Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
aktuální zkušenost, také do investičního bytu.
Domluvil jsme si termín pro online plánování a uhradil poplatek (ten následně odečtou od objednávky).
Připravil si rozměry místnosti, předvybral si styl kuchyně.
Před termínem do mailu přišel odkaz na online (teams tuším), a na monitoru jsem viděl, co paní z Ikea plánuje. Výsledek přišel do mailu s odkazem na platební bránu, zároveň odkaz, kde jsme mohl sám udělat úpravy.
Do této fáze kroky absolutně perfektní, s cenou jsem spokojený. jedno technické omezení - za kuchyní není prostor pro vedení vody, takže je třeba s tím počítat pro umístění dřezu, myčky apod. při stav. úpravách. Křivé zdi apod. lze řešit přířezy, desky v barvě korpusů na to mají.Bohužel horší zkušenost mám s přepravní firmou která několik kusů někde zatoulala. Naštěstí v rámci reklamace vše dodáno znovu, takže se k tomu Ikea postavila čelem.
V poměru cena/kvalita mi přijde kuchyně Ikea jako velmi slušná možnost.
Máme IKEA skříňky odsazené od zdi o 10 cm, aby tam mohly vést trubky vody a plynu, které při rekonstrukci nešlo zasekat do panelu. Z boku to není vidět, protože je tam boční panel, shora je pracovní deska s hloubkou 72 cm (Hornbach). I po osmi letech ta kuchyň vypadá výborně a všechno v ní funguje (kování, výsuvy šuplíků, panty…). Poměr cena/výkon mi přijde naprosto nejlepší z toho, co trh nabízí.
@Nemisek Ok díky, takže to asi nebude to, co hledám. V Oresi určitě neskončím. Neskončili jsme tam ani u kuchyně v domě. Pro mě jsou kuchyňská studia totální dno a to buď kvalitativně nebo totální předraženost. Máme v domě kuchyň za cenu těch dražších studií, ale kvalitativně tak o 200% lépe. Chtěla jsem šetřit na něčem úplně jiném, než je zrovna návrh(včetně návštěvy) a řešení co a jak se kde dá udělat.
@Anonymní píše:
@Premek_Orac Já to v každém případě hodlám řešit, až to otevřou. Tady vidím, že tobě jsou jasná technická omezení a co se jak dá dělat.
Mně ne, proto bych ráda, aby někdo přijel, nakreslil si, co kde je, protože já ani netuším, co vše potřebují sdělit ani jak to potřebují měřit.
Když si vzomínám, jak sjem měřila něco pro budoucí koupelnu(ne v bytě), načež mi pak nějaký plánovač řekl(až se dovzel špatný rozměr), že oni to měří odtud a odtud. Ale jak já to mám vědět.
Proto se ptám. Pokud tyto služby neposkytují(ani mimo nouzový stav), tak je to pro nás celkem k ničemu, ani jeden se v tom nevyznáme.
Samozřejmě, že za to očekáváme platbu, ale přišlo by mi dost na houby, kdybychom msueli jít do kuchyňských studií jen proto, že ostatní nehodlají navštívit byt a podívat se tam.
Hele, nerozumím tomu vůbec. Ale vzhledem k tomu, že tam dělám nové rozvody, tak jsem měl možnost dle návrhu kuchyně upravit ty rozvody. Pokud rozvody (vody, odpady) nehýbete, tak je to určitě omezení. Dá se ale vyřešit tak, že kuchyň od stěny odsadíte.
@Jeremi Souhlasím. Když vezmu kuchyň na míru doma a tuhle, a ceny kuchyně na míru a kuchyně Ikea…
@Anonymní píše:
@Premek_Orac Já to v každém případě hodlám řešit, až to otevřou. Tady vidím, že tobě jsou jasná technická omezení a co se jak dá dělat.
Mně ne, proto bych ráda, aby někdo přijel, nakreslil si, co kde je, protože já ani netuším, co vše potřebují sdělit ani jak to potřebují měřit.
Když si vzomínám, jak sjem měřila něco pro budoucí koupelnu(ne v bytě), načež mi pak nějaký plánovač řekl(až se dovzel špatný rozměr), že oni to měří odtud a odtud. Ale jak já to mám vědět.
Proto se ptám. Pokud tyto služby neposkytují(ani mimo nouzový stav), tak je to pro nás celkem k ničemu, ani jeden se v tom nevyznáme.
Samozřejmě, že za to očekáváme platbu, ale přišlo by mi dost na houby, kdybychom msueli jít do kuchyňských studií jen proto, že ostatní nehodlají navštívit byt a podívat se tam.
Mám kuchyň z ikei. Po naplánováno přímo v Ikee přišel ke mě domu pan z ikei aby přesně vyměřil rozměry. Až potom se kuchyň neplánuje definitivně a objedná.
@Anonymní píše:
@Nemisek Ok díky, takže to asi nebude to, co hledám. V Oresi určitě neskončím. Neskončili jsme tam ani u kuchyně v domě. Pro mě jsou kuchyňská studia totální dno a to buď kvalitativně nebo totální předraženost. Máme v domě kuchyň za cenu těch dražších studií, ale kvalitativně tak o 200% lépe. Chtěla jsem šetřit na něčem úplně jiném, než je zrovna návrh(včetně návštěvy) a řešení co a jak se kde dá udělat.
A využít studio jen na návrh? Pokud si tam nenecháš dat nějaké atypy, můžeš to pak koupit v Ikea ![]()
@zudina píše:
Mám kuchyň z ikei. Po naplánováno přímo v Ikee přišel ke mě domu pan z ikei aby přesně vyměřil rozměry. Až potom se kuchyň neplánuje definitivně a objedná.
Takhle nějak bych si to představovala. Poradí si i s tím blbým rohem-viz. fotka?
Nehodlám kopat do zdi, takže nejsem schopna vyhodnotit, jak a kde může být vzhledem k rozvodům varná deska, myčka, dřez, jak vedeny odpady atd. právě v tomto čekávám radu.
Vím, co bych kde chtěla, ale netuším, co je vzhledem k rozvodům možné.
A jak je to se spotřebiči?
@jita22 píše:
A využít studio jen na návrh? Pokud si tam nenecháš dat nějaké atypy, můžeš to pak koupit v Ikea
Nevím, zase záleží na ceně, předpokládám, že by si to nastřelili asi dost vysoko, kdyby věděli, že to dělat nebudou. Mně nevadí zaplatit, ale zase ne třeba 40 tisíc. To už si to tam můžu nechat rovnou udělat.
@Anonymní píše:
Nevím, zase záleží na ceně, předpokládám, že by si to nastřelili asi dost vysoko, kdyby věděli, že to dělat nebudou. Mně nevadí zaplatit, ale zase ne třeba 40 tisíc. To už si to tam můžu nechat rovnou udělat.
A jak budou vědět, že to nebudou dělat? ![]()
@Anonymní píše:
Takhle nějak bych si to představovala. Poradí si i s tím blbým rohem-viz. fotka?
Nehodlám kopat do zdi, takže nejsem schopna vyhodnotit, jak a kde může být vzhledem k rozvodům varná deska, myčka, dřez, jak vedeny odpady atd. právě v tomto čekávám radu.
Vím, co bych kde chtěla, ale netuším, co je vzhledem k rozvodům možné.
A jak je to se spotřebiči?
A Ty už máš v té kuchyni rozvody hotové? Přívod vody pro dřez na konkrétním místě, elektřinu pro varnou desku, samostatnou zásuvku pro lednici… Nebo to teprve budeš dělat podle toho, jak tu kuchyň naplánuješ?
Ale ono se to dá naplánovat i tak, případné posuny rozvodů se klidně dají vyřešit na zdi, stačí ty skříňky o trochu odsadit. Akorát teda na to pak nejde pracovní deska z IKEA, nebo aspoň nešla v době, kdy jsme kuchyň dělali my, a bylo potřeba pořídit ji jinde - Hornbach (ale nejen) umí desku hlubší, kterou se to odskočení zakreje.
Fakt to není žádná věda. Navíc jsou firmy a řemeslníci, které se na montáž kuchyní IKEA specializují, znají to detailně a taky dokážou poradit.
@Jeremi Je to vše hotové(viz obrázek-podařilos emi ho dát naopak
), ne od nás, ale přijde mi zbytečné do toho investovat.