Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, pomoc. Teď vařím kulahdu, už je téměř hotovo, ale já si všimla, že jsem tam dala prošlou zakysanou smetanu, jedna datum 18.5. a druhá 13.6. je to cajk? Každý říká, že když to proslo varem a tepelnou úpravou, tomu nic být nemůže, jinak by to risk byl. Chutná to normálně, ale stejně. Co myslíte? Já jsem v tomto někdy až přehnaně úzkostliva. Děkuji.
Je to v pohodě. Mléčné výrobky, zvláště ty zakysané, většinou vydrží déle, než je datum spotřeby, protože kyselina mléčná má konzervační účinky. Samozřejmě pokud jsou z pasterizovaného mléka, bez příchutí a správně skladované, to ale beru jako standard.
Jak píše @ALIPELI, to bys viděla, kdyby se ti to sráželo.
Občas se mi stane že ji takhle smetana projde…vždycky ochutnam a když chutná normálně tak použiju..ještě snad nikdy se mi nestalo že by zavřená nenacata zakysaná, šlehačka nebo jogurt zkazily…vzdycky bylo jídlo cajk…
Ja uz bych dva měsíce prošlou smetanu nejedla, ale každý má jiny žaludek. I kdyby to chutnalo normálně
Klidně použiju prošlou smetanu, tvaroh, mascarpone i mléko … Kdyby tomu něco bylo, 100% to poznáš už při otevření. ![]()
Ja varim z prosle smetany pravidelne. Dokonce je nekdy lepsi, kdyz se vic oddeli ten tuk, odleju castecne to ridke a mam super hustou slehacku. Vzdycky ochutnam a pohoda. Je to minimalni trvanlivost.
Z prosleho masa navarim ![]()
Zakysanych výrobků se nebojim, uz pri otevreni bys to citila, ze je něco špatně. Pouzivam i celkem pravidelne, zatim sme se neotravili ![]()
Snědli jsme a přežili všichni. Břicho nikoho nebolelo, nepo.ral se take nikdo ![]()