Česnek na rýmu?

789
22.6.08 08:11

Česnek na rýmu?

Ahoj mám takový dotaz ohledně Vašeho názoru. Onehdy mi kamarádka řekla, že její dvouletá neteř měla dost často rýmu. Zkoušely snad všechno a nic nepomohlo. Až pak zkusily dát zabalený česnek pod polštář a do dvou dnů byla rýma pryč. Co si myslíte o tomto babičkovském receptu?! Mám skoro 4 měsíční mimčo a na rýmu dost trpíme a tak nevím, zda to není pro něj moc agresivní. Ten česnek je oloupaný, zabalený v látce a dán pod polštář, nebo matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
23.6.08 07:38

Ja bych se toho nebala, dat mimcu cesnek pod polstar nebo matraci. Ale nejak neverim, ze to zabere. :lol: I kdyz babickovske rady jsou lety proverene, ze? :)
Za zkousku nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.6.08 09:29

4 měsíční mimčo přece nemá žádný polštář, mělo by spát na rovném. Já jsem naopak dostala varování, že u miminek není dobré dát na babičkovské rady. Někdy sice můžou pomoct, ale někdy taky ublížit.. takže já bych do česneku nešla.

A co ti poradila dr. na tu rýmu? Proč na ni tolik trpíte?

• Citovat
  • Upravit
789
23.6.08 10:46

Nám se ta rýma pořád vrací. Když je pěkně je to OK a když je hnusné počasí hned má rýmu a trošku pokašlává. Doktorka nám napsala kapky, ale nepomáhají. Už jsme vyzkoušely asi 5 druhů kapek a nic. Jinak pod polštář bych mu to nedala, když žádný nemá, dala bych ho pod matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.6.08 09:42

Tak česnek pod matrací by mimču asi neublížil, ale moc se mi nechce věřit, že to pomůže. Asi jste víc citliví na chlad a na podráždění sliznice. Zkusila jsi už vonné olejíčky do aromalampy? U nás se během zimy docela osvědčil eukalyptus - dezinfikuje vzduch a usnadňuje dýchání při rýmě. Skvělá věc! Vždycky jsem jej trochu nakapala na mokrý ručník a ten přehodila přes na topení. A nebo samozřejmě můžeš zapálit aromalampu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
25.6.08 10:41
verel píše:
Tak česnek pod matrací by mimču asi neublížil, ale moc se mi nechce věřit, že to pomůže. Asi jste víc citliví na chlad a na podráždění sliznice. Zkusila jsi už vonné olejíčky do aromalampy? U nás se během zimy docela osvědčil eukalyptus - dezinfikuje vzduch a usnadňuje dýchání při rýmě. Skvělá věc! Vždycky jsem jej trochu nakapala na mokrý ručník a ten přehodila přes na topení. A nebo samozřejmě můžeš zapálit aromalampu.

Děkuji za radu, určitě to vyzkouším. Vůbec mě to nenapadlo - aromalampy. Zkusím to a dám vědět, jak jsme dopadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 12:50

Taky pálíme v aromalampě olejíčky - při rýmě je celkem dobrej Candiol od Hádka, ale zázraky nečekej. Někdo si chválí Eucasol od Justu - stříká se do vzduchu nebo na oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.6.08 12:52

Léčená rýma trvá týden, neléčená sedm dní. 8)
Již zmíněný Eucasol nebo olejíčky tak maximálně zmírní příznaky a uleví v dýchýní, ale bohužel neléčí.
Spíš bych zkusila zapátrat po příčině, třeba zvětšená nosní mandle = ložisko zánětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 12:57

Makina: naše rýma trvá obvykle měsíc, vráží se ráda do uší, uši nám pak praskaj… mandli máme v normě, orl dr. nad náma kroutí hlavou, jak je možný, že jsme nepřeléčitelní a to se léčíme i homeopaticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.6.08 13:06

Lasičko, já vím, my jsme si spolu i chvilku psali o uších.
Shodly jsme se na tom, že vy jste případ sveřepě odolávající jakékoliv léčbě :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 13:14

Makino, uznávám, uznávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.6.08 13:18
Lasicka píše:
Makino, uznávám, uznávám :-)

Ač nerada, vid?… 8)
A jak je? Lépe přes léto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 13:21

Makino, díky za optání, byli jsme dobrý než jsme se na dovolené potkali s chlapečkem se zelenou nudlí, děsným kašlem a atb - bydleli jsme v jedné vile… Myslela jsem, že maminku uškrtím. Šimon hned rýmu i kašel chytil a v letadle mu pak prasklo ouško. Takže teď dobíráme další atb… Větrací trubičky nás asi fakt neminou. U staršího se vleče chronickej zánět středouší, takže asi půjde mandlička ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.6.08 13:38

Chjo, to by mě šlak trefil a škrtila bych rovnou na místě :twisted: .
Tak se držte! M.
Mmch, potkala jsem kamarádku, šli se v květnu objednat na mandli a dostali termín v druhé polovině listopadu :roll: . Tak objednávat s přestihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 13:44

My se chystáme na Kladno a tam je objednací doba tak 14 dnů, naštěstí jsou prázdniny, tak máme ještě chvíli času. Ad tamta maminka - no když se ten chlapeček postavil doprostřed obýváku plnýho lidí a začal chrchlat bez zakrytí pusy, fakt mě chytal fantas… Po příjezdu domů ho hned hospitalizovali s hemofilem v krku a mononukleózou, tak jsem zvědavá, jestli to u nás ještě nebude mít dohru. Vy jste v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí