Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
před 10 lety jsem byla v Unice a podařilo se, ale v 9 týdnu jsem potratila a minulý rok jsem narazila na super p. asistentkums kterou jsem byla moc spokojená a i díky ní jsem zvolila FN v brně na obilném trhu.
Podstoupili jsem minulý měsíc IVF, ale nevyšlo to a tento měsíc uvažujeme ještě o Nativním cyklu, jelikož už žádné IVF nemám placené od zdrav. pojišťovny, tak proto ten Nativ, že je levnější.
Jenže kamarádky mne úplně zvyklaly tím, že jsem si měla zase zvolit tu Unicu nebo Helios, či Reprofit a já mám teď obav, jestli jsem opravdu neudělala chybu a jestli mám na ten Nativ ve FN jít nebo si mám šetřit penízky a zkusit to jinde? Co by jste poradily? Když ten nativ nevyjde, tak na další už dlouho nebudeme moct jít a roky letí, je mi 34 let
@raketnice tak ja si myslim ze zalezi co mate za problem pokud ma manzel spatny spermio tak bych spis setrila a sla znovu do IVF pokud na dobry spermio zkusila bych ten nativ tebe nejakym zpusobem nastimuluji aby jsi mela vajicko
@raketnice kazdopadne na obilnak jsem moc dobreho neslysela ze kdysi to bylo super ale ted uz na to pry prdi ale tezko rict ja tam nebyla ja chodim do heliosu a jsou tam uzasny koordinatorky jsou mili se vsim ti poradi a na doktory si taky nemuzu stezovat ale hodne chvali jsem slysela i na reprofit pokud se budes rozhodovat a pujdes znovu do IVF tak bych zasla na vsechny kliniky ten prvni pohovor maji zdarna a nezavazny a pak se rozhodnes kde ti bylo prijemneji
Přemýšlím i o tom Nativu, jestli to zkusit někde jinde, ale to si myslím, že to asi dělají všude podobně..
v pondělí mámjít na kontrolní ultravzuk, jestli mi dozráli nějaké vajíčka a jestli by ten Nativ byl vhodný, tak ho když tak uděláme v té FN, když už to tam máme rozjeté, i když nezávazně a když to nevyjde a nebudou peníze, tak ten Nativ zkusímejinde a když budou peníze, tak půjdeme do IVF někde jinde..
@raketnice no nemas to jednoduchy taky si myslim ze je jedno kde ti udelaji nativ. a mas aspon nejake ditko
Nemám žádné děti.. Bohužel 5 těhotesntví za sebou a nic.. a momentálně nemáme do dalšího celého IVF finance
Vím, že asi někdy i blbě uvažujinebo spíš jsme na to narazily nějak s kámoškama a bavily se, co když ti vlastně žádné vajíčko nezavedou, to se nijak nedozvíš.
Jo stimulují tě, uspí, odeberou vajíčka, to vše víš, ale pak jestli ti je vůbec zavedou to ne a kámošky právě říkaly, že je těch center tolik, tak jak by se uživily, ale já si myslím, že to by si žádné centrum nedovolilo
@raketnice to si nemyslim ze by zkusili ja chodim do heliosu a kdyz jsem byla na transferu tak na monitoru vidim jak to embryjko vypada pak jak ho nabiraji a pak mi ukazali aji jak je v deloze ono zas na jednu stranu by meli potom moc neuspechu a ty lidi by knim nesly. ty jo mas toho dost za sebou a muzu se zeptat co se stalo proc to tehotensvi nevydrzelo
Nikdy nic závažného nenašly, tak nevím-moéžná přehnaná rekace organismu na cizí těleso, ale to bych asimusela mít RH -. a nebo špatné vajíčko oplodněné špatnou spermií.. Nevím neboje to o psychice
@raketnice a delali ti nekdy to vysetreni pdg u nas delaji ze kdyz prvni nevyjde nebo mas za sebou dva az tri potraty tak ti doporuci tohle vysetreni a tim se zjisti spatna embryjka
V Heliosu myslím nativní cyklus nenabízejí nebo nedoporučují, ale pokud by ho dělaly, tak na další Nativ se budu rozmýšlet do Unici nebo Heliosu a možná Reprofit.
Pokud bude manžel te´d Nativ chtít, tak do toho asi půjdu, protože pak nevím kdy. Chlapy to berou asi někteří trochu jinak
PDG mi nedělali, nebo aspoň o tom nevím, ani nevím jak se to dělá a kolik to stojí..?
@raketnice no kdyz mas problem jako ze ty nejaky mas tak je to na pojistovnu ale nevim jak bys to ted mela jelikoz uz nemas hrazene IVF ale jinak to stoji okolo 30 000 zalezi jaky CAR nekdo to je i levnejsi
Zeptám se na to v pondělí na tom obilńáku, jelikož tam jedu na ultrazvuk, jestli se to dá udělat i u Nativu a jestli je to na pojišťovnu i když nemám už žádné IVF
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď