Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, snad to pisu do dobreho tematu, jinam me nenapadlo to psat. V pátek se chystame s nasi 6letou dcerou (21kg a 109cm) do Italie, jedem nasim autem a řesíme autosedačku.
Jezdi v Romer kid plus ale mame jeste jeji starou sedačku Römer king plus a nevime jestli ma jet s petibodovym pasem nebo bez, rešime to protoze se do stare sedacky jeste dá a me i s manzelem pride vhodnejsi 5bodovy pas na dlouhe cesty. Co si myslite?
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...Römer king plus je do 18kg, věřím, že by jí byla pohodlnější, i kvůli polohování, ale pro 21kg dítě bych to už neriskovala a nechala jí v sedačce vhodné jejímu věku a váze.
Hezkou dovolenou ![]()
@Monča97 já bych asi jela s pětibodovým pásem, přijde mi bezpečnější, otázkou ale je, jak moc příjemné to bude 6 leté slečně, aby se Vám nevztekala, ten kid jí asi bude příjemnější než king, kde je celá „vcuclá“…
přijde mi to ale bezpečnější…každopádně šťastnou cestu a hezkou dovolenou!-)
![]()
Já bych jí dala normálně tu větší, ve které jezdí. V té Romer king plus už přesahuje váhou, takže to bych neriskovala.
Ani si nedokážu představit, jak by se tam vešla? Zkoušeli jste to?
Můj starší měří 110cm a sednout si tam, tak by mu přečuhovala hlava ![]()
@Alyss Hlava může přečuhovat do úrovně očí, problém je ta váha, to bych fakt neriskovala.
@xxLeninka píše:
@Monča97 já bych asi jela s pětibodovým pásem, přijde mi bezpečnější, otázkou ale je, jak moc příjemné to bude 6 leté slečně, aby se Vám nevztekala, ten kid jí asi bude příjemnější než king, kde je celá „vcuclá“…přijde mi to ale bezpečnější…každopádně šťastnou cestu a hezkou dovolenou!-)
![]()
asi tak, ta větší bude pohodlnjší pro ní a tamta zase bezpečnější, ale přejí pčíjemnou cestu
Podle me ty 3kila nejsou az tak hrozne, prece jen tak cesta je skro 20hodin a kdyz bych ji mohla polohovat tak by to bylo lepsi, co se tyce jestli se nebude mrvit, tak jezdila rada s petibodovym pasem a kdyz jsme se ji ptali jestli by ji to nevadilo tak nam to odsouhlasila. No uvidime jeste se jeste nekdo ozve
Příspěvek upraven 23.07.12 v 19:53
@Loll píše:
Römer king plus je do 18kg, věřím, že by jí byla pohodlnější, i kvůli polohování, ale pro 21kg dítě bych to už neriskovala a nechala jí v sedačce vhodné jejímu věku a váze.Hezkou dovolenou
Přesně tak, nemá cenu to pokoušet, rozhodně Kid.
Pokud jí v té menší sedačce začínají pásy pod úrovní ramen, tak je to nebezpečné… Ten váhový limit - netestovala bych to na vlastním dítěti, jestli by ji pásy udržely, nebo se urvaly ![]()
@Monča97 sedačka King plus je do 18 kg, takže pokud má již 21 kg tak v ní nemůže být, používejte Kid plus
@Pipet píše:
Pokud jí v té menší sedačce začínají pásy pod úrovní ramen, tak je to nebezpečné… Ten váhový limit - netestovala bych to na vlastním dítěti, jestli by ji pásy udržely, nebo se urvaly
Přesně tak. Pokud je sedačka atestovaná do 18kg, tak to má své opodstatnění a pokud bych si měla vybrat mezi pohodlím a bezpečím, volím jasně bezpečí.
No tak mě by to ani nenapadlo v 6ti letech zkoušet ještě king…dcera by se sice ještě krásně vešla, je menší nemá ve 4 letech ani 100cm ani těch 18kg, ale už tam byla taková napresovaná, v kidu si hoví, nikde se nemačká. Přeju šťastnou cestu a hezkou dovolenou!