Máte autosedačku Cybex Juno-fix?

6077
18.7.12 13:19

Máte autosedačku Cybex Juno-fix?

Ahoj holky. Prosím Vás, máte někdo zkušenosti s touto autosedačkou. Budu muset v nejbližší době koupit novou, tahle vyšle v dTestu jako jedna z nejbezpečnějších, ale mám trochu strach z toho pultíku. Přečetla jsem pár diskuzí a tam nějaká paní psala, že jí dítě při jízdě sjíždí pod ten pultík, což je docela nebezpečný. :nevim: Budu ráda za každou Vaši zkušenost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?

Přidejte zkušenost s Cybex Juno Fix
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
18.7.12 13:42

Ahoj. Sedačku mám měsíc a jsem maximálně spokojená. Původně jsem měla vybranou kidy, která pak měla tu aféru a totálně propadla v testech. Chtěla jsem něco podobného, ale bezpečného. Myslím, že sedačky a putíkem a isofixem jsou jedny z nejbezpečnějších. Některé maminky píšou, že se dětem ten pultík nelíbí, protože mají omezený pohyb. Myslím, že je to na zvyku. Malá je spokojená. Pod pultík mi teda nesjíždí a myslím, že to snad ani nejde. A to podotýkám, že malá je prcek. Má 10 měsíců a 8 kg. Řekla bych, že paní ten pultík musí mít nějak špatně nasazený ( pultík se i polohuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.7.12 14:02

Ahoj, tak jsem ráda, že se ozval někdo s menším dítětem. Malej bude mít začátkem srpna uk. 10. měsíc a když bude mít 8 kilo, tak budu ráda. A ještě jeden dotaz: dá se tato sedačka použít bez isofixu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
18.7.12 14:12

Máme ji asi 2 měsíce a taky spokojenost. Poprvé sice pultík nechtěl, ale už si zvykl a sám si ho „bere“. Taky si myslím, že paní musí mít něco špatně, náš prcek taky nikam nesjíždí a abych pravdu řekla, tak moc nevím, jak by se mu to mělo povést.
Mínusy vidím v materiálu (máme hnědý a hodně jdou na tom vidět fleky - hlavně na pultíku - občas má malý rohlík, vodu atp.) a přijde mi, že je v tom celkem vedro, i když má mít jakési odvětrávání. A mohli vymyslet ten pultík nějak nacvakávací, když má blbou náladu, je celkem na prd se prát s dítětem, co pultík odstrkuje a zároveň se snažit natahovat a zacvakávat pás.

Ale jinak z toho co je na výběr, znova bych asi volila stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.7.12 15:11

Sedačku můžeš používat i bez isofixu. I to byl důvod proč jsem si ji vybrala.
Já teda isofix v autě mám a manžel taky, ale asi tak jednou, max. dvakrát do roka vyrážíme na dovču karavanem a tam isofix není. Takže jsem potřebovala sedačku, která jde upevnit i bez isofixu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.7.12 21:52

@xevax Super díky moc za info. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEHO
9.1.13 21:01

cvalda v sedačce?

Dobrý den, mám opačný dotaz.

Autosedačka se mi líbí, ale naše dítko má na roce 13kg a do standartních sedaček 9-18kg se mi v zimním oblečení nevejde…je tam hrozně natěsno a nejdou jí pořádně zacvaknout pásy. Jak moc je tato sedačka prostorná? Jak jde polohovat ten polštář? Je tam dost prostoru i pro cvaliky oblečené třeba do zimní bundičky? Jak moc jde sedačka polohovat do lehu? Malá čerstvě sedí, tak ji nechci hned trápit dlouhými cestami v sedě.

Díky za odpověd…i když už asi není diskuze aktivní…ale třeba budu mít štěstí :-)

• Citovat
  • Upravit
31427
9.1.13 21:05

No, extra prostoru v ní upřímně řečeno není…sice když je sundaný pultík, tak není menší než Römer (King Plus? neví přesně ten typ, v Römerkách se nevyznám, ale porovnávala jsem to u našich, když tam byl brácha se synovcem, který jezdí právě v této sedačce), ale když se pultík nasadí, tak logicky se prostor zmenší, cca. o 1/4

ALE: díky pultíku je v sedačce relativně tepleji než v jiných sedačkách, takže já tam prcka v zimním oblečení vůbec nedávám, to by se upekl. Jezdí si pohodlně v kalhotách, bodíčku a lehčí mikině navrch, ostatně v autě se topí, bundu vozím s sebou a když je potřeba vystoupit a delší kus jít (třeba u obchodu přes celé parkoviště), snadno ho obleču.

polohovat jde lehce, na vyspání to stačí…musí být ale cvaklá do izofixu, když bys ji v izofixu neměla, tak polohovat nejde. Já ji mám v tom maximálním záklonu neustále, malý stejně většinou usne a ten kolmý sed není moc příjemný nikomu.

jsem s ní spokojená a jsem ráda, že ji mám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.6.15 21:45

Zdravím všechny diskutující maminky.
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se sedačkou Juno-fix a autem Ford Galaxy (rok 2005, tedy bez isofixu). Vystačí bezpečnostní pásy na upoutání? A sedačka dobře drží? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí