Voskovky na dveřích, jak smýt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
61
15.1.10 15:01

Voskovky na dveřích

Prosím o radu, dcera počmárala dveře :twisted: voskovkami a propiskou a nevím, čím očistit. Zkoušela jsem jar, cif a zatím bezúspěšně :nevim: . Díky za rady Doplňuju že, povrch dveří je bílá fólie. Podobně počmárala i dvířka kuchyně, ale ta se očistila úplně lehce.

Příspěvek upraven 15.01.10 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.1.10 15:07

Záleží, jaké máte dveře (hlavně povrch). Já jsem voskovky v Anežčiných výtvarných začátcích smývala vlhkými ubrousky, ale teď už to nechávám, páč bych asi měla co dělat od rána do večera - naposledy nám pomalovala futra, kde ji měříme, tak jsem musela naměřené čárky a datumy obtáhnout lihovkou a doufám, že až to budu mýt, lihovka zůstane a voskovky pustí ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
15.1.10 18:42

Ahojky, okoukané z pořadu „Máte doma uklizeno“

VOSKOVKY - nahřát fénem a rychle utírat SUCHYM UBROUSKEM

Tak snad to půjde i vám - jim to tam šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
15.1.10 19:06

Propiska z oblečení jde smýt lihem, tak to můžeš zkusit i na ty dveře.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
15.1.10 19:57

Taky používám líh, ten co byl na čištění pupíku po příchodu z porodnice. Bezvadně s ním jde vyčistit propiska. Voskovky jsem zatím „sundávala“ jen ze stolu a i to šlo tím lihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.1.10 22:16

Propiska jde samozřejmě čistit lihem - čím vyšší koncentrace, tím lepší. (Pokud není po ruce líh, zkuste ALPU - průzračný roztok. Chemicky je to směs lihu, vody a mentolové silice.) Na voskovky by mohl platit izopropanol (izopropylalkohol), prodává se v drogerii litr za 110 korun (v tmavém skle). Je to lihový čistič, jen trochu agresivnější. (Chemicky je to vlastně jinak strukturovaný alkohol.) Je základem čistících prostředků jako je LARRIN a podobně. Když ho použijete koncentrovaný, je čistící efekt lepší. Výpary údajně lidskému zdraví neškodí, nesmí se ho ale člověk napít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.7.13 11:40

Nemáte nějaký typ, jak umýt voskovky a pastelky ze surového-nenalakovaného dřeva? Jde o dřevěný stoleček z Ikei. Lihem to nejde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
21.7.13 13:25

@Clarkia se dřevem zkušenost nemám - tedy jen s umělou plovoucí podlahou a tam to jde i bez chemie, jen mechanicky a pak taky s bílou stěnou - tam jsem to vzala Cifem přímo na hadřík a opatrně kroužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný