nesladký granulovaný čaj

79
25.6.08 09:41

nesladký granulovaný čaj

Ahoj, potřebovala bych koupit nějaký granulovaný čaj. Chtěla bych nějaký bez přídavku cukru. Malá toho tolik ještě nevypije /teprve z čajem začínáme/ a proto nechci vařit porcovaný. Můžete mi někdo poradit? Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
789
25.6.08 10:45

Tak já ti nohužel asi neporadím, ale oběvila jsem BIO čaje s mléčným cukrem z alpského mléka. Není to klasická sacharóza. Pokud budeš mít zájem pošlu ti info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
25.6.08 10:46

Eventuelně zasílám odkaz na stránky společnosti www.goldim.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
25.6.08 11:04

Granulovaný čaj bez cukru je nonsens asi jako dehydrovaná voda. Je to vlastně rekrystalizovaný cukr (nejčastěji sacharóza, ale i glukóza, fruktóza či laktóza jsou cukry) s obshem nějakého bylinného či ovocného extraktu.
V tom vedru dávej malé klidně vodu nebo ty granule, ale hodně ředěné (určo ne kávovou lžičku na deci vody).
Hlavně žádné náhražky-aspartam apod..
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.6.08 11:46

Aktivko, a proč chceš začínat s čajem? Začni rovnou s obyčejnou vodou - alespoň později nebudete mít problém si na ní zvyknout.

My teda taky začínaly s čajem ( granul.), ale jak píše Bára - rozhodně ne podle návodu, spíš jen špetičku na 100ml. Postupně ty špetky byly ještě menší až jsme nakonec pily jen vodu - a jak si mlaskáme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
25.6.08 11:48

Ahoj, prosímtě nešil s granulovaným - je zbytečně drahý a všichni kolem nás a včetně nás se z něho osypali. Z vlastní zkušenosti radím porcovaný a vůbec nejlíp voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
25.6.08 12:17

granulovane caje Sunarek jsou bez cukru
Taky mam radsi granulovane, hlavne proto, ze se daji udelat i studene, jinak sem musela caj vzdycky nechavat vychladnout a nekdy to nestihlo chladnout tak rychle jak sem potrebovala, mala teply nevypije, ani sunar nepila teply, vsechno sem musela chladit aby to bylo fakt jen uplne vlaznoucky a ted to mame i s normalnim jidlem, vse ji pali i kdyz uz to je skoro studeny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
25.6.08 14:48

Vodu už zkoušíme, ale malé to moc nejede. Nevím, jestli je to tou vodou nebo tím, že ji chci naučit pít z hrníčku / Avent / a vyhnout se tím flašce. Říkala jsem si, že ji čaj bude třeba víc chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
25.6.08 14:51

granulované čaje jsou sice drahé, ale jelikož jsem vždycky dávala opravdu jen špetičku, tak vydržely hoodně dlouho. A jejich výhoda je bezesporu možnost udělat je studené a hned k pití,,,,jak už tu někdo psal. S cukrem nevím, ale holka je slaboulinké pila cca od 6 měsíců a nezanechalo to na ní žádný následky,,,, je štíhlá, sladké nevyžaduje. tak na nich nevidím nic špatnýho. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.6.08 17:14

Omlouvám se za odbočení, ale Aktivka mě „nakopla“ - taky zkouším učit na hrnek (Avent s měkkou hubičkou), ale malá prostě nechápe, co jako s tim má dělat. Asi je na to ještě malá, ale podle toho, co s tim všechno provádí mám tušení, že to nepochopí asi nikdy :roll: . Jde to ty děti nějak „naučit“, nebo na to prostě musí přijít samy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.6.08 19:35

Ad Avent pítko - my z něj prostě pít nebudem a nebudem, když už není vyhnutí, tak si cucne, ale jinak ani ťuk a to samozřejmě ví, jak na to. My pijem doma z normoš tekoucího hrnečku nebo z láhve od Kubík play. Takže možná to není vodou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.6.08 20:26

Ahoj,
já jsem zkoušela vodu i čaj. Z dudlíku i z hrničku Avent. Jenom to okusovala a nic. Pak jsme byli na dovolené, kde jsem vodu nesehnala a čaj neměla kde uvařit. Koupila jsem šťávu od 4. měsíců a tu vymlaskla jedna radost. Hned věděla jak na to. Teď ji do té štávy přidávám víc a víc vody. Tak snad za čas zkončíme taky na čisté vodě. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
25.6.08 20:45

pití

Holky, za to my teda s pitím bojujem :cry: to je fakt jak porod :lol: Kubíkovi je 6 měsíců, venku vedra, a on pít nepotřebuje - nechce, dostávám to do něj různě fintama a to po 10 ml… a to teď už má jen UM,tak by pít měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
25.6.08 21:13

Ad Avent: zkusit vyjmout membránu. Oni děti nechápou, že jim z toho má něco téct. Když ji dáte pryč, bude sice celé mokré, ale pochopí, že z toho pítka něco teče. U nás to tak malý pochopil hned. Ovšem není to mé moudro. Bylo to na www.kojeni.net. Ale nejradši stejně pije z brčkových flašek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.6.08 12:33

ahoj

taky bych doporučila vodu - je to nejjednodušší, a nebarví když se vylije:o) granulované čaje jsou pěkný humáč - naše dr. radí vůbec nedávat…
no a z mé zkušenosti - obě mé děti začly pořádně pít až v době kdy jsem je odstavila (10 a 13 měsíců) do té doby oba měli od 6m flašku avent, ale jen si s ní hráli - občas potáhli… myslela jsem že to neumí, že jim nedochází co s tím mají dělat… no a s odstupem času myslím že vůbec neměli při častém kojení tu potřebu dalšího pití.. a ani po zavedení příkrmů kdy jsem kojila, toho moc nevypili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí