samozřejmě všichni čekali, že naše dcera dostane to samé jméno 8O Chvilku bylo veselo, ale už si nikdo nevzpomene, že jsme dali jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.6.08 10:27

U nás se taky jmenuje kluk stejně jako manžel. A druhý kluk má stejné iniciály jako brácha i táta. Mi se líbí , když se prvorozený syn jmenuje po tatínkovi a Vítkovi se taky moc líbí že má stejné jméno.
Nevidím v tom problém.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
1234
21.6.08 10:48

Ahoj,
tak mně se taky hrozně líbí jméno Tomáš, ale jelikož se tak jmenuje manžel, tak to padlo. Další moje oblíbené jméno je Honza, ale to je můj brácha, táta, děda, strejda…, takže to jsme taky zrušili, jelikož ještě teď jsou problémy s tátou a bráchou. Můj třiatřicetiletej brácha je pořád Honzík :lol: a když o něm mluvím jako o Honzovi, hned někdo nechápe.
Takže já se řadím mezi ty, kteří raději volí jiné jméno. Každý je přeci originál a se stejným jménem je to takový zvláštní. Mám kamarádku Alenu, její maminka je taky Alena a brácha se jmenuje zase po tátovi Pepa. I ta kamarádka i její brácha z toho dodnes nejsou nadšení, je to tam furt „kterej?“, „velkej?“…

Jo, můj první syn se jmenuje Matěj a syn mojí sestřenice je Matyáš a babička už běduje, že má vnuky samé Matýsky :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
21.6.08 11:53

Hm, mne to prijde trapny, jak vetsina chlapu trva na jmene po sobe :roll: Zavidim ti Petra :wink: Muj je Jindrich, jeho tata Jindrich, jeho syn Jindrich… Jeste ze je Marianka holka, kdyz uz ma prijmeni po mne, tak chtel druhyho Jindricha… nebo aspon Henriho :evil: Kdyz mluvime s tchyni a ja nebo ona reknem - Jindra volal, rikal… tak stejne si musim domyslet, kterej z tech tri to asi byl :? Vzdyt je tolik krasnych jmen! Ale je to muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
21.6.08 12:06

Klidně pište Vaše názory, jsem za ně ráda. Manžel na tom netrvá, jen přemýšlíme jestli to bude dělat malýmu problémy nebo ne. Proto jsem ráda, že zde píšete vaše zkušenosti, já jsem to v rodině nikdy nezažila ani manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí