Přízemní dům - kolik WC? :-)

50725
17.1.10 17:54

Přízemní dům - kolik WC? :-)

Máme s drahým při :mrgreen:
Budem dělat projekt na barák, v pátek dorazí architekt a máme mu dát nějaké naše představy. Narazili jsme ale na zásadní problém. Já chci 2 záchody, on tvrdí, že to je blbost, kocourkov a že vyrostl v bytě s jedním a stačí to.

Chtěli bysme přízemní, případně víceúrovňový (s pár schodky) domek. Já si to představuju tak, že v části s pokojíčkama, ložnicí atd. bude jeden záchod a někde u vchodu další - když budem třeba s dětma na zahradě - představa, že furt někoho vyzouvám mě moc neláká :lol:
Na druhou stranu, kdyby byl záchod v nevyzouvací části, nepřijde mi to praktické pro čas, kdy budeme doma (děti odbíhající z pokojíčků atd.)

Drahý je spíše pro jeden „výhodně situovaný“ záchod a za ušetřený peníz (kolik to může být? 5000,– max.?) by raději pořídil něco jiného.

Jaké jsou vaše zkušenosti, popř. názory na toto?

Díky, omlouvám se za délku :oops: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6336
17.1.10 17:59

Ahojda Angu, tak ja souhlasim s tebou nejen v argumentech, ktere zminujes, ale take treba v tom, ze pro pripadne navstevy by proste byl ten druhy, kdy navstevy nemusi chodit do „spaci“ casti/zony. Nemuzu tedy mluvit z vlastni zkusenosti, baracek nemame, ale rozhodne az bude, tak zachod urcite nebude jen jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
17.1.10 18:00

Souhlasim s tebou !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.1.10 18:00

Filad, jo, přesně to si taky myslím, akorát jsem nenapsala… Díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
17.1.10 18:03

Ahoj, dám ti za pravdu. Já bych si v takovém případě představovala jeden záchod s umývátkem, poblíž kuchyně a obýváku (návštěvy, když vařím, děti ze zahrady) a jeden záchod klidně v koupelně v části spací (u děcáku a ložnice) - tam bych si představovala že nepolezou návštěvy. Nemám to ráda, koupelnu považuju za hluboce intimní záležitost rodiny.
Když dáte pouze jeden uspoříte asi 5000,– a 1,2m2 místa. áááá než sem to sesmolila tak holky byly rychlejší..... :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.1.10 18:05

Já myslím, že je dobré mít jeden záchod v místě, kde je obytná místnost a jeden u ložnic. Ono na tom u ložnic může být takový „soukromý“, člověk tam může mít vložky, pokud používá něco intimního a tak. A u obytné místnosti takový veřejný, kam jde třeba i návštěva, co přijde na kafe. Dva záchody jsou výhoda.

Jinak my máme teda přízemí (předsíň, garáž, prádelna, kumbál), tam je záchod, pak v 1.p přímo vedle kuchyně, to je jen záchod taky a v 2.p, kde jsou ložnice, tak je záchod spojený s koupelnou.

Až na ten v přízemí mi to vyhovuje, ten v přízemí plánujem zrušit, máme kvůli tomu pidi předsíň, tak abychom se tam mohli hnout.

Já bych chtěla špajz, ale není na ni místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
17.1.10 18:06

ja chtela satnu a neni misto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.1.10 18:07

možná manžel myslel jako, že se ušetří místo, ale bude to asi těch 1,2m2 a co by si jako místo toho představoval…pracovnu? :mrgreen: ........ ne dělám si legraci, souhlasím s tebou určitě 2 záchody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
17.1.10 18:09

Ahojky, my máme teda 2 patra a na každém jeden záchod, ale i v jednopatrovém domečku bych rozhodně byla pro dva záchody. Nevím kolik plánujete dětí, ale pro nás občas ani ty dva nestačí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.1.10 18:13

Jo a ještě jsem si vzpomněla, jak jsme ještě doma u rodičů měli nějakou střevní chřipku a 2 byli skoro málo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
17.1.10 18:14

teda jeste me napada, ze to neni jen tak, vymyslet si, kde chces WC. Musi tam vest voda a byt vyveden odpad. Zvlaste u prizemniho domu muze byt problem s tim odpadem, ktery musi byt do zumpy/kanalu dostatecne nasikmo, aby to teklo. A instalace taky nejsou levna zalezitost, pokud to nadbytecne WC bude daleko od jadra, kuchyne, koupelny a pod, tak to bude urcite daleko vic, nez 5000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
17.1.10 18:14

Jednoznačně dva, o tom bych s ním prostě nediskutovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
17.1.10 18:18

je ovšem pravda že to určitě bude víc než těch 5 tis. To stojí jen samotný záchod, ale pak všechno to okolo - instalace, nová místnost (kachle, zdivo atd.). Tipla bych min. 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.1.10 18:20

Pudlo, to jo. My máme vlastně všechny záchody nad sebou. Ale Angu psala, že by byl možná domek trochu víceúrovňový, tak by se tam nějaký spád už dal pořešit.

Angu, proč vlastně přízemní? Jako já nejsem příznivce nějakých věžáků (jako je ta naše úzká vysoká nudle :mrgreen: ), ale to jedno patro není špatné. Rodiče mají dům, kde patro je vlastně částečně podkroví, krov (nebo zkrátka to zalomení, kde začíná střecha) začíná cca 1m nad zemí. Krovy jsou odhalené, vypadá to hezky, na trámech jsem měla i patýrko na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.1.10 18:22

Tak jste taky vepři u projektu, njn, to známe :mrgreen: .
To, co píšeš je rozumné, nevím na čem chce manžel šetřit, však si na to vzpomene, až bude hodinu stepovat před jediným WC v domě, kde trůní vzdorovitý puberťák :mrgreen: I když asi tuším na čem chce ušetřit, ono každá další odpadní a vodovodní roura něco stojí, ale když to váš projektant šikovně uspořádá, taková pálka to být nemusí.
Ono se taky vedou diskuze, jestli má být WC v koupelně nebo nee. Můžete si udělat koupelnu s jedním WC (zas je to dobrý, že si můžeš odskočit i během koupele a nelítáš s nahým zadkem po baráku) a pak mít ještě další samostatné WC u vchodu jak píšeš (vřele doporučuji s umyvadýlkem a bidetovou sprškou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný