Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj ![]()
mám dotaz už delší dobu mě bolí pod předělávanou stoličkou (obyč. plomba na bílou) bolí to stejně jako když tam mám kaz, ale při poklepu mě to nebodá. Nemáte s tím někdo zkušenost. Byla jsem u zubaře a tam mi zdělili, že to bude na čištění kanálků.
Nebyl mi udělán ani rengen.
Je možné, že můžu mít pod tou bílou plombou kaz? Nerada bych šla na kanálky.
Díky
@monca114
já si také myslím, mě bylo divné, že mi hned zdělila, že to jsou kanálky dost mě to zarazilo. No na rengenu budu trvat.
Jojo, měla jsem to před měsícem. Bolest zubu, pod bílou plombou kaz jako kráva, ten dr vyvrtal a zavložkoval, za 2dny bolest(a pořádná), tak zase k dr, vyndal vložku, nacpoal cosi na umrtvění do kanálků a za pár dní ke své dr a ta mi čistila kanálky. RTG nedělali, jsem těhotná ![]()
@katyca já měla letos taky zásah pár let po tom, co jsem měla korunku na zubu. Na zadním zubu zásah do kanalků tolik nebolí. Umrtvení jsou dnes dobré. Horší to je, když dojdes domů a umrtvení přestane účinkovat
zásah do řezáku tedy bolel jako čert i přes umrtvení.
Pod bílou plombou se kaz normálně udělat může, sama jsem to zažila nkolikrát i manžel.
Taky si myslím, že stejně jako pod tou amalgamovou se může udělat kaz i pod bílou plombou..Jee mě čeká zubař za měsíc…to bude taky něco ![]()
Holky dík potřebovala jsem vědět jestli se hlavně tvoří ten kaz pod tou bílou plombou. No jsem zvědavá jak dopadnu. ![]()
Jasne že se kaz tvoří i pod bílou plombou. Bych ti mohla vyprávět. I ty kanalky mi cistili nedávno, ale to mě ten zub předtím bolel tak, že jsem měla chuť mlátit hlavou o zeď.