Kuchyňská váha - výbuch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
9.9.24 10:39
@Havlova píše: Více

No přesně. Já ráno otevřela myčku, že do ní přidám hrnek a střepy všude. V noci jsem akorát tušila, že to bylo z kuchyně. A do rána jsem na to zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
9.9.24 15:54

Deje sa to KAZDEJ znacke, nielen IKEA. Nam takto explodovali uz 2 ‚dizajnove‘ stojany (teraz su miesto nich drevene) a jedny sklenene dvere - to bola rana ze cely barak zobudilo.
Pohare nepocitam to je bezne.

Jeden z tych stojanov mi buchol zrovna v ruke (prenasal som ho). Rana je to strasna, ale tie ulomky su pomerne tupe, takze aj ked som ich vela schytal do ruky a cast do nohy tak ziadne velke zranenia sa nekonali. Na cca 5 miestach mi vznika malicka kvapocka krvy (bez viditelneho zranenia okolo) ako keby som sa pichol spendlikom. To bolo vsetko.

Preco to exploduje: Nedostatocne kvalitne materialy a nedodrzany technologicky postup. Dovod je ten ze primesy sa nerovnomerne rozmiesaju, dojde ku krystalizacii a pri nasledom zmrstovani/roztahovani teplom, alebo pri mikroskopickom ohybe skla sa ten krystal chova ako rezny diamant, teda urobi vo vnutri skla ciarku, podla ktorej sa sklo zacne lamat dalej a ked prasklina dosiahne minimalnu dlzku (stale volnym okom neviditelnu) tak to prejde do explozie.
Toto sa da lahko odstranit/zistit priamo vo vyrobe.
1. Kvalitne miesanie v celom objeme dostatocne dlho (nakladne, spomaluje vyrobu)
2. Vo vyrobenom skle je mozne tieto vady zistit, je to ale dalsi naklad na zamestnancov, technologiu, energie… a zhorsuje to efektivitu prevadzky (kolko ton surovin, kolko energie, kolko ludskej prace… potrebujes na vyrobu tony predajneho skla)

Neviem si dost dobre predstavit cim nahradis tvrdene sklo, pretoze je to trochu diskutabilne. Ked ti padne normalne sklo tak sa tiez tie ulomky rozletia a su pekelne ostre… A rozhodne som svojou nesikovnostou zapricinil rozbitie viac skelenych poharov ako zapricinila samovolna explozia.

Spatne ma napada ze jedina vec ktora sa nam nikdy nerozbila boli sklenene pekace, co je az s podivom vzhladom k tomu ze chodia bezne do truby, obcas padnu… Zeby ich vyrobca kontroloval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
10.9.24 20:37

@IcePlanet7
Na mě se zase jednou vysypalo sklo ze sprchovacího panelu. Skleněná sprcha, to chceš! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí