Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Má diagnóza je předčasné ovariální selhání, je mi 39 let. V CARu, kam teď chodím, se zázrakem povedlo mě vytvořit vajíčko, úspěšně oplodnit, ale embryjko bohužel nepřežilo 4.den vývoje. Následně jsem byla tlačena primářkou do darovaného vejce, což jsem odmítla. Od té doby se její chování velmi změnilo a dnes mi při kontrolním sonu doslova řekla, že mám stará vajíčka a nemá smysl mě léčit! Jsem v šoku a prosím o doporučení centra, kde se k vám chovají slušně.
@SantaSuzanita píše:
Ahoj holky. Má diagnóza je předčasné ovariální selhání, je mi 39 let. V CARu, kam teď chodím, se zázrakem povedlo mě vytvořit vajíčko, úspěšně oplodnit, ale embryjko bohužel nepřežilo 4.den vývoje. Následně jsem byla tlačena primářkou do darovaného vejce, což jsem odmítla. Od té doby se její chování velmi změnilo a dnes mi při kontrolním sonu doslova řekla, že mám stará vajíčka a nemá smysl mě léčit! Jsem v šoku a prosím o doporučení centra, kde se k vám chovají slušně.
Mám stejnou diagnózu, stejný věk a 5 let ze mě nikdo nedostal nic, co by přežilo do potřebného stádia.
Příští rok mě čeká dárkyně. Chápu tě, taky jsem se potřebovala přesvědčit, že to nepůjde, nacpali jsme do těch marných pokusů půl milionu.
V praze centrum nevím, chodím jinam, ale když půjdeš do nějakého velkého, oni udělají to, co budeš chtít, i když si o tom budou myslet svoje.
Já primárně řeším neprofesionální a hrubé chování lékaře. A ano, ještě to chci zkoušet.
Chodim do IVF Cube. Probiraji se mnou naprosto vsechno. Vsechny varianty. Dokonce i to, co napadne me (nemam ale az takovy problem, jako ty). Proste se mi tam libi to, ze jsou se mnou ochotny diskutovat. Do niceho me netlacej. Blby ale je, ze jsem pri kazde navsteve u jine doktorky. Proste podle toho, kdo tam zrovna je. Ze zacatku jsem z toho byla nestastna, ale vzdy pri objednani zadam tu konkretni doktorku, kterou chci ja a kdyz to nejde, tak si muzu vybrat z tech, co tam zrovna ten den budou. V jinym CARu jsem ale nebyla, takze nedokazu srovnavat ![]()
@Caridina děkuju za informaci. Mrknu na stránky. Můžeš mi dle svých zkušeností, prosím, doporučit lékaře, který ti vyhovuje?
@SantaSuzanita urcite pani doktorka Visnova. Ta je za me top co se tyka ty profesionality! Ale nejradsi chodim k pani doktorce Vařbuchtové. Ta je vuci me neuveritelne empaticka a vzdy mam pocit, ze si povidam s kamaradkou. Pani doktorka Kapenova (nevim, jak se jeji jmeno pise, neni to rodila ceska), je taky skvela. Byla jsem i u dalsich cca 5, ale hodne z nich odeslo na materskou. Ted budu zla, ale za me urcite ne pani doktorka Kushniruk. Spatne ji rozumim, nemluvi dobre cesky a neni to pro me komfortni prepinat jeste na anglictinu apod. Byla jsem u ni 2×, jednou na konzultaci a jednou na transferu, dala jsem tomu sanci, ale proste ne…
@SantaSuzanita ahoj, omlouvám se ale jelikož začínáme navštěvovat kliniku v Praze, tak jsem zvědavá o jaké centrum se jedná, mám z lékařů hrůzu a tím hůř když by se někdo choval takhle. Tak prosím o název centra klidně do soukromé zprávy
držím moc palce ![]()
Vim, ze asi muj nazor nebudete chtit slyset. Ale pri predcacnem ovarialnim selhani bych se tomu DV nebranila. Vyhnete se letem trapeni a neuspechu. Ja jsem sla do DV rovnou po oznameni diagnozy ve 37. Syn ma nyni 2 roky a je to muj milacek
a zrovna procitam diskuze znovu, protoze se chystame na sourozence. Nez se trapit X let, cpat do sebe tunu leku…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.