Přízemní dům - kolik WC? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
17.1.10 18:58

Ellanis, to není špatný nápad :lol: :lol: :lol:

Anketu jsem chtěla, ale myslím, že ještě dělat nejdou nebo jo? Nenašla jsem to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.1.10 19:00

Musim podporit Anguu, jedenopodlazni baraky jsou nejpohodlnejsi a tim nejlepsi, patro je vlastne znouzecnost, snaha nacpat vice obytne plochy, kdyz je maly pozemek. Mezonetove byty jsou ucinena hovadina. V nasich krajinach mame zafixovan takovy pocit, ze jednopodlazni = byt, tak aby byl domek, jsou nutné schody. Ale proc vlastne? Na schodech se da dobre sedet a diskutovat, se sourozencema jsem takhle sedavala, ale to je tak vsechno, k cemu jsou dobre.
Abych nemusela behat z pokojicku do kuchyne, poridila jsem si nakonec u rodicu svoji rychlovarku do pokojicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.1.10 19:00

Juro, jasně, chcem všecko stavební pořešit zrovna a co nejlíp - proto máme toho architekta… Snad nám poradí i on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.10 19:06

Angu, ještě jedna drobná rada - pokud by pan architekt sklouzával k tomu, že vaše přání bude přitesávat normama (už to tu zaznělo), no a odvolával by se přitom na normy ČSN (někdejší československá státní norma, dneska česká technická norma), tak mu můžeš s milým úsměvem sdělit: od 1. července 1993 jsou technické normy NEZÁVAZNÉ a mají pouze charakter výhodného technického doporučení. Vím to, živil jsem se zhruba před 10 roky jako referent technických norem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
17.1.10 19:09

Angu dva!!!! Určitě dva!!! Já z panelákového bytu (žiju tady asi 25 let a byli jsme 4), tak fronta na záchod byla i když nebyla střevní chřipka. Takže rozhodně dva! Kéž bych to taky mohla mít…i teď musím čekat než si lord přečte noviny :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
17.1.10 19:14

Tak mě napadá, že dnes už se dva dělají i ve větších bytech v novostavbách, čili co do metrů je to určitě menší plocha než domek, co plánujete. Ve Švýcarsku jsme byli u jisté dámy, žila sama v bytě 3 nebo 4+ 1 a záchody měla 3! Jeden u dveří pro návštěvy, jeden v koupelně a jeden pro sebe. :wink:

• Citovat
  • Upravit
12565
17.1.10 19:16

Pudloslava ono je to spíš o tom, co komu sedí … my máme patro, ale hlavně proto, že kdybysme chtěli všechny pokoje, které máme, do přízemí, tak nás pozemek vyjde na tolik, za kolik jsme postavili barák. Ale máme to řešené tak, že nahoru jsme „vykoply“ jenom děcáky a hostovský pokoj, jinak všechno ostatní včetně ložnice máme dole. Ale vždycky je to o možnostech, které máš … co bych ale stejně řekla, že platí snad vždycky, že zaběhnutý provoz baráku stejně ukáže, co všechno mělo byt jinak udělané … my bydlíme asi 2,5 roku a já už přesně vím, jak bude vypadat rekonstrukce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.10 19:20

Angu, tak mě napadá, nechte si to od pana architekta namalovat v elektronickém 3D zobrazení. Nejlíp nějaký stavařský program z kategorie CAD (napadá mě ArchiCAD nebo FloorPlan 3D). Hned u vidíš, jak píše Ellanis, co by volalo po rekonstrukci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
17.1.10 19:26

Ahoj,o zachodech uz bylo asi receno vse,my teda mame bydleni na 3 poschodi a zachody 2,ale chtela bych dva i na jednopodlaznim.
Ja osobne teda miluju,podkrovi,priznane tramy a td,ale nevadil by mi ani jednopodlazni,hlavne byt ve svem.. :wink:
Jen jsem k tomu staveni chtela doplnit,ze bych hlavne chtela spizirnu-spajzku,proste mistnost studenou,vchod z kuchyne,kam se davaji zasoby,vody,treba mrazak…prijde mi to super,ma segra a jsou radi ze na to nezapomeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.1.10 19:37

Tak verdikt je ten, že uvidíme, co nám poradí architekt - myslím, že nám teda spíš doporučí ty dva…

U drahého doma prý fronty nebývaly - asi jsou všichni disciplinovaní :lol: Já mám naopak zkušenost, že jsem jako malá chtěla jít na WC a zjistila jsem, že tam spí taťka, který tam usedl unaven při návratu z kulturního zařízení a nejde probudit :lol: :lol: :lol:

Pudlo, díky, máme na to podobný názor :mrgreen:

Juro, taky dobrý nápad, to případně zvládnu i sama, překreslit do 3D…

Mikulenko, díky za postřeh, špajzka bude, i šatna a dá-li rozpočet, i prádelna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.1.10 19:40

A moc děkuju všem za názory a reakce. Dala jsem přečíst mužovi a jeho závěr byl - vidíš, 20-30 tisíc :lol:

Ale když vás něco ještě napadne, klidně i baráku obecně, pište, budu ráda.

Ještě k tomu architektovi - měl by být „prověřený“ - drahého kolegyni kreslil barák (mají teda hrad) a fakt super. Prý si s ním i padli do noty, měli to hotové dost rychle (trefil se téměř na poprvé) a fakt mi přijde, že žádné blbosti doma nemají - ani nevím, že by si na něco zásadně stěžovala… Tak snad s ním budeme mít podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.10 19:48

Mikulenka: kolega z bývalé práce si při první rekonstrukci svého domku pomohl ke špajzu tak, že nechal vyrobit kuchyňskou linku přes celou šířku kuchyně, v polovině je přerušená, jsou v ní dveře s „palubkovým“ dezénem jako mají dvířka nad linkou - a těma dveřma se vstupuje do prostoru za linkou; takže ta linka dělá vlastně cosi jako dělicí příčku v kuchyni. tím si tu původní supervelkou kuchyň zmenšili a si o metr čtyřicet na délku… No a podle něho si to maminka rodiny pochvaluje, že jí to šetří čas a nenaběhá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.1.10 19:50

Když chceš tipy, tak co takhle krbíček? :wink: Ale počítej takových 50-100 tisíc navíc. Jako nutný to není, ale ta pohodička v zimě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.10 19:59

No jo, Gino, a sháněj do něho pořád březové dřevo… jinak ekobrikety z BAUHAUSU nic moc a topení dřevěným uhlím se pěkně prodraží… :mrgreen:

Možná řekneš, že to není potřeba - do momentu, než ten krb budeš generálkovat a zjistíš, že ten dehet z kouřovodu nedá manžel z rukou dolů ani terpentýnovým mýdlem. Noa jedině březové dřevo při nahřívání nevybuchuje a neprská žhavé uhlíky do místnosti. Dej pokoj, krb do baráku ani za nic. (Jo takhle krbová kamna, to je něco jiného. Ale tam dáš tuhle částku jen za to železo - a k tomu tepelný výměník a ještě zděný kouřovod… fujtajbl - myslím finančně.)
No abych vysvětlil, proč dělám chytrého: pocházím z Kyjova - a na jih od Kyjova se kdysi těžilo hnědé uhlí; takže tam byly slušné „hornické“ výplaty a v dílnách se dalo ledacos vyrobit načerno. Takže v dost velkém počtu domů byl v obýváku krb, ledaskde s tím tepelným výměníkem - a to za minulého režimu… Dost krbů je tam i ve vinných sklepech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.1.10 20:06

Ahojky,

taky přispěju s troškou do mlýna :mrgreen:

Angu, stavíme téže jednopodlažní RD a také více úrovňový a záchody teda máme dva, neumím si ani představit, že by jsme měli jen jeden a ta bitka o něj :mrgreen: Jeden teda máme kousek od vchodu a druhý přímo v koupelně, na ten teda návštěvy pouštět nebudu, taky beru koupelnu za něco intimního 8-)

A špajzku/špizírnu vřele doporučuji, též jí máme v projektu…akorát ta šatna se nám tam už nevešla :think:, tak snad budou stačit vestavěné skříně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný