V autosedačce řve a řve

13943
16.7.12 14:35

V autosedačce řve a řve

Ahojte vespolek :)

Co mám dětat s dítětem, které prostě nesnese být v autosedačce??? Je mu 7 týdnů, začal mi dělat scény, jak byly ty vedra, ale s ochlazením nepřestal. Po 5min začne ječet, ryčí, jak kdyby ho vraždili, rudne, fialoví a přestává dýchat. Když můžu, zastavím a vyndám ho, tak se hned uklidni, ale jak ho tam dám znova (třeba i po půl hodině, jinak všechny potřeby uspokojené), nasadí znovu a nedá se utišit jinak, než že ho zase vyndám. To ale nejde vždycky, prostě se nějak přepravit musíme, navíc starší dcera taky nebude trpělivá věčně, když půlhodinová cesta nám trvá třeba 2 hodiny. Za 3 týdny musíme ujet 200km, cesta trvá přes 2 hodiny. I když ho dám do sedačky ospalého a unaveného, nepomůže to. Zkusila jsem i jinou sedačku, jestli mu třeba nevadí materiál a i přes příjemnou teplotu v autě mu přeci jen není horko, ale efekt to nemělo. Sluníčko mu nikam nesvítí, nic ho nikde netlačí, tak já nevím co s ním. Nemůže mu dělat blbě jízda pozpátku? Ale to by třeba zase zvracel? Nebo se špatně v dopravních prostředcích tam malým dětem nedělá??
Jedno řešení bych možná měla.. Máme kočárek PP GT3 s Navettou. Dá se do něj koupit autokit a vozit korbu místo sedačky. Ale nevím o tom, že by byla v crash testech, takže netuším, jak moc je bezpečná. Ale selský rozum mi říká, že vajíčko bude rozhodně bezpečnější. Máme Romera Baby safe 2012.

Díky za názory, případně rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
16.7.12 14:59

Ahoj, ty popisuješ naší dceru? :hug: ta trpěla na bolení bříška a autosedačka to prudce zhoršovala. Doktor vysvětlil, že v autosedačce nejde jen o záda dítěte, ale i o téměř nikde nezmiňovaný zvýšený tlak na břišní stěnu, což citlivé děti prostě bolí. Doporučuju autosedačku BeSafe, je to nejlepší sedačka ohledně bezpečnosti a dá se polohovat i během jízdy do skoro lehu. Je hodně drahá, dá se to řešit i zakoupením hluboké korby Jané Matrix, která se vozí jako autosedačka (lepší testy, než vožení v homologovaných korbách) a polohuje se podobně jako BeSafe. Hodně klidu za volantem, cítím s tebou :kytka:

PS: korby, co jdou vozit místo sedačky, znam od dvou výrobců - Jané a Cam Cortina. Ale zaberou v autě místa přes celé zadní sedadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.7.12 15:02

Já právě tu hlubokou korbu mám, ne Jané, ale Peg Pérego.. Třeba mi Steeve napíše, jak je to s její bezpečností (je ale 5 let stará :( ). Normálně problémy s bříškem nemá, ale je fakt, že už mě to taky napadlo, že ho to prostě v té poloze nějak mačká a bolí. V lehátku s hrazdičkou mu podobná poloha nevadí, ale tam je víc narovnaný, i když ne úplně v lehu.
P. S. Na to, abych pořizovala další autosedačku, potažmo za 4500 bohužel nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.12 15:11
@PetiteFillette píše:
Ahojte vespolek :)

Co mám dětat s dítětem, které prostě nesnese být v autosedačce??? Je mu 7 týdnů, začal mi dělat scény, jak byly ty vedra, ale s ochlazením nepřestal. Po 5min začne ječet, ryčí, jak kdyby ho vraždili, rudne, fialoví a přestává dýchat. Když můžu, zastavím a vyndám ho, tak se hned uklidni, ale jak ho tam dám znova (třeba i po půl hodině, jinak všechny potřeby uspokojené), nasadí znovu a nedá se utišit jinak, než že ho zase vyndám. To ale nejde vždycky, prostě se nějak přepravit musíme, navíc starší dcera taky nebude trpělivá věčně, když půlhodinová cesta nám trvá třeba 2 hodiny. Za 3 týdny musíme ujet 200km, cesta trvá přes 2 hodiny. I když ho dám do sedačky ospalého a unaveného, nepomůže to. Zkusila jsem i jinou sedačku, jestli mu třeba nevadí materiál a i přes příjemnou teplotu v autě mu přeci jen není horko, ale efekt to nemělo. Sluníčko mu nikam nesvítí, nic ho nikde netlačí, tak já nevím co s ním. Nemůže mu dělat blbě jízda pozpátku? Ale to by třeba zase zvracel? Nebo se špatně v dopravních prostředcích tam malým dětem nedělá??
Jedno řešení bych možná měla.. Máme kočárek PP GT3 s Navettou. Dá se do něj koupit autokit a vozit korbu místo sedačky. Ale nevím o tom, že by byla v crash testech, takže netuším, jak moc je bezpečná. Ale selský rozum mi říká, že vajíčko bude rozhodně bezpečnější. Máme Romera Baby safe 2012.

Díky za názory, případně rady :kytka:

Romer má baby sleep a v testech určitě byl, jen si to dohledej, s hlavy to nevim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.12 15:18

@PetiteFillette navetta byla v crashtestech v roce 2006 a bohužel propadla, takže jako autosedačku ji nepoužívat.
jediná korbička, která dopadla dobře i jako autosedačka je Römer Baby safe Sleeper, ale kvůli jedné jízdě kupovat novou sedačku je asi nesmysl
zkuste ho pomalu zvykat na sedačku, zkoušet na pár minut ho do ní doma vždy posadit, vypodložit sedačku novorozeneckou vložkou, zaujmout hračkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.12 15:22
@steeve píše:
@PetiteFillette navetta byla v crashtestech v roce 2006 a bohužel propadla, takže jako autosedačku ji nepoužívat.
jediná korbička, která dopadla dobře i jako autosedačka je Römer Baby safe Sleeper, ale kvůli jedné jízdě kupovat novou sedačku je asi nesmysl
zkuste ho pomalu zvykat na sedačku, zkoušet na pár minut ho do ní doma vždy posadit, vypodložit sedačku novorozeneckou vložkou, zaujmout hračkou…

mam dotazek, máme taky safe plus ale 2011, ro ji se dá koupit extra novorozenecka vlozka? Muzete prosim dat odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.7.12 15:24

:,( Sakra, tak to je čára přes rozpočet :((( Ono se nejedná o jednu jízdu, já potřebuju jezdit autem v podstatě denně, nebo alespoň 5× týdně. On tam pár minut vydrží, ale prostě ani půlhodinou jízdu nezvládnem :( S novor. vložkou to bylo ještě horší, to mi přišlo, že mu vadí, jak je v ní ještě víc stísněný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
16.7.12 15:28

Malá má 7 měsíců a co jedeme v autě tak už po 10min. řve jak tygr :zed: takže kde se dá tak průběžně zastavuju, pohladím, dám čajík, dudlík a zase odjíždím z kraválem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.12 15:33

@careynka ne, do Baby safe plus se novorozenecká vložka nedá dokoupit, ta sedačka má již svoji opěrku a zmenšovací polštářek pod zadečkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
16.7.12 15:40

Jak nase dite :zed: jak ja te chapu a soucitim :hug: Ja to nejak neresim, proste jedu s jekotem, obcas usne behem jizdy, obcas jeci treba pul hodiny nez dojedem… delam vsecko mozny - vyjizdi najezena, vyprdena, lehce ospala, dudlik v puse a stejne jeci… trosku zlepseni nastalo, kdyz jsme ted poridili velke auto - tak nejak jemneji to houpa, stary proti tomu bylo jak traktor. Nekdy zaberou hracky. Nevim co s tim, ale rikam si, ze pul roku vydrzim a pak presedne do vetsi sedacky, bude videt a treba to bude lepsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.12 16:11
@steeve píše:
@careynka ne, do Baby safe plus se novorozenecká vložka nedá dokoupit, ta sedačka má již svoji opěrku a zmenšovací polštářek pod zadečkem

Já tam právě. zadny polštářek nemám, jen tu posuvnou opěrku, ale tam se moc nenaklopi pro malý miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.7.12 16:12
@doriang píše:
Jak nase dite :zed: jak ja te chapu a soucitim :hug: Ja to nejak neresim, proste jedu s jekotem, obcas usne behem jizdy, obcas jeci treba pul hodiny nez dojedem… delam vsecko mozny - vyjizdi najezena, vyprdena, lehce ospala, dudlik v puse a stejne jeci… trosku zlepseni nastalo, kdyz jsme ted poridili velke auto - tak nejak jemneji to houpa, stary proti tomu bylo jak traktor. Nekdy zaberou hracky. Nevim co s tim, ale rikam si, ze pul roku vydrzim a pak presedne do vetsi sedacky, bude videt a treba to bude lepsi :think:

Půl roku? To je brzo ne? Do vetsi může až od devíti měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.12 17:04

@careynka pokud máte Baby safe plus tak tam je pod potahem polštářek, který se na cca 4 měsících vyndavá,
pokud máte Baby safe plus II, tak tam není polštářek, ale konstrukce se s posouváním hlavové opěrky v místě zadečku zvedá, nebo snižuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.7.12 17:11
@doriang píše:
Jak nase dite :zed: jak ja te chapu a soucitim :hug: Ja to nejak neresim, proste jedu s jekotem, obcas usne behem jizdy, obcas jeci treba pul hodiny nez dojedem… delam vsecko mozny - vyjizdi najezena, vyprdena, lehce ospala, dudlik v puse a stejne jeci… trosku zlepseni nastalo, kdyz jsme ted poridili velke auto - tak nejak jemneji to houpa, stary proti tomu bylo jak traktor. Nekdy zaberou hracky. Nevim co s tim, ale rikam si, ze pul roku vydrzim a pak presedne do vetsi sedacky, bude videt a treba to bude lepsi :think:

Tak sice mě trochu uklidňuje, že moje dítě není exot, přesto mě mrzí, že to vypadá, že řešení v podstatě neexistuje :( Nedovedu si představit, jak dorazíme po 2,5hod cestě na místo všichni 4 nasraní :zed: Achjo.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
16.7.12 17:12
@careynka píše:
Půl roku? To je brzo ne? Do vetsi může až od devíti měsíců

Dorjang má dítě už 2,5měs staré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek