Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zvažujeme, že dceři k druhým narozeninám koupíme ikea kuchyňku. Chtěla jsem se s vámi poradit, zda není pro dvouletou holku moc vysoká. Píšou, že výška jde nastavit do tří poloh. Nevíte někdo, jak je vysoká pracovní plocha v nejnižší poloze? Díky.
Nemůžu změřit, dítě spí v pokoji, ale syn rok a čvrt u ní klidně „kuchtí“, pro dvouletou určitě nebude velká.
U nás je pracovní plocha 55 cm od země, ale o třech polohách teda nevím, nikdy jsem ji neupravovala a synek v ní vaří od roka a půl naprosto spokojeně. A jak je bytelná, tak slouží i na různé jiné blbiny, jako je šplhání po ní a sedání si do dřezu… je to super věc.
Pak by to tedy melo byt ok i pro nas
diky
Jeste se zeptam, co si myslite o umisteni kuchynky do obyvaku s KK. Rada bych, aby mela kuchynku v pokojicku, ale prijde mi, ze si vic vyhraje, kdyz bude pobliz opravdove kuchyne.
Dcera ji taky dostala ke druhym narozeninam, merila tehdy 87 cm a kuchynka zcela OK v te prostredni poloze. Ta nizsi je s odstranenyma nastavcema nozicek cca o 5 cm niz, vyssi s obracenyma nastavcema cca o 5 cm vys.
Umisteni ke kuchyni jednoznacne doporucuji, casto varime spolu. Kuchynka je nadherna, moc pekne zpracovana, pevna a stabilni, jedna z nejoblibenejsich hracek.
Akorat bacha, prirazena k boku velke linky slouzi jako schodiste, takze tuhle se mi dcera vesele prochazela po pracovni desce 90 cm nad zemi ![]()
Syn ma dnes 2. narozeniny a prave k nim duktig dostaĺ
Ma ji taky u kuchyne.
Taky ji máme v obýváku s kuchyňským koutem a vaříme spolu. Často musím teda svoje nádobí hledat v synkově kuchyni ![]()
Ahoj, taky o té kuchyňce uvažuji k tříletým narozeninám. My už kuchyňku máme po synovi plastovou. Ale maminka si přeje ikeáckou
. Jak myslíte si s ní holčičky hrají. Syn 7 letý jako něco málo uvaří, ale to je kvůli mladší sestře, když spolu pečují o děti. ![]()
Stoji u ni syn 77cm je v nejvyšší poloze a kdyby vedel co sni tak tam taky uvari. Ale zatím jenom kramari ![]()
Ahoj psala jsem, že bych pro dceru chtěla kuchyňku ikea, ale teď mě dcera zmátla, že od woody je krásná růžová. Vím, že by asi ikeou byla spokojená, ale z růžové paf.
Jedná se o tuto http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Kterou byste vybralli ![]()
Za me ikea nemam rada sladke věci. Takhle vim ze v ni muze varit i kkluk…
Ikea suprr ma ji synovec s neteri s bomba dostali ji k vanocum.
Prvni bylo ze neter myla panenku vo dostala ve drezu,:)