Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky. Zubařka mi jednou nabídla pro dceru barevnou plombu na mléčné zoubky. Příští týden tam jdeme a uvažuji o ní, aby byla dcera povolnější. Jak se u vás pohybují ceny za barevnou plombu. Mne o ceně nic neříkala, ale zadarmo to asi není, že?
Ceny jsou sice všude různé, ale tak aspoň orientačně, abych měla přehled. Máte zkušenost? ![]()
@ana11 Fakt jo? Tak třeba to zdarma je
mne právě cenu neřekla a na internetu jsem o tom nic nenašla
…tak to by bylo úplně super. Já se jen bojím, aby to nestálo třeba 500, už jsem to dceři slíbila, když se nechá ošetřit. Psychicky jsem se připravila, že do těch 300 kč bych ji za to dala.
Taky jsme měli 2 plomby na mlečných a nic jsme neplatily, nemělo by to stát nic do nějakého věku podle zákona. Ale o barevných nic nevím… ![]()
@kocunka píše:
Jako že třeba modrá nebo červená???
http://www.mojebetynka.cz/…revne-zoubky
ano přesne tak ![]()
Ježiš to je blbost. Fakt už nevědi, co by roupama vymysleli. Ta červená vypadá, jak když tam má krev. To je teda fakt módní doplněk. ![]()
Barevná jako žlutá, zelená, červená a tak? ![]()
za amalgámové plomby na mléčných zubech syna jsem neplatila nic.
@lucyhavirov píše:
Otázkou je jestli to bude k něčemu a dcera bude povolná.
přesně já vím, že moje dítě, jak slyší slovo doktor, tak řve a řve
. Odměna, koupím ti zmrzlinku nebo, co budeš chtít, samozřejmě aby to enbylo hodně drahé do 50, tak jí v klidku koupím. ne a ne, nepomáhá, prořve celou návstevu dr., jako kdyby jí něco dělala, neříkám, dkyž jí něco dělá, ale když jí nic nedělá, ach jo.
s ní já to lehký nemám
![]()
Mě mamka brala k zubařce pravidelně s sebou od mala. Zubařka měla lidský přístup a byla moc milá. Když jsem k ní začala chodit já (jako malá), nejdřív mi všechno ukázala, vysvětlila, povozila na křesle. Myslim, že to fakt neni o barevných plombách..Když bude zubařka nepříjemná, nervózní, tak nepomůže ani zpívající plomba. ![]()
Ano, jsou to různé barvy- červená, modrá, růžová, zelená, žlutá…Mne to taky přijde nezvykle, ale proč ne. Má mít šedou (už 1 má) nebo si vybrat jinou barvu.
Když mě to nezruinuje, tak ať si má v puse jakou chce. U rovnátek se taky dávají barevné gumičky a puberťáci jsou na to hrdý.
![]()
@janet9 u nás byla taky zdarma
malý si vybral zelenou
Příspěvek upraven 26.08.13 v 19:47
@janet9 Jenže, když máš rovnátka, tak je vidět, že to jsou rovnátka. Tohle vypadá, jak když má v zubech zbytek jídla, ale proti vkusu.. ![]()
@triada píše:
Mě mamka brala k zubařce pravidelně s sebou od mala. Zubařka měla lidský přístup a byla moc milá. Když jsem k ní začala chodit já (jako malá), nejdřív mi všechno ukázala, vysvětlila, povozila na křesle. Myslim, že to fakt neni o barevných plombách..Když bude zubařka nepříjemná, nervózní, tak nepomůže ani zpívající plomba.
Naše zubařka je celkem v pohodě. Mně šlo hlavně o cenu plomby. Když bude dítě řvát, tak se dá obyčejná, protože tahle musí stejně přijít na suchý povrch ( něco jako bílá). ![]()