Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
neporadím, nás odradila cena i kvalita, nakonec jsme vzali kuchyň z Ikey. Dva naši kamarádi kuchyň mají a i by byli spokojení, ale mají strašnou zkušenost s instalací kuchyně. Vřele doporučuji si to ohlídat. Pro Oresi to montuje více živnostníků.
Já mám taky kuchyň SAMOA, kupovaná před několika měsíci, máme rohovou, rozměry si přesně nepamatuju, ale zhruba 4m na 3,5 m, na jedné straně jen spodní skříňky a vyšlo nám to bez montáže na 60tis. Ono hodně záleží, co si vyberete, pokud máš např. všude výsuvy místo normálních skříněk ,tak pak to skáče nahoru.
U Oresi jsme si taky nechali dělat návrh ale když jsem viděla že chcou přes 10 tis za namontování tak jsme si jí nechali udělat jinde.
Mě se vzory z Oresi taky líbily, nechala jsem si zpracovat návrh, ale maj to vše typyzované. Oslovila jsem truhláře, udělal mi ji na míru a vyšla o 20 tis. levněji (všude plnovýsuvy, vestavěné spotřebiče, výsuvná špajs) - jejich návrh byl i s montáží kolem 115. tis. Truhláře jsem si pohlídala a naporoučela vše možné. Jako inspirace ale Oresi dobrý ![]()
Oresi je drahá a jsou s nima dost problémy - montáž, kvalita…
Nejdražší na kuchyni bývají ty výsuvy, tiché dojezdy, drátěné programy, ale i toto se dá sehnat za dobrou cenu - v Polsku ![]()
Nám udělala Oresi odhad taky na Samoa za 100 a něco tisíc bez montáže a dopravy ![]()
Sykora (o hoooodně lepší značka, o 200 % lepší kvalita) to měla plus mínus stejné.
Takže nakonec jsme si vybrali no-name kuchyňské studio, které používá polský materiál (btw. stejně jako Oresi), ale ne šunt. A kuchyň jsme si sami nakreslili, vše vybrali do nejmenších detailů a vyšlo nás to asi na 70 tisíc se vším
(jo a máme výsuvy a tiché dojezdy Hettlich), takže si fakt projděte malá studia a domluvte se ![]()
heyday píše:
Oresi je drahá a jsou s nima dost problémy - montáž, kvalita…
Nejdražší na kuchyni bývají ty výsuvy, tiché dojezdy, drátěné programy, ale i toto se dá sehnat za dobrou cenu - v Polsku
Nám udělala Oresi odhad taky na Samoa za 100 a něco tisíc bez montáže a dopravy
Sykora (o hoooodně lepší značka, o 200 % lepší kvalita) to měla plus mínus stejné.
naprostý souhlas ![]()
já šla taky nejdřív do Oresi, abych si udělala orientační cenovou i vizuální představu (dají Ti návrh zdarma s sebou, ohánějí se nejnižší cenou), tak jsem byla zvědavá, shodou okolností Samoa nás vyšla na cca 80 000 (a to byla tehdy v akci), k tomu montáž … nic moc přístup na prodejně, návrh takový „umolousaný“, lepší si stvořím sama
o to víc jsem byla překvapená v Sykorovi, naprosto profesionální přístup, návrh ve třech verzích do dvou dnů, vizualizace úpně o něčem jiném (reálná ve skříňkách i barvě) a navíc cena byla stejná jako v Oresi (v ceně montáž)
teď vím, že Sykora není drahý, já žila představou, že na něj nemáme, ale je to jinak ![]()
My jsme si nechali dělat kuchyň od Oresi teď o prázdninách.Máme typ Avorno do U (asi 2,5×2,5×2,5 - jedna stěna vysoké moduly na zbytku vrchní skříňky po celé délce),vyšla nás na 85tisíc a montáž na 15tis.Musím říct,že i tak jsme maximálně spokojení,všechno je precizně zpracované a montáž byla opravdu profesionální.Za mě tedy mohu jen doporučit ![]()
Ikea, 3,5m spodních skříněk, 2,5m horních skříněk plus jedna potravinová vysoká, 30tis. (dřez, baterie, digestoř Ikea, prac. deska jediná z Hornbachu)
Spotřebiče kupované zvlášť dalších 30 (lednička, sporák, myčka…)
Montáž samo domo zadara=)
veria píše:
A to mluvíte o cenách S nebo BEZ spotřebičů?
U nás to bylo 85tis linka,15tis montáž a spotřebiče dalších 40tis ![]()
Tak to jo. Já jen že jsem pořídila u Sykory poměrně malou kuchyň za 200. Ale je to včetně spotřebičů Siemens (i když ty nebyly úplně mega drahé, vybírala jsem jejich nižší modely), a granitového dřezu a dobré baterie atd.
tumpach píše:
jak psali holky jsou strašně předražené
u nás tohle neplatilo, my si nechávali udělat pět různých návrhů a oresi byla nejlevnější ![]()
madi píše:tumpach píše:u nás tohle neplatilo, my si nechávali udělat pět různých návrhů a oresi byla nejlevnější
jak psali holky jsou strašně předražené
Nejspíš jako ve vztahu kvalita/cena… ![]()
Ahoj devcata,
jen radu prosim 
mam takovou trosku osobnejsi otazku. Budeme delat kuchyn a nechali jsme si udelat navrh. A mne by zajimala cena Vasich kuchyni. My mame kuchyn cca 4m na 2,5, a 1,5 (na teto strane nejsou vrchni skrinky). Tahle cca velikost je nasi kuchyne, a mame rozpocet na 85 tisic bez montaze s montazi cca 100 tisic bez par korun. Je to malo nebo moc. Je to kuchyne z Oresi SAMOA.
Dekuji z aodpovedi a snad nechci zas tak moc