Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vím, že tady diskuze je o traktůrcích. Ale potřebuji maminku, co koupili dvouletému prckovi traktor a „zvládl“ ho. Náš malý není žádné tintítko, jen bych potřebovala poradit, který model traktůrku mu vybrat. Nekupovaly jste některá? ![]()
Koupila jsem Falk a je to dost velké. Nešlape, i když na šlapátka dosáhne. Zatím máme v obýváku, tak na tom jen sedí a díval se na telku. Ale vlečku nakládá a vykládá furt. Prostě se s tím hraje pořád dokola po svém…
@m86 řekla bych, že dvouleťák ti to ještě neušlápne. Max. někde na cyklostezce na rovném povrchu. Já už mám většího kluka a v tomhle věku se teprve učil na tříkolce šlapat, na traktoru až kolem tří let. Známá má dvouletého chlapečka a ten šlapací traktor vozí po dvoře, šlapat vůbec neumí
Prý je to jak které dítě, syn je celkem statný. Ale právě miluje něco nakládat a vykládat, tak radost by měl tak či tak… paní psaly tady na diskuzi o tomto… http://www.digiboss.cz/…vlek/d40695/ … ten jen kdyby ho viděl už by bláznil radostí
![]()
@m86 Rolly toys jsou kvalitní traktory… mají několik modelů a i dokonce podle značek opravdových traktorů.. to ocenil náš větší, že si mohl vybrat
mají různé velikosti
http://www.prozemedelce.cz/…tory/c-1238/
a různá příslušenoství a vozíčky za ně
![]()
Netuším, co máme za značku (snad Falk?, je v garáži), ale je to takový ten, co mají všude možně, stál 1000,– v nějaké akci, jinak by byl o pár stovek dražší. Syn ho dostal ke 2. narozeninám a přestože všude dosáhl a je celkem zdatný, tak ho neušlápl ani omylem. Ve 3 už to šlo, teď mu budou 4R a řádí na tom pěkně, ušlápne i na lehce nerovném povrchu, když to není daleko.
Děkuji
když neušlápne, jde přivázat nějaký provaz a táhnout dítě?
![]()
Jo, taháme furt na provázku, jak mladšího, který ani nedosáhne na šlapky (1,5R), tak toho staršího, bez námahy se mu to samo líbí
. Akorát na tom našem není přímo očko, tak máme přivázaný provaz zespodu na přední nápravě.
Tak to je supr
Kdyžtak budeme ze začátku tahat
Ale nakládat hlínu, atd. to bude určitě
To on miluje ![]()
Jo, taky máme takového nádeníka, co má rád tyhle pomocné práce
a mladší to od něj chytá taky. Takže traktůrek se celkem vyplácí, ani jsem nečekala, že ho bude bavit ještě ve 4 letech (a mám pocit, že teď ho baví nejvíc). A když nefrčí traktůrek, má ještě dětské pracovní kolečko a celou řadu nářadí k tomu (lopata, rýč, hrábě), takže ho využijeme jako lacinou pracovní sílu u baráku
.
Jak tak čtu, tak Tobík je to samé
kolečka vozím úplně všude, jen otevřu auto, už řve „koloooo“..musela jsem mu je vytáhnout i do obchodu, jinak by nešel
a nářadí máme taky, protože strašně rád pomáhá
takže dle vás soudím, že traktůrek bude supr dárek
![]()
@Samamama My jsme pro pětiletého syna kupovali k narozeninám ten největší model, do 10 let, s posuvným sedlem. On je výškově nadprůměrný a ten klasický už mu byl malý, málem si koleny vyrazil zuby
A tenhle je fajn, vydrží mu dlouho. On ho miluje ![]()