Který den mám dát výpověď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.9.16 19:05

Který den mám dát výpověď

Dobrý den,

mám takový dotaz 12. 9. 2016 jsem nastoupila do práce, ale nelíbí se mi to tam mám v plánu odejít (kolektiv, činnost práce atd). Jelikož mám jen měsíční výpovědní lhůtu a kvůli podpory v nezaměstnanosti potřebuju odpracovat přesný měsíc nevím ke kterému dni mám dát výpověd. Jestli k 12. 10. 2016 a ještě jít ten den do práce a nebo k 11. 9. 2016 a ten den si odpracovat. Moc děkuji za radu.

přeji krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
26.9.16 19:06

@martiiinkajjj rekla bych 11.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.9.16 19:09

Výpovědní doba musí být vždy nejméně 2 měsíce a počne běžet prvního dne následujícího kalendářního měsíce po doručení výpovědi. Co popisuješ ty je v rozporu se zákoníkem práce a je neplatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:12

@Moucharda omlouvám se až ted jsem si všimla že jsem to blbě napsala…místo výpovědní lhůtu jsem myslela zkušební dobu :) Momentálně mám pořád zkušebku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
26.9.16 19:13

@Moucharda řekla bych že je ve zkušební době a může skončit ze dne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
26.9.16 19:14

@martiiinkajjj ve zkušebce výpověď dávat nemusíš, stačí oznámit zaměstnavateli ukončení pracovního poměru, kdykoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
26.9.16 19:16

@matkabagristy musí to být ale vždy písemně. A zakladatelce - taky bych řekla k 11.10.

Příspěvek upraven 26.09.16 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:16

Jo to jo, ale právě potřebuju odpracovat měsíc :) abych měla nárok na podporu v nezaměstnanosti :-) mám strach že tam třeba budu o den navíc a už mi nedovolí odejít protože mi skončí zkušebka :( protože mě zajímá jestli někdo neví ke kterému dnu musím odejít aby se mi počítal měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.9.16 19:29

Na podporu v nezaměstnanosti máš nárok po měsící? to ti řekli kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:31

@surikataXY Samozřejmě že nemám nárok po měsíci, ale logicky už jsem někde pracovala jinde a do podpory potřebuju prostě měsíc. Jelikož pracuju v oboru vím moc dobře, že nárok mám pokud jsem v posledních dvou letech odpracovala aspon 1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
26.9.16 19:32
@surikataXY píše:
Na podporu v nezaměstnanosti máš nárok po měsící? to ti řekli kde?

Tak může ji ten měsíc pro nárok chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:37

No a nebylo by trochu praktičtější zatnout zuby a dál tam pracovat a přitom si hledat místo, abys místo po měsíci práce mířila na pracák, tak jsi šla do nové práce? Ono na rovinu i v životopise by to vypadalo lépe než 1 měsíc práce a pak pracák…

Většina zaměstnavatelů počítá s tím, že když někoho nabere, tak ten nemusí být volný ihned, ale až po výpovědní lhůtě u bývalého zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:41

@Klára-z-Prahy to je sice pravda, ale já momentálně aktivně hledám práci a už se něco pomalu rýsuje… ale zkušební dobu mám jen měsíc to pro mého zaměstnavatele znamená to, že když budu chtít odejít po zkušebce (což bude zachvilku) nepustí mě na dohodu ale nechá mě tam trčet další 2 měsíce (výpovědní lhůta). A to znamená to, že když si něco najdu nový zaměstnavatel na mě v dnešní době nebude čekat 2 měsíce :) Takže to řeknu na rovinu jsem mladá a chci změnit práci (práci na kterou jsem studovala 3 roky vysokéú protože mě nenaplňuje takže raději budu třeba měsíc na pracáku než řešit jestli jsem někdě byla jen měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.9.16 19:51
@martiiinkajjj píše:
@Moucharda omlouvám se až ted jsem si všimla že jsem to blbě napsala…místo výpovědní lhůtu jsem myslela zkušební dobu :) Momentálně mám pořád zkušebku :)

Když jsi ve zkušební době, tak můžeš odejít kdykoliv. Když chceš skončit 11.9. tak 11.9. písemně oznámíš, že dáváš zrušení ve zkušební době a 11.9. pracuješ naposledy a 12.9. nepřijdeš.

U zrušení PP ve zkušební době končí PP dnem doručení zrušení, není-li v něm označen pozdější den.

Když 11.9. oznámíš ve „zrušení“, že ten den pracuješ naposledy, tak je jasné, že 11.9. jsi povinna pracovat a 12.9. už ne (tj. PP trvá do 11.9. včetně).

Příspěvek upraven 26.09.16 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 19:53

@eumedon Ano :) jen jestli se 12. 9. 2016 do 11. 10. 2016 počítá jako odpracovaný celý měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat