Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, které zoubky vylezly vašim dětem jako první. vím, že to bývají přední, synovi se vyklubal jako první přední dolní - v 9 měsících. holčičku máme 5 měsíců a kousek a dnes se mi zdá, že jsem objevila zoubek, ale zarazilo mě, že je nahoře, ale víc ke straně…asi to bude upírka
je to možné? (teda né, že je upírka, ale jestli někdy lezou dřív i jiné zoubky než přední!)díky!!
Myslím, že možné je všechno
Nám teda rostou zuby podle učebnice ![]()
Jedna diskuze už tu je na toto téma a holky psaly, že i stolička šla jako 1.
Tak moje dítě sice mělo první zub ukázkově dolní jedničku, ale hned druhý byla horní dvojak, pak druhá horní dvojka, pak teprve ta druhá spodní jednička… teprve po delší době pak dorostly i ty horní jedničky, někdy to prostě roste na přeskáčku a naení na tom nic divného.
Nám narostly učebnicově, ve 4 měsících dvě jedničky dole, v 5ti měsících dvě jedničky nahoře, v 7 měsících dvojky dole i nahoře, v 9 měsících všechny 4ky, v 13 měsících začly klubat 5ky a 3ky, a teď v 16 měsících už má všechny venku.
Druhé dceři narostly první obě horní dvojky, potom obě spodní jedničky, až poté horní jedničky, pak jedna spodní dvojka, horní obě stoličky, pak druhá spodní dvojka. Tím jsme zatím v 16m skončili. ![]()
První dceři to šlo postupně - dolní jedničky, horní jedničky, dolní dvojky, horní dvojky, špičáky a pak stoličky.
Nám rostou zuby naprosto nedisciplinovaně. první byla dvojka vlevo dole cca v 11 měsících, pak dvojka vpravo nahoře pak dorostly všechny jedničky a teď rostou stoličky a nemá ještě trojky a čtyřky. prostě se klubou jak se jim chce. už jsem i ztratila přehled kolik jich vlastně má ![]()
@JankaF u nas obe holku horni dvojka vlevo. Starsi v 8. mesici, mladsi v 6. mesici. Starsi byla i nejaky cas upirka, mladsi se pak po necelem mesici vylubala druha dvojka a do tydne vsechny 4 jednicky.
@danali píše:
Druhé dceři narostly první obě horní dvojky, potom obě spodní jedničky, až poté horní jedničky, pak jedna spodní dvojka, horní obě stoličky, pak druhá spodní dvojka. Tím jsme zatím v 16m skončili.
tak to je podobne jako u nasi starsi. Ji jen vyrostly ctyrky vsechny a pak teprve ta posledni dvojka. ![]()
Nas maly ma první zuby vrchní
během 4 dni 4 zuby a to měl 7,5 mesice a ted až po delší době ma uz i 2 dole a tlačí se mu uz další horní. Všichni se divili, ze měl prvně vrchní zoubky ja ale myslím ze to je jedno. Uměl uz brzy hezky kousat a hlavne nás ![]()
Tak nasemu malymu ted roste taky zoubek ale nevim
zda 1 dole nebo 2 dole a je nam uz 10 mesicu ![]()
Dceři vylezly jako první spodní jedničky, obě naráz. Potom zase naráz vylezly horní jedničky a pak začaly růst stoličky, ty už má 3 a pak teprve začaly růst dvojky nahoře, takže možné je všechno ![]()
U dcery to byla v 11m. horní jednička, pak spodní jednička, pak horní jednička, pak stolička, pak spodní jednička, pak zbylé stoličky,…nesplnila podle tabulek nic. Zubař i dr. říkali, že se tohle jen tak nevidí
.