Kuličky na výplň polštáře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kuličky na výplň polštáře
Dobrý den,
chtěla bych ušít polštář pro dítě na ležení a sezení, rozměry cca 100×130cm. Ale nevím, jaké množství výpňových kuliček do něj pořídit.
Je tu, prosím, někdo, kdo má zkušenosti a mohl by mi poradit?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, šila jsem si polštářky na ležení i sezení. Jsou kuličky z dutého vlákna, z polystyrenu nebo molitanová drť. Záleží, jak hodně ho budeš využívat. Mně se na sezení nejvíc osvědčila molitanová drť, je měká a neslehne se jako to duté vlákno. A záleží, pro jak velké dítě asi ho chceš. Aby nebyl moc tvrdej nebo zase příliš měký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jazminka27 jé, to je alchymie
. myslela jsem na kuličky z dutého vlákna, ale když by byla molitanová drť lepší. A jak je to s její údržbou? A dá se lehce sehnat? Dítě se má do měsíce narodit, tak pak průběžně bych polštář používala na ležení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alex01 Tak to duté vlákno je měkounké, pro novorozeně by asi stačilo, síce se lehce slehává, ale ono ještě není tak těžké jako my, dospělí. Ono by možná nebylo na škodu to nakombinovat. Molitan pro pevnost, aby jsi ho mohla tvz. „natřást“ a ty kuličky, aby to bylo měkounké. A ušila bych si určitě polštář a povlak. Je to pak snadné k údržbě. Nejdřív to vyplnit méně a s přibývajícimi kily miminka doplňovat, aby ta tvrdost byla optimální. Myslím, že to poznáš pak sama.
Jo a já to sehnala u nás snadno, měli to v látkách, ale určitě to mají v kice, baumaxu a v obi jsem to taky viděla. A na netu taky seženeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jazminka27 děkuju, určitě plánuju ušít polštář a povlak, hlavně kvůli údržbě. Asi to nakombinuju, to mi přijde nejrozumnější. Jen teď přemýšlím o množštví. Nějak nemám představu kolik je 1 kg drti a 1 kg kuliček. Já bych toho brala moc, jsem takový megaloman. Asi vezmu 2 kg drti a 1 kg kuliček. Není to moc? Obchody jako Kika, Baumax jsou pro mě z ruky, Obi je tu sice kousek, ale kdo ví, jestli je tam budou mít, takže to budu brát z nětu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alex01 Nemají to spíš na litre? Ono je to lehounký, těžko to odhadnout takhle. Já to koupila v pytli, ale kolik to bylo, to fakt netuším. Jedině mě napadlo, hodit na váhu nějaký polštář a zkusit to pak propočítat. Můj polštářek cca 40×40 z drti, středně měkký má 520 gramů, měkký z dutého vlákna 250 g. Víc asi neporadim. Ale tak by voko by to mohlo být akorát si myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jazminka27 právě, že ne, všude to mají na kila, což je docela blbé. No, nakoupím jak jsem psala a buď přikoupím nebo mi zbyde na doplnění. Děkuju za pomoc, pak se ozvu, jak to dopadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit