Kuchyňská váha - výbuch

LiduNe
8.9.24 17:28

Kuchyňská váha výbuch

Hoj, něco pro odlehčení. Právě mi explodovala kuchyňská váha. Jakože od včerejška na ni nikdo nesahal, stála na lince, najednou rána a váha se v podstatě rozletěla na drobné kousky. Nebo spíš jen ta skleněná deska. Přemýšlím, jestli na to mám sahat. Je to elektronická váha se skleněnou deskou. Viděli jste něco podobného někdy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14686
8.9.24 17:39
@LiduNe píše: Více

Mně explodovala Ikea sklenice. Byla v noci v myčce, zrovna tu noc jsem myčku výjimečně neměla zapnutou. Asi ve 2 v noci (dávno po tom, co někdo manipulovat s myčkou) se z kuchyně ozvala hrozná rána. Myslela jsem, že něco spadlo. Ale nic spadnutého nebo rozbitého jsem v kuchyni neviděla, tak jsem zase šla spát. A ráno byla myčka plná střepů, dole, nahoře, po celé ploše.

Pak jsem k tomu našla několik článků. Je to chybou při výrobě tvrzeného skla. No všechny ostatní Ikea sklenice šly ten den do kontejneru. Představa, že to někomu vybuchne do obličeje nebo pusy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
8.9.24 17:41

@LiduNe tak tohle jsem nezažila, ale „vybuchla“ mi v myčce skleněná poklička, myčka domyla v pořádku, trochu vychladla, po chvíli jsem jen sáhla na skleněnou pokličku, nestihla jsem ji nějak chytit celou, a po tom malém dotyku gejzír skleněných střepů, tisíce jich bylo - od té doby nedávám skleněné poklice nikdy do myčky a myju ručně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
8.9.24 17:48

@Janča6 a není to prostě jen tím, že nejsou určené na mytí v myčce? Že ta vyšší teplota, které to nádobí bylo opakovaně vystavené, tomu neudělala dobře? :think: Nevím, ikea sklenice nemám, takže ani tuhle zkušenost, v myčce mi max. rupla normální sklenice na víno. A to mám i nějaké ze silnějšího skla (jestli je to stejný druh skla netuším). Podle mě při běžném používání (beze styku s horkou vodou) a mytí ručně není důvod, aby něco takového takhle vybouchlo - měla jsi tam jen tu jednu? Chápu leknutí, ale zase je všechny vyhodit… To se může stát i u něčeho jiného, když stejně jako do sušičky dávají lidi do myčky věci, co se tam mýt nemají… :think: nerýpu, jen úvaha…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.9.24 17:55
@Jahudka82 píše: Více

Ja davam do mycky vse - noze, sklo, varechy drevene, prkynka umelohmotne, atd. Kdyb, se tam nemely navrch davat jeste sklenene poklice, tak mycka ztraci ponekud na vyznamu!

Navic se tu bavime o vybuchu vahy, ta v mycce predpokladam nebyla a je to sila teda. A i s vybou chlou skl. poklici bych se nechtela v mycce setkat, ale to neznamena, ze ji tam nebudu davat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
8.9.24 18:01
@Ahep píše: Více

já už se bojím ty poklice do myčky dávat, to vybuchlo jak gejzír, štěstí že mi žádný střep nevletěl třeba do oka, ale rychle jsem odvrátila hlavu, navíc vyndávání myčky je úkol pro dceru, ta by asi tak rychle nezareagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41975
8.9.24 18:07

Mě skleněná miska ve skříni. Myčku nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
8.9.24 18:07

@Jahudka82
Nene, je to opravdu tak, jak píše Janča6. Taky se mi to stalo, ráno jsem vyklízela už vychladlou myčku a sklenice mi explodovala v ruce. Dokonce jsem řešila přímo s Ikea. Ona to nebyla vlastně exploze, ale imploze a ty střepy nejsou ostré, je to jako když se ti rozbije bezpečnostní sklo. Ale teda nic příjemného to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
8.9.24 18:09

@LiduNe
Nemohla být na té skleněné ploše nějaká prasklina, která se postupně rozjela? Ono to nemusí být ani okem viditelný, je to opravdu vada při výrobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
8.9.24 18:26
@Niky2 píše: Více

To asi mohla, vidět nic nebylo. Měla jsem ji takových 8 let.
  • Citovat
  • Upravit
6637
8.9.24 18:30

O těch IKEA sklenicích je to známé.

Kamarádce se takto rozsypala osobní váha, než na ni šlápla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
8.9.24 18:31

Tak to jsem ráda, že se to zřejmě má racionální vysvětlení a občas se něco podobného stane. Do myčky váhu samozřejmě nedávám, ale občas na ní vážím i dost teplé věci, možná byla už nějak načatá. No, už je v koši :) :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
14686
8.9.24 18:35

Jak jsem psala, sklenice explodovala ve chvili, kdy mycka nemyla, nebyla vystavena zadne prudke zmene teploty. Vice nez 2 hodiny proste stala v mycce a nic se s ni ani s myckou nedelo. Kdybych tu noc mycku zapla, myslela bych si, ze sklenice proste nevydrzela to myti.

Strepu bylo moc, vetsina jako z bezpecnostniho skla, ale bylo tam i hodne ostrych. Tehdy jsem sem do diskuze davala fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
8.9.24 18:42

A vsechny jsem vyhodila na zaklade odbornych clanku o tom, ze IKEA sklenicim se to stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
8.9.24 18:59
@Ahep píše: Více

Dřevěné věci třeba nedávám, tchýně ani plastové, to už by mě taky švihlo. Sklo jsem zatím normálně vždy dávala a nikdy mi nic nebouchlo. Jen že někdy bývá na nádobí uvedeno, zda je vhodné do myčky. A taky se přiznám, že to pokaždé nezkoumám. U sušičky jo, tam bych nerada, aby se něco srazilo, zničilo. Jen mě napadlo, zda ty sklenice z Ikey prostě nejsou zrovna ten případ, co se do myčky dávat nemá. I když už je určitě @Janča6 v té myčce neměla poprvé a myjou je tam lidi běžně… :think: mohla se dostat s něčím do kontaktu, o něco ťuknout…nebo tam straší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí