Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte baby, máte niektorá skúsenosť s jedným alebo druhým kočiarikom? Ja sa totiž neviem rozhodnúť… ![]()
Tak Peg Perego je kvalitou rozhodně jinde než nějaký Kunert
, ale zase ta malá kolečka… jako sporťák/golfky bych ho brala, ale od miminka, nevím no, taky podle toho, kde s ním budeš jezdit. Vybrala bych úplně jiný. ![]()
A kdy se má miminko narodit? Protože jestli někdy v léte tak bych do Peg Perogo nešla, má malou korbu a v zimě budeš muset mimčo šoupnout do sporťáku.
Autosedačku bych vybírala dle bezpečnosti a ne toho, co mám za kočár a že je ve výhodnm setu.
Jinak jsi vybrala dva celkem odlišné kočáry, to první tipuju na těžší kočár, takže na vesnici, do terénu, mimo cesty, to druhé je spíš městský kočárek, tipuju lehčí, bude se ti asi hůř projíždět sněhem, nemá podle všeho nafukovací kolečka, takže to bude asi trochu víc drncat, nafukovací kolečka jedou lépe, nicméně první nemá otočná kola, ten druhý půjde lépe ovládat.
Nevíme vnitřní rozměry, druhý má tuším korbičku, pod 80cm vnitnří délky bych nešla, když korba, tak pořádná. Druhý má jen vložnou tašku, ale i ta se může hodit, pokud bys měla kočár někde v kočárkárně či pod schody a potřebovala dítě vynést, tak odneseš v tašce a nemusíš ho budit a v klidu necháš doma dospat.
Já souhlasím s tím, jak to popsala @Gladys . ![]()
Já mám pevný čtyřkolák a tam kam potřebuju projedu dokonale. Na cesty už to tak skladný nebylo, takže potom golfky s otočnýma kolečkama super. Pokud jde o Perego.. Jedno v rodině máme. Krásnej kočár, ale absolutně nevhodně vybranej vzhledem k terénu (dítě se pořád budí, nepruží to), po pár jízdách příšerně vrže a ta korba! Nevim, kdo to vymyslel, ale kromě délky (2měs mimčo má necelých 10cm rezervu), je taky strašně úzká. Takže pořád mává ručičkama a tluče do stěn, to se mi nelíbí. ![]()
Takže, bývame na dedinke ale budeme potrebovať kočiarik aj do mesta, malá sa má narodiť 30.6. takže v zime bude mať pol roka. Mne sa tiež nepáčia tie kočiariky s malými kolieskami, ani nehovorím o tom, ako hrkajú
… o vajíčko do auta - chcela by som, aby tam bolo, ale nevadí, ak tam nebude, dokúpime. Určite chcem kvalitnejší kočík, cca do 15 000 nemáme problém vysoliť, len aby bol kombinovaný a bezpečný hlavne. Tu je ešte jeden, čo sa mi veľmi páči, ale zase neviem, či je praktický.....chcela som sem dať odkazy na tie dva kočíky, ale nejde to sem pridať, takže skopírujem vlastnosti kočíkov.
Tak, Peg Perego set Modular K 2012 - Java
8.190 Kč,
Peg Perego Set Modular K obsahuje korbu Peg Perego Navetta, autosedačku 0+ Peg Perego Tri-Fix K a přebalovací tašku Borsa. Díky této výbavě se stává v kombinaci s podvozky a sportovními sedy značky Peg Perego dokonalým mobilním systémem, který zajistí Vaše děťátko od narození až do zhruba 3 let věku.
Hluboká korba Navetta XL a autosedačka Tri-fix K tvoří například v kombinaci s podvozkem Pliko P3 Compac bezchybný kočárek. Lze kombinovat i s dalšími podvozky.
Parametry :
Nosnost 15 kg
A tu je druhý Kunert:
4.999 Kč,
Popis kočárku:
* pevná konstrukce * ergonomická přehazovatelná rukojeť s možností regulace výšky * taška na miminko s vyztuženým dnem a odepínatelnou boudičkou * velký a dobře přístupný koš na nákupy * 5-ti bodové bezpečnostní pásy * nastavitelný podnožník * nastavitelná zádová opěrka * praktické kapsy na stranách a zpředu boudy * odepínatelná část boudičky - větrání * okénko v horní části boudičky * regulace tvrdosti odpružení * nafukovací kola na ložiskách - výběr designu je bez příplatku, stadnardně kola ALU
Složený bez kol 84×60×43 cm
Taška na miminko 70×35 cm Šířka kočárku 63 cm
Hluboká verze 85×37 cm
Hmotnost sportovní verze 14 kg
Hmotnost hluboké verze 15,5 kg
Rozsah nastavení výšky rukojeti od 66cm do 116 cm
Tento víkend by som už nejaký chcela objednať, takže som vďačná za každú radu ![]()
@Sebinah Na autosedačky od Perega pozor! Pořádně si to obhlídni někde v obchodě. Segra jí má (nevim přesně, jestli tenhle typ) a malá jí v tom nechce být, protože to nemá klasickou novorozeneckou vložku - měkkou, prodyšnou, ale takovou konstrukci z umělý hmoty! Příšerně se na tom potí a je to tvrdý.
Jedna věc je, že by mimčo mělo mít pevnější podklad a druhá ležet na prkně. Tohle nevylepší ani nějaká podložka.
A Naveta XL je právě ta, do který se ta holčička už brzo nevejde. Takže v zimě bych to reálně neviděla. Ona je jarní, takže v zimě bude ve sporťáku. Ale do tohohle se vejde tak prázdný fusak, ale půlroční mimčo těžko. Určitě mi tu budou holky oponovat tim, že maji mimča rádi těsný zavinutí. Jak který. Naše stačí od narození pevnějc chytit a už ječí.
Prostor prostě vyžaduje. Ty kočárky jsou nádherný, ale leckdy ne moc praktický. U nás jsou silnice v pohodě a stejně v tom Peregu holka lítá ze strany na stranu.
Pěkně se s tim jede po uplně novým chodníku nebo asfaltce, ale jakmile je někde sebemenší kamínek, je to znát. Nastavení zkoušeli všelijaký a nic.
Takže zvaž terén pro převážnou část vycházek.
Na podmínky, které popisuješ, bych ti tedy doporučila zcela jiný kočárek než jsi vybrala. Je vidět, že máš dilema mezi terénem a městem. POkud buzdeš jezdit po obém, tak zkus vybrat něco, co bude hlavně kvalitně odpružené s nafukovacími koly a zároveň rozumně ovladatelné a skladné. Takový kočárek ti dobře poslouží na procházky, ale i do toho města a později ho stejně na cestování MHD a do obchoďáků nahradíš golfkami.
Ahojte
tak, kočík už je objednaný, nakoniec sme sa rozhodli pre tento, je to kombinovaný kočík + autosedačka.
Ak s ním máte niektorá skúsenosť, napíšte prosím. Ďakujem ![]()
Tu je popis:
Kombinovaný kočárek pro děti ve věku 0-36 měsíců a hmotnosti do 15 kg
Set obsahuje:
Rám s koly
Konstrukce kočárku, je dodatečně vpředu zesílená. Skládání je velmi snadné, rozměry konstrukce po složení 94 cm x 30 cm x 59 cm
Gondola - hluboká korbička
Rozměry vnitřního lůžka 79 cm x 39 cm.
Kočárek - sportovní korbička
Autosedačka s adaptérem k připevnění ke kočárku
+
taška ke kočárku
pláštěnka
Rozměry:
rozložený kočárek 95×60×110 cm
složený kočárek 90×60×31 cm
korbička 75×35 cm
zadní kola 29 cm