Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych koupit nějaký granulovaný čaj. Chtěla bych nějaký bez přídavku cukru. Malá toho tolik ještě nevypije /teprve z čajem začínáme/ a proto nechci vařit porcovaný. Můžete mi někdo poradit? Předem díky.
Tak já ti nohužel asi neporadím, ale oběvila jsem BIO čaje s mléčným cukrem z alpského mléka. Není to klasická sacharóza. Pokud budeš mít zájem pošlu ti info.
Eventuelně zasílám odkaz na stránky společnosti www.goldim.cz
Granulovaný čaj bez cukru je nonsens asi jako dehydrovaná voda. Je to vlastně rekrystalizovaný cukr (nejčastěji sacharóza, ale i glukóza, fruktóza či laktóza jsou cukry) s obshem nějakého bylinného či ovocného extraktu.
V tom vedru dávej malé klidně vodu nebo ty granule, ale hodně ředěné (určo ne kávovou lžičku na deci vody).
Hlavně žádné náhražky-aspartam apod..
Bára
Aktivko, a proč chceš začínat s čajem? Začni rovnou s obyčejnou vodou - alespoň později nebudete mít problém si na ní zvyknout.
My teda taky začínaly s čajem ( granul.), ale jak píše Bára - rozhodně ne podle návodu, spíš jen špetičku na 100ml. Postupně ty špetky byly ještě menší až jsme nakonec pily jen vodu - a jak si mlaskáme ![]()
Ahoj, prosímtě nešil s granulovaným - je zbytečně drahý a všichni kolem nás a včetně nás se z něho osypali. Z vlastní zkušenosti radím porcovaný a vůbec nejlíp voda.
granulovane caje Sunarek jsou bez cukru
Taky mam radsi granulovane, hlavne proto, ze se daji udelat i studene, jinak sem musela caj vzdycky nechavat vychladnout a nekdy to nestihlo chladnout tak rychle jak sem potrebovala, mala teply nevypije, ani sunar nepila teply, vsechno sem musela chladit aby to bylo fakt jen uplne vlaznoucky a ted to mame i s normalnim jidlem, vse ji pali i kdyz uz to je skoro studeny ![]()
Vodu už zkoušíme, ale malé to moc nejede. Nevím, jestli je to tou vodou nebo tím, že ji chci naučit pít z hrníčku / Avent / a vyhnout se tím flašce. Říkala jsem si, že ji čaj bude třeba víc chutnat.
granulované čaje jsou sice drahé, ale jelikož jsem vždycky dávala opravdu jen špetičku, tak vydržely hoodně dlouho. A jejich výhoda je bezesporu možnost udělat je studené a hned k pití,,,,jak už tu někdo psal. S cukrem nevím, ale holka je slaboulinké pila cca od 6 měsíců a nezanechalo to na ní žádný následky,,,, je štíhlá, sladké nevyžaduje. tak na nich nevidím nic špatnýho. A.
Omlouvám se za odbočení, ale Aktivka mě „nakopla“ - taky zkouším učit na hrnek (Avent s měkkou hubičkou), ale malá prostě nechápe, co jako s tim má dělat. Asi je na to ještě malá, ale podle toho, co s tim všechno provádí mám tušení, že to nepochopí asi nikdy
. Jde to ty děti nějak „naučit“, nebo na to prostě musí přijít samy?
Ad Avent pítko - my z něj prostě pít nebudem a nebudem, když už není vyhnutí, tak si cucne, ale jinak ani ťuk a to samozřejmě ví, jak na to. My pijem doma z normoš tekoucího hrnečku nebo z láhve od Kubík play. Takže možná to není vodou ![]()
Ahoj,
já jsem zkoušela vodu i čaj. Z dudlíku i z hrničku Avent. Jenom to okusovala a nic. Pak jsme byli na dovolené, kde jsem vodu nesehnala a čaj neměla kde uvařit. Koupila jsem šťávu od 4. měsíců a tu vymlaskla jedna radost. Hned věděla jak na to. Teď ji do té štávy přidávám víc a víc vody. Tak snad za čas zkončíme taky na čisté vodě. Lucka
Holky, za to my teda s pitím bojujem
to je fakt jak porod
Kubíkovi je 6 měsíců, venku vedra, a on pít nepotřebuje - nechce, dostávám to do něj různě fintama a to po 10 ml… a to teď už má jen UM,tak by pít měl.
Ad Avent: zkusit vyjmout membránu. Oni děti nechápou, že jim z toho má něco téct. Když ji dáte pryč, bude sice celé mokré, ale pochopí, že z toho pítka něco teče. U nás to tak malý pochopil hned. Ovšem není to mé moudro. Bylo to na www.kojeni.net. Ale nejradši stejně pije z brčkových flašek…
ahoj
taky bych doporučila vodu - je to nejjednodušší, a nebarví když se vylije:o) granulované čaje jsou pěkný humáč - naše dr. radí vůbec nedávat…
no a z mé zkušenosti - obě mé děti začly pořádně pít až v době kdy jsem je odstavila (10 a 13 měsíců) do té doby oba měli od 6m flašku avent, ale jen si s ní hráli - občas potáhli… myslela jsem že to neumí, že jim nedochází co s tím mají dělat… no a s odstupem času myslím že vůbec neměli při častém kojení tu potřebu dalšího pití.. a ani po zavedení příkrmů kdy jsem kojila, toho moc nevypili…