Kuchyně od Miele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15419
12.5.14 21:44

Já mám pračku, sušičku a myčku miele. Pračku jsme měnili po 10 letech provozu, odešel motor, ale za to jsem si mohla asi sama, přetěžovala jsem ji. Horší bylo, když po 4 letech začala téct myčka, ještě na dispečinku mě ujišťovali, že to bude jen těsnění. Druhý den do toho chvíli koukal technik a řekl, že teče čerpadlo. Nové včetně práce 16 tisíc, původní cena 38 tisíc. Nakonec jysme kupovali novou a stejně zase miele, pořád mi přijde, že v tý všeobecný nekvalitě je miele ještě nejlepší. Jinak pračky mi opravdu přijde šetrná k pràdlu a taky jsem přes to všechno spokojená se servisem, technik vždycky přijede nejpozději do 2 dnů a není problém s náhradními díly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.2.15 20:21

Ráda bych se zeptala těch, co mají myčku Miele, jestli se ta investice fakt vyplatí ve smyslu, že to umí něco navíc, nebo prostě lépe myje nádobí, má speciální funkce nebo jánevímco. O spolehlivosti a obecné kvalitě spotřebičů Miele vím, ale ta cena… Nevyplatí se spíš koupit si levnější myčku a za pár let zase novou?

• Citovat
  • Upravit
9659
5.2.15 20:25

@Elenloth máme pračku. Funguje skvěle. Také parní troubu a lednici s mrazákem. Ostatní spotřebiče jsme museli nechat opravovat, tyto jsou spolehlivé. Už bych jinou značku nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
5.2.15 20:28
@Elenloth píše:
Ráda bych se zeptala těch, co mají myčku Miele, jestli se ta investice fakt vyplatí ve smyslu, že to umí něco navíc, nebo prostě lépe myje nádobí, má speciální funkce nebo jánevímco. O spolehlivosti a obecné kvalitě spotřebičů Miele vím, ale ta cena… Nevyplatí se spíš koupit si levnější myčku a za pár let zase novou?

Mě myčka Miele odešla po 4 letech - díra v čerpadle. Pořizovací cena byla cca 38 tis a oprava by stála 14 tis. Takže jsme pořizovali novou a zase Miele, já jsem s ní ve všech směrech spokojená a tu první beru, že jsem měla prostě smůlu. Před tím jsem měla Bauknech a Miele určitě myje i suší líp. S jinou značkou zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.15 20:32

@Elenloth u myčky nevím, ale bydlíme teď dlouhodobě v hotelu, kde mají pračku Miele Professional a nadšená z ní teda nejsem, velmi špatně máchá, což mě dost štve, protože peru dětské věci a pleny, které bych právě potřebovala mít vymáchané důkladně. Za půl roku, co tady jsme, byla pokažená třikrát. Ale možná je to tím, že v ní perou i jiní lidi a nechovají se k ní tak, jak by měli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.2.15 20:56

Pračky a sušičky od Miele jsou jasná volba, ale pořád váhám nad tou myčkou. :nevim: Jsme s manželem oba trochu šetřílci :oops: Sušičku Miele jsem si prosadila, ale pro myčku zatím nemám argumenty. :think:

• Citovat
  • Upravit
9659
5.2.15 21:13

@Elenloth myčku jsme pořídili od whirlpoolu a snad každé 2 roky platili za opravu 2-4.000,–. Na můj vkus je dost poruchová… V tom by ta od miele měla být spolehlivější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.2.15 21:45

@Eveelin No, budu se muset jet někam podívat, jak vypadají v reálu. I když narazit někde v obchodě na Miele je trochu problém. Co jsem tak procházela, tak třeba Bosch a Siemens mají za míň peněz víc funkcí, které bych i využila. nejvíc mě štve, že těch modelů je tolik, že snad není šance se v tom vyznat a najít rozdíly (mám paranoidní pocit, že občas žádné ani nejsou).

• Citovat
  • Upravit
9659
6.2.15 07:51

@Elenloth mi jsme pračku kupovali v Říčanech a viděli jsme ji tedy v reálu. Zrovna na ni měli i malou slevu…

Pokud jde o funkce, je dobré si ujasnit, které opravdu potřebuji. Ani u Miele nepoužívám všechny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
12.2.15 13:04
@Eliska36 píše:
Ahojte holky.
Já mám třeba spotřebiče od Miele už 2 roky. Když jsem si byla kupovat myčku, tak jsem se dozvěděla, že se dají tyto spotřebiče ovládat i přes telefon. Takže jsem neváhala a pořídila jsem si. Teď když odcházím a potřebuji zapnout myčku, tak jak program skončí, mohu vypnout i mimo domov. Je to dobrá vychytávka. :dance:

Já myslela, že se myčka tak nějak vypíná sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
13.2.15 14:16
@Eliska36 píše:
Kdo ví jakou máš myčku. třeba tvoje ano. My totiž máme doma myčku zabudouvanou. Ona mycí program ukončí, ale někdo vždycky musel jít, otevřít ji a vypnout. Tím že jsem ji nechávala zaplou, tak jsem si jednu zničila. Tak jsem si pořídila toto ovládání.

Mám miele, po konci programu se vypne a automaticky se pootevřou dvířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.2.15 14:30
@Elenloth píše:
@Eveelin No, budu se muset jet někam podívat, jak vypadají v reálu. I když narazit někde v obchodě na Miele je trochu problém. Co jsem tak procházela, tak třeba Bosch a Siemens mají za míň peněz víc funkcí, které bych i využila. nejvíc mě štve, že těch modelů je tolik, že snad není šance se v tom vyznat a najít rozdíly (mám paranoidní pocit, že občas žádné ani nejsou).

Někdy minulý rok v dtestu byly myčky zhodnoceny i na základě poruchovosti, vyhrála o jedno procento Bosch před Miele(byl to průzkum mezi spotřebiteli, nebo něco takového), vzhledem k tomu, že Bosch se umísťují i z hlediska kvality mytí na předních místech, až se mi jednoooooooou rozbije moje 11-12letá Miele, koupím Bosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
13.2.15 20:22

@Virginia nevím, jestli není lepší zůstat u Miele, zvláště, když ti tak dlouho a dobře slouží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí