Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky jsem původem ze severu Moravy a neslyšela jsem to
Přítel mě má v telefonu uloženou pod názvem „moja“ a tak si z něj někdy dělám sradu, kolik tam těch „moja“ má a která že mu to volala… Tak jsem myslela, že diskuze bude o něčem podobném ![]()
Myslim, ze to je ze slovenstiny - urcite to bude mit neco spolecneho se slovem „mojkat“ -mazlit. tak ktera moja bych videla jako ktera moje mazlinka/mazlik ![]()
ale jinak je to asi nejaky u vas zazity patvar nejspis.
kazdopadne pokud Vam to vyhovuje tak si to nechte ![]()
Eva
@ewes píše:
Myslim, ze to je ze slovenstiny - urcite to bude mit neco spolecneho se slovem „mojkat“ -mazlit. tak ktera moja bych videla jako ktera moje mazlinka/mazlik
kazdopadne pokud Vam to vyhovuje tak si to nechte
Eva
Ano, je to určitě od slova mojkat. Řekla bych něco mezi „kdo z vás je můj“ a „kdo z vás chce pomazlit“.
Já to používám především na přivolání, protože když zařvu děcka pojďte nebo jmenovitě, tak nikdo nic. Ale když zavolám která moja, tak se můžou přetrhnout kdo u mě bude dřív ![]()
@ewes píše:
Myslim, ze to je ze slovenstiny - urcite to bude mit neco spolecneho se slovem „mojkat“ -mazlit. tak ktera moja bych videla jako ktera moje mazlinka/mazlik
kazdopadne pokud Vam to vyhovuje tak si to nechte
Eva
@evill píše:
Ano, je to určitě od slova mojkat. Řekla bych něco mezi „kdo z vás je můj“ a „kdo z vás chce pomazlit“.Já to používám především na přivolání, protože když zařvu děcka pojďte nebo jmenovitě, tak nikdo nic. Ale když zavolám která moja, tak se můžou přetrhnout kdo u mě bude dřív
nooo, tak to je hned jinačí vysvětlení ![]()
@evill píše:
Severní morava.
taky severní Morava a naprosto běžně, už od dětství to znám, volalo se tak na nás. Myslím že i já kluky někdy takhle vítám a oni se běžní přitulit a postiskat.
A říká se „kerá moja“ když už chceme být přesní ![]()
@andelka83 píše:
taky severní Morava a naprosto běžně, už od dětství to znám, volalo se tak na nás. Myslím že i já kluky někdy takhle vítám a oni se běžní přitulit a postiskat.
A říká se „kerá moja“ když už chceme být přesní
S „kerá“ už jsem neměla odvahu vystoupit vůbec
. Ale jasně, že je to Kerá moja
![]()
@evill píše:
S „kerá“ už jsem neměla odvahu vystoupit vůbec![]()
. Ale jasně, že je to Kerá moja
![]()
![]()
No taky jsem se chvíli odhodlávala ![]()